fbpixel

Search icon
Search
Η Μαρία Σάκκαρη μας έκανε να ανυπομονούμε για τα Grand Slams του 2024
PEOPLE & MOMENTS

Η Μαρία Σάκκαρη μας έκανε να ανυπομονούμε για τα Grand Slams του 2024

Τι ακολουθεί για την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια;


Είναι ένα κορίτσι που έχει βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο κι έχει ακούσει πολλά. Ένα κορίτσι που έχει αμφισβητηθεί, που έχει δει ανθρώπους που ήταν -φαινομενικά- κοντά της, να της γυρίζουν την πλάτη στην πρώτη δυσκολία. Η Μαρία Σάκκαρη -ωστόσο- μας έχει δείξει πολλούς τρόπους, πως διαθέτει έναν ισχυρό χαρακτήρα και ξέρει πώς να ξεπερνάει ακόμη και τα πιο μεγάλα, τα πιο σημαντικά εμπόδια. Μετά το ξέσπασμα, το -οριακό- mental breakdown στη Νέα Υόρκη, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια κατάφερε να κάνει το μεγάλο comeback και... άνοιξε την όρεξη για ένα super-hot 2024.

Πού θα φτάσει η Μαρία;

Η μεγάλη επιστροφή

Το μυστικό για έναν πετυχημένο αθλητή ή γενικότερα για έναν πετυχημένο άνθρωπο, είναι το να μη μένει στο παρελθόν. Ακόμη κι η πιο μεγάλη νίκη, η πιο σπουδαία επιτυχία, δεν πρέπει να διαρκεί περισσότερο από μερικά λεπτά. Τα χαμόγελα, οι πανηγυρισμοί, όλη αυτή η έκρηξη συναισθημάτων, πρέπει να συνοδεύονται άμεσα από το next step. Αυτό είναι το σωστό mentality, η σωστή νοοτροπία. Αυτό -φυσικά- ισχύει και στην περίπτωση μίας μεγάλης αποτυχίας. Κάνοντας ένα μικρό flashback στα τελευταία χρόνια, θα δει κανείς πως η Μαρία Σάκκαρη θα μπορούσε να πετύχει πολλά, ωστόσο, ο τελικός απολογισμός ήταν κάτι παραπάνω από σκληρός. Επτά χαμένοι τελικοί, επτά αποτυχίες. Προηγήθηκαν δύσκολες στιγμές και σκοτεινές σκέψεις. Πέρασε από το μυαλό της ακόμη και το μεγάλο φινάλε, αλλά όλα αυτά, διαρκούσαν πάντα πολύ λίγο. Η Μαρία έκανε αμέσως το επόμενο βήμα, ξεπερνούσε την κάθε δυσκολία κι έφτασε -επιτέλους- η δική της στιγμή. Είναι -πλέον- κάτοχος ενός WTA 1000 τίτλου, κάνοντας το Μεξικό να υποκλιθεί στο μεγαλείο της.


«Ήταν πολύ δύσκολο όλα αυτά τα χρόνια, ειδικά τα δύο τελευταία που είμαι παίκτρια του Top10. Όλοι έλεγαν "είναι Top10, Top5, Top3 και έχει κερδίσει μόνο ένα 250άρι. Επιτέλους μπορώ να τους... βουλώσω το στόμα. Ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα. Δε θέλω να σταματήσω στους δύο τίτλους. Είμαι απλά χαρούμενη για τον εαυτό μου που μπόρεσα να το ξεπεράσω αυτό και να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ να πετύχω μεγάλα πράγματα. Ήταν δύσκολο, δε θα το αρνηθώ. Δε θα αρχίσω να λέω πόσο δύσκολο ήταν τους τελευταίους μήνες, έχω μιλήσει αρκετά. Αποτελεί παρελθόν. Είναι σημαντικό που κατάφερα να επιστρέψω και να βρω τρόπο να είμαι χαρούμενη στο court ξανά. Είμαι χαρούμενη που βρήκα τον δρόμο μου και που συνέβη στη Γουαδαλαχάρα», σημείωσε η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια λίγα μόλις μετά μετά την σπουδαία επιτυχία στο Μεξικό και είναι η πρώτη που μας δείχνει, πως δεν πρέπει να μείνουμε σε όσα προηγήθηκαν, αλλά πρέπει αμέσως να κοιτάξουμε μπροστά. Τι μας περιμένει; Το 2024 προβλέπεται... καυτό για πολλούς λόγους!

Ο πήχης μπαίνει πολύ ψηλά

shutterstock-2123743094.jpg

Πρώτα, θα αποτελέσει πόλο έλξης η Μελβούρνη, για το Australian Open, μετά το Παρίσι για το Roland Garros, μετά το Λονδίνο για το Wimbledon και τέλος, η Νέα Υόρκη για το US Open. Αυτά θα είναι τα τέσσερα, μεγάλα Grand Slam που θα μας απασχολήσουν πολύ στη διάρκεια του 2024. Η Μαρία, βάζει τον πήχη ψηλά. Προσοχή! Αυτό δε σημαίνει πως αν δεν φτάσει σε κάποιον τελικό ή ακόμη περισσότερο αν δεν κερδίσει κάποιο τρόπαιο, θα είναι αποτυχημένη. Η επιτυχία και η αποτυχία δεν μπορούν να κριθούν τόσο εύκολα. Θα είναι σημαντικό -ωστόσο- να προχωρήσει, να παλέψει με όλες τις δυνάμεις της και να δείξει την πραγματική αξία της. Σε πρώτη φάση, αυτό που είναι σημαντικό για την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, είναι πως πλέον βρίσκεται και με τη... βούλα στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η 28χρονη τενίστρια κέρδισε τρεις θέσεις στο ranking με την πορεία της στη Γουαδαλαχάρα και τώρα, ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το 500άρι του Τόκιο, σε ένα ακόμη δυνατό τουρνουά, αλλά αυτή τη φορά στην Ασία. Έχει εξομολογηθεί, ότι έχει φτάσει αρκετές φορές στο πιο ακραίο σημείο και σκέφτηκε να βάλει τέλος στο τένις. Την έχουμε δει να μιλάει με μάτια βουρκωμένα και να κάνει την πιο σκληρή αυτοκριτική. Είναι γενικά σκληρή με τον εαυτό της και πολλές φορές φτάνει στο σημείο να είναι ακόμη και άδικη. Είναι γεγονός πως προηγήθηκε μία κακή χρονιά στα Grand Slams, ωστόσο, αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα. Το σημαντικό, αυτό που πρέπει να κρατήσουμε άπαντες, είναι ότι η Μαρία Σάκκαρη κατάφερε να σηκωθεί, να βρει ξανά τον εαυτό της και να πατήσει σταθερά στα πόδια της. Κατάφερε να δώσει τις πολυπόθητες απαντήσεις εντός court, να δείξει σε όλους πως αξίζει πραγματικά να βρίσκεται τόσο ψηλά και πως θα ακολουθήσουν πολλά περισσότερα. Αρκεί να το πιστέψει πρώτη από όλους η ίδια και μετά, θα έρθουν και τα υπόλοιπα. It's show time για την Μαρία και η νέα σεζόν αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον...