fbpixel

Search icon
Search
Η Εύα Μπέλλου δημιουργεί super chic & θηλυκά κοσμήματα που όλες θέλουμε να φορέσουμε
#GREEKSDOITBETTER

Η Εύα Μπέλλου δημιουργεί super chic & θηλυκά κοσμήματα που όλες θέλουμε να φορέσουμε

Η αυτοδημιούργητη σχεδιάστρια κατάφερε να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό της μέσα από το jewellery brand της


Δυναμική, αυτοδημιούργητη και πολυπράγμων. Από την πρώτη στιγμή της συνάντησής μας έγινε αντιληπτό πόσο ενδιαφέρουσα πρόκειται να είναι η συνέχεια. Η Εύα Μπέλλου είναι μία γυναίκα, η οποία έχει πολλή αγάπη για το νέο της εγχείρημα, το brand κοσμημάτων Pearl Martini, μία προσωπική της επιτυχία που μετράει ακριβώς ένα χρόνο ύπαρξης. Με γνώμονα την chic αισθητική της και την αγάπη για τις δυναμικές και πολυδιάστατες γυναίκες, μάς ξεναγεί στον «κόσμο» της και αποδεικνύει πως μία γυναίκα μπορεί να κάνει τα πάντα. Όπως άλλωστε μας ανέφερε, το motto της είναι "If you can dream it, you can do it!". 

The start...

pearl-martini-1-1.jpg

«Όταν η αγάπη για το κόσμημα γίνεται χόμπι, τότε το χόμπι καταλήγει σε επαγγελματική ενασχόληση». Για την Εύα όλα ξεκίνησαν στο πρώτο lockdown, τον περασμένο Μάρτιο, όταν αποφάσισε να παραγγείλει κάποια υλικά με στόχο να δημιουργήσει κάποιες συνθέσεις για τον εαυτό της για τους καλοκαιρινούς μήνες που επρόκειτο να έρθουν. Δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα ακολουθούσε στη συνέχεια. Παρόλο που δεν είχε δοκιμάσει να ασχοληθεί ξανά με την κατασκευή κοσμημάτων, όσο περνούσε ο καιρός αντιλαμβανόταν ότι μπορούσε να φτιάξει όλο και περισσότερα σχέδια.

s38ob76o45udfcm1s20210414065852.jpeg

Το ενδιαφέρον της γινόταν όλο και πιο έντονο, γεγονός που την οδήγησε να επικοινωνεί με συνεργάτες, τους οποίους εκτιμάει και εμπιστεύεται, να βρίσκει περισσότερα υλικά και τα κατάλληλα εργαλεία και να εξοικειώνεται με όλα αυτά. Πλέον, ήταν θέμα χρόνου να γίνει το χόμπι της, επάγγελμα. Η καλύτερη επιβεβαίωση σ’ αυτήν τη σκέψη ήρθε όταν ξεκίνησε να φοράει τα κοσμήματα που έφτιαχνε και είδε πόσο θετική ανταπόκριση είχαν σε γνωστές γυναίκες και φίλες, οι οποίες ήθελα να αποκτήσουν κι αυτές ένα. Αυτή ήταν και η αρχή της επαγγελματικής της πορείας στον χώρο των κοσμημάτων. Η ανάγκη της για συνεχόμενη δημιουργία γινόταν όλο και πιο έντονη κι έτσι αποφάσισε να αποκτήσει έναν δικό της χώρο, το εργαστήριο της, καθώς και το δικό της brand, την Pearl Martini fashion jewellery. Άλλωστε, όπως μας τόνισε, αν αποφασίσει να κάνει κάτι θέλει να το κάνει σοβαρά γι' αυτό και προχώρησε άμεσα στη δημιουργία του ηλεκτρονικού της καταστήματος.

The inspiration

Τα πράγματα και οι καταστάσεις από τις οποίες εμπνέεται είναι πολλές και διάφορες. Λατρεύει το καλοκαίρι καθώς για την ίδια είναι η κατάλληλη εποχή για όμορφες ιδέες και έμπνευση. Το καλοκαίρι όλα φαίνονται πιο ωραία, πιο λαμπερά, πιο φωτεινά. Οι όμορφες πόλεις και ο χώρες που έχει επισκεφθεί, όπως και τα μουσεία, οι πινακοθήκες και διάφορα έργα τέχνης, αποτελούν μία πολύ σημαντική πηγή έμπνευσης για την Εύα Μπέλλου. Το πιο ιδιαίτερο όμως ρόλο τον έχουν οι γυναίκες. Θαυμάζει τις δυναμικές, αυτοδημιούργητες γυναίκες, οι οποίες πάντα βρίσκουν χρόνο να είναι και δίπλα στην οικογένεια τους. Η οικογένεια έχει ανεκτίμητη αξία και για την ίδια. 

«Μου αρέσουν οι γυναίκες που μπορούν να συνδυάζουν όλους τους ρόλους. Έχουν βρει την ισορροπία ανάμεσα στον εαυτό τους και την εμφάνισή τους. Έχω εστιάσει και θαυμάζω αυτές τις γυναίκες. Τονίζουν τη θηλυκότητα τους με τον καλύτερο τρόπο».
sdh584ackqxbdbrsw20210414065852.jpeg

The jewels 

Τα κοσμήματα της κατασκευάζονται από επιχρυσωμένο ασήμι, πάνω στο οποίο δούλεψε πολύ μέχρι να μάθει όλα όσα χρειάζεται και να εξοικειωθεί μαζί του. «Εξοικειώθηκα με το ασήμι αλλά δούλεψα και ορείχαλκο μέσα στο καλοκαίρι. Πήγα στην Αθήνα και βρήκα συνεργάτες που ασχολούνται με αυτό το αντικείμενο για να μάθω όλα όσα χρειάζεται. Ήθελα να δουλέψω το ασήμι σαν υλικό γιατί πιστεύω ότι έχει άλλη βαρύτητα και πάντα το επέλεγα και η ίδια στα κοσμήματα που φορούσα. Από τη στιγμή που  ξεκίνησα στην αρχή να τα δημιουργώ για εμένα και να οραματίζομαι τι θα ήθελα να φοράω εγώ το καλοκαίρι, άρχισα να σχεδιάζω κοσμήματα που θέλω να φοράω. Κι έτσι σιγά σιγά τα κοσμήματα της Pearl Martini, απέκτησαν και την ταυτότητά τους. Απευθύνομαι σ’ ένα κοινό που έχει άποψη και απαιτήσεις. Πιστεύω πολύ στην καλή ποιότητα και στη σχέση τιμής-ποιότητας. Τα κοσμήματα της Peral Martini κατασκευάζονται από υψηλής ποσότητας ασήμι, με επιχρύσωση 22 καρατίων. Επίσης, ασχολούμαι με πολύ ενδιαφέρον και με τους ημιπολύτιμους λίθους».

Δεν είναι δύσκολο όμως να αντιληφθεί κανείς ότι το μαργαριτάρι αποτελεί ένα από τα αγαπημένα της υλικά, αφού αυτό γίνεται ξεκάθαρο και από το όνομα του brand. «Είναι χαρακτηριστικό στοιχείο όταν μιλάμε για τη γυναίκα, αλλά και για το chicness. Συνδυάζεται με όλα, βγάζει καθαρότητα, διαχρονικότητα και μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με άλλα στοιχεία».

s3pxb1zgpkbufubn320210414065852.jpeg

Για την Εύα, ένα ιδιαίτερο χειροποίητο κόσμημα κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις. Δίνει ιδιαίτερη προσοχή στα διαχρονικά κοσμήματα και επιλέγει να μην ακολουθεί πιστά τις τάσεις. Έτσι κι αλλιώς τα κοσμήματα είναι επένδυση. Μπορούν να ανανεώσουν και να αναβαθμίσουν την εικόνα μας, να προσθέσουν λάμψη και στιλ στις εμφανίσεις μας, μαζί μ' ένα μεταξωτό πουκάμισο ή ένα απλό t-shirt.

Επιπλέον, κάτι το οποίο είναι αξιοθαύμαστο είναι το γεγονός πως έχει καταφέρει να τα κάνει όλα μόνη της. Από τις ιδέες και τη δημιουργία των κοσμημάτων μέχρι την οργάνωση του brand, τη διαχείριση των social media αλλά και τις φωτογραφήσεις των σχεδίων και την επικοινωνία. Σ’ αυτό έχουν συμβάλει και οι γνώσεις και η εμπειρία της στο χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας, τομείς που ασχολήθηκε ενεργά για πολλά χρόνια. 

«Είδα ανταπόκριση από διαφορετικές γυναίκες. Κάθε γυναίκα μπορεί να επιλέγει ένα διαφορετικό κομμάτι, ανάλογα με τη δική της προσωπικότητα και αισθητική».

srcktuunritflkemo20210414065852.jpeg

Παρόλο που αγαπάει όλες τις δημιουργίες της, δεν δυσκολεύτηκε να ξεχωρίσει τα “Eva earrings”. Είναι τα αγαπημένα της γιατί μ' αυτά παρουσιάστηκε η πρώτη καμπάνια της Pearl Martini και σηματοδότησαν την έναρξη των επιμερώς συλλογών της. Ούτως ή άλλως τα σχέδια που υλοποίησε από το Νοέμβριο και μετά θα τα διατηρήσει και θα τα επαναπροσδιορίζει ανά διαστήματα. Παρόλα αυτά επικεντρώνεται και σε capsule collections, όπως αυτή για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Όσον αφορά το μέλλον, ανυπομονεί να έρθει το καλοκαίρι, έτσι ώστε να παρουσιάσει την καινούρια της συλλογή, αλλά και να «γεμίσει» με νέες ιδέες κι έμπνευση!