fbpixel

Search icon
Search
Η Louis Vuitton αποκαλύπτει το νέο της κατάστημα και το Le Café Cyril Lignac στον Αεροσταθμό 2 του αεροδρομίου Heathrow στο Λονδίνο
DESIGN NEWS

Η Louis Vuitton αποκαλύπτει το νέο της κατάστημα και το Le Café Cyril Lignac στον Αεροσταθμό 2 του αεροδρομίου Heathrow στο Λονδίνο

Ο γαλλικός οίκος «αποβιβάζεται» στο Ηνωμένο Βασίλειο


Ο οίκος Louis Vuitton ανακοινώνει τα εγκαίνια ενός νέου café σε συνεργασία με τον σεφ Cyril Lignac στον Αεροσταθμό 2 του αεροδρομίου Heathrow του Λονδίνου.

Σε κεντρική τοποθεσία σε ένα φουτουριστικό υπαίθριο περίπτερο, αυτό το φιλόξενο café γειτνιάζει με ένα νέο κατάστημα Louis Vuitton, το οποίο διακρίνεται για την εξαιρετική, αεροδυναμική πρόσοψή του, σχεδιασμένη σε συνεργασία με τον διάσημο αρχιτέκτονα Marc Fornes. Για να εξυπηρετεί τους ταξιδιώτες καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, το café προσφέρει τόσο υπηρεσίες στο μεγάλα bar όσο και τραπεζοκαθίσματα, ιδανικά για να απολαύσει κανείς ένα σνακ, ένα ζεστό πιάτο, ένα γλυκό ή έναν καφέ.

art-culture-cl-heathrow-img-14-lvcom-2048x1152-di3.jpg


Η εκθαμβωτική ατμόσφαιρα ενισχύεται με πορτοκαλί και χρυσούς τόνους σε όλη τη διακόσμηση, δημιουργώντας μια ζεστή, ζωντανή αίσθηση. Στην οροφή, μια σειρά από κινητά Quetzal από το atelier oï, μέρος της σειράς Objets Nomades, απεικονίζει πουλιά σε πτήση. Η σειρά Art de la Table της Louis Vuitton περιλαμβάνει δερμάτινα τραπεζομάντηλα, επιτραπέζια σερβίτσια με χρυσό περίγραμμα και πολύχρωμα ποτήρια Twist - όλα έχουν βρει τη θέση τους στο café.

vuitton-portrait-cl-copy-min-450x675.jpg
Cyril Lignac


Ο Cyril Lignac δημιούργησε ένα exclusive all-day μενού που περιλαμβάνει υγιεινά, κλασικά και γκουρμέ πιάτα, συμπεριλαμβανομένων επιλογών όπως το Croque-Monsieur και το ρολό αστακού. Ακόμα, highlight αποτελούν τα φανταστικά γλυκά που σερβίρονται - όλα περίτεχνα με τη σφραγίδα της Louis Vuitton. Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να γευτείτε ένα Eton mess πριν συνεχίσετε το ταξίδι σας;

Το Le Café Cyril Lignac στο κατάστημα Louis Vuitton μέσα στο αεροδρόμιο  σηματοδοτεί την πρώτη συνεργασία του εμβληματικού οίκου με τον παριζιάνο σεφ, ο οποίος προσφέρει μια εκλεπτυσμένη εκδοχή και φινέτσα τόσο στην κλασική γαλλική όσο και στη διεθνή κουζίνα. Ο διακεκριμένος σεφ συνηθίζει τόσο να εφευρίσκει όσο και με το να επανεφευρίσκει ξεχωριστές συνταγές στις οποίες δίνει την υπογραφή του, παρουσιάζοντας ένα κλασικό παριζιάνικο ρεπερτόριο γεύσεων. 

louis-vuitton-heathrow-2-min-450x600.jpg


Κάτι αντίστοιχο κάνει και στον νέο του πόστο στο café του οίκου, αυτήν τη φορά έχοντας λάβει υπόψη του τη μοναδική φιλοσοφία του fashion house. Είναι ένα gourmet στιλ που ακολουθεί μια σίγουρη τεχνική ως προς την υλοποίηση των συνταγών, που προϋποθέτει τόσο τη γαλλική γαστρονομική κληρονομιά όσο και την περιέργεια για τον πλούτο των ξένων κουζινών.

lv-heathrow-2-min-450x614.jpg


Από το 2020, η Louis Vuitton έχει επεκτείνει την έκφραση του savoir-faire και του εκλεκτού τρόπου ζωής, ανοίγοντας πάνω από 20 εστιατόρια, café, chocolate stores και αίθουσες αναμονής αεροδρομίων που συμπληρώνουν προορισμούς και καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

Είτε πρόκειται για το Le Café V στη Ginza, είτε για το εποχιακό εστιατόριο στο St. Tropez, είτε για το lounge του αεροδρομίου στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ντόχα, όλα είναι ειδικά σχεδιασμένα για να θυμίζουν την αξεπέραστη εμπειρία Louis Vuitton. Αυτή η τελευταία γαστρονομική ιδέα είναι η πρώτη που παρουσιάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

zara-1-RJ2rU.jpg

Ο οίκος Louis Vuitton και ο Cyril Lignac συνεργάζονται για να δημιουργήσουν μια μοναδική εμπειρία savoir-faire και χειροτεχνίας, έναν πραγματικό προορισμό μέσα στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου.

Φωτογραφίες: Louis Vuitton