fbpixel

Search icon
Search
Η νέα Gucci Décor συλλογή είναι ένα ταξίδι στους κήπους της ιταλικής εξοχής
DESIGN NEWS

Η νέα Gucci Décor συλλογή είναι ένα ταξίδι στους κήπους της ιταλικής εξοχής

Την καμπάνια οραματίστηκε ο creative director του οίκου, Alessandro Michele, και υλοποιήθηκε από τον φωτογράφο και art director, Max Siedentopf


Ο οίκος Gucci θέλει να σας βοηθήσει να «ντύσετε» το καθιστικό σας τόσο πλουσιοπάροχα όσο η φιλοσοφία του θρυλικού fashion house! Το ιταλικό fashion brand παρουσίασε πριν λίγες μέρες μια νέα decor συλλογή που φέρνει μαζί της ένα μοναδικό και ζωντανό στιλ, επιτρέποντάς σας να διακοσμήσετε το σπίτι σας με πολυτέλεια αντίστοιχη αυτής που θέλουμε για τον εαυτό μας. 

Τα νέα διακοσμητικά είδη της Gucci, που κυκλοφόρησαν αυτόν τον Ιούλιο, αφορούν στις φρέσκες φόρμες που χρησιμοποιούν την «ομορφιά της φύσης» ως έμπνευση. Χαρακτηρίζεται από πρωτότυπες ερμηνείες αρχειακών λουλουδιών και τοτέμ ζώων που εφαρμόζονται σε μια σειρά αντικειμένων κι επίπλων, όπως καρέκλες, μαξιλάρια, ταπετσαρίες και κεραμικά επιτραπέζια σκεύη.

gucci-decor-1080x1350px8-crAf5.jpg


Tη νέα καμπάνια της Gucci οραματίστηκε ο creative director του οίκου, Alessandro Michele, και υλοποιήθηκε από τον φωτογράφο και art director, Max Siedentopf. Μαζί, δημιούργησαν ένα εκλεκτικό setting, τοποθετώντας τα νέα είδη της home συλλογής Gucci μέσα στο παρθένο περιβάλλον ενός κήπου. Οι φράχτες ήταν σκαλισμένοι σε σχήματα που αντηχούν τα νέα κομμάτια και οι πλούσιες αποχρώσεις του πράσινου προσθέτουν χρώμα, καθώς και παιχνιδιάρικη διάθεση.

Ενώ το brand διαθέτει home συλλογή από το 2017, είναι η πρώτη φορά που δημιούργησε κεριά σε μεταλλικά δοχεία με καπάκι που διατίθενται σε μια ποικιλία σχεδίων και αρωμάτων. Υπάρχουν τέσσερα από αυτά στη συλλογή, το καθένα με το δικό του άρωμα, μαζί με κεριά σε πορσελάνινα και κεραμικά δοχεία. Μάλιστα, ορισμένα από αυτά τα δοχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκ νέου σαν κούπες όταν έχει καεί το κερί.

gucci-decor-collection-ad-campaign-the-impression-015-y5z48.jpg


Υπάρχουν, επίσης, κεραμικοί δίσκοι και κουτιά για κοσμήματα που παρουσιάζουν σχέδια, όπως πεταλούδες και λουλούδια. Τα επιτραπέζια σκεύη περιλαμβάνουν κρυστάλλινα ποτήρια και ασημένια μαχαιροπήρουνα από νικέλιο που φέρουν τις χαρακτηριστικές φιγούρες της μέλισσας και του λιονταριού του brand. Ακόμη, από την collection ξεχωρίζουν δύο σετ σουβέρ σε ασημί τόνους και ιδιαίτερα patterns και designs.

Αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα στη συλλογή από table settings: Τα πολύχρωμα μαξιλάρια, οι κουβέρτες και οι ταπετσαρίες διαθέτουν floral και γεωμετρικά prints με ρετρό σχέδια, φέρνοντας παιχνιδιάρικη ενέργεια στη συλλογή και είναι στολισμένα με το χαρακτηριστικό μονόγραμμα του οίκου. Τρία από τα φυτικά μοτίβα αποδίδονται σε λινή υφή για μια εκλεπτυσμένη αίσθηση. Και τα μαξιλάρια φέρνουν μια playful νότα στη συλλογή, εν μέρει χάρη στις πολύχρωμες αποδόσεις των δημοφιλών μονογραμμάτων "GG".

gucci-decor-1080x1350px2-kOZGG.jpg


Ακόμη και οι κουβέρτες της συλλογής σχεδιάστηκαν με οπτικό αντίκτυπο και όλες διαθέτουν το χαρακτηριστικό μονόγραμμα. Τα υλικά τους περιλαμβάνουν πολυτελείς συνδυασμούς από μαλλί, μετάξι και λινό. Επενδυμένες πολυθρόνες με πόδια από ξύλο οξιάς ολοκληρώνουν τη σειρά. Πολλές από αυτές διαθέτουν  μπροστινό μέρος από μετάξι μουαρέ και πλάτη σε περίτεχνα λουλουδάτα βαμβακερά ζακάρ. Μεταλλικά τελειώματα και φούντες σε χρυσό τόνο ολοκληρώνουν την εμπνευσμένη εμφάνιση των καρεκλών που θυμίζουν τον 18ο αιώνα.

Info: Στο gucci.com μπορείτε να ανακαλύψετε τη νέα συλλογή.

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της συλλογής!