fbpixel

Search icon
Search
H ιστορική σειρά Le Bambole γιορτάζει τα 50ά γενέθλιά της με μια iconic sustainable συλλογή
MAGAZINE

H ιστορική σειρά Le Bambole γιορτάζει τα 50ά γενέθλιά της με μια iconic sustainable συλλογή

Που μπορείτε να ανακαλύψετε στα καταστήματα Deloudis


H ιστορία της ξεκινά στα ’60s και ’70s, τότε που οι Ιταλίδες και οι γυναίκες εν γένει διεκδικούσαν ανοιχτά τα δικαιώματά τους και μεγάλα πολιτιστικά και κοινωνικά κινήματα εξαπλώνονταν σε όλο τον κόσμο. Την ίδια εποχή, οι τέχνες και η μόδα άρχισαν να παρουσιάζουν την εικόνα της όλο και πιο χειραφετημένης γυναίκας. 

le-bambole-bambola-11.jpg

Σ’ αυτό το πλαίσιο, γεννήθηκε και η συλλογή Le Bambole, όπως και η εκπληκτική επικοινωνιακή καμπάνια της, που παρουσιάστηκε στους διαδρόμους του Salone del Mobile το 1972. Τότε ήταν, λοιπόν, που η B&B Italia, γνωστή ως C&B εκείνη την εποχή, τη σύστησε στον κόσμο, κι έτσι τα επαναστατικά επικαλυμμένα έπιπλα, σχεδιασμένα από τον Mario Bellini, έμελλε να γίνουν μέρος της Ιστορίας του design. Η άνετη απαλότητα -μια σειρά από μεγάλα μαξιλάρια τοποθετούνται με σχεδόν τυχαίο τρόπο-, η βελούδινη στρογγυλότητα, η απαλή αρμονία και η παιχνιδιάρικη διάθεση, ήταν η βασική ιδέα στις πολυθρόνες, τους καναπέδες και τα κρεβάτια που περιλάμβανε η εκπληκτική σειρά.

le-bambole-granbambola.jpg


Πενήντα χρόνια αργότερα, παραμένοντας σταθερά στον κατάλογο της B&B Italia, η Le Bambole έρχεται ν’ αποκτήσει ακόμη πιο σύγχρονη μορφή. Η ανανεωμένη, εορταστική εκδοχή της διατηρεί μια όψη παρόμοια με το αρχέτυπο σχέδιο, όμως τονίζει ακόμη πιο γενναιόδωρα τις καμπύλες του, δημιουργώντας όλο και πιο θηλυκά σχήματα.

Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο σχεδιαστής, Mario Bellini: «Απολαμβάνει μια ακμάζουσα και πολλά υποσχόμενη δεύτερη ζωή. Ανακτήσαμε τη γοητεία της, την πολυτελή ρευστότητά της, την απαλότητά της». Η νέα σειρά περιλαμβάνει ξανά βασικά κομμάτια: την πολυθρόνα Bambola, τον διθέσιο καναπέ Bibambola, το διπλό κρεβάτι Bamboletto, αλλά και τον τριθέσιο καναπέ, με βαθύτερο κάθισμα, για να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες, Granbambola. Η οικολογία ήταν το ζητούμενο: κάθε αντικείμενο αποσυναρμολογείται, επομένως είναι εύκολα ανακυκλώσιμο. 

le-bambole-bambola-02.jpg


Στην ανανεωμένη συλλογή συναντάμε το sablé ύφασμα “Sila”, διαθέσιμο σε οκτώ χρώματα, όπως και το “Manila”, ένα ονειρικό και χιουμοριστικό floral print που χαρακτηρίζεται από μεγάλα τριαντάφυλλα με κλασική αίσθηση. Κάθε κομμάτι της μπορεί, επίσης, να επενδυθεί με υψηλής ποιότητας δέρμα Kasia. Ένα ιστορικό σχέδιο του design, λοιπόν, επιστρέφει πιο σύγχρονο από ποτέ!

Ανακαλύψτε τη συλλογή στα καταστήματα Deloudis.

Info: Μητροπολίτου Ιωσήφ, Θεσσαλονίκη, 54622, τηλ.: 231 045 7522, deloudis.gr

Instagram: @deloudis_, Facebook: @deloudis