fbpixel

Search icon
Search
Η boutique της Cult Gaia στο Miami είναι μια ωδή στη δύναμη της θηλυκότητας
INTERIORS

Η boutique της Cult Gaia στο Miami είναι μια ωδή στη δύναμη της θηλυκότητας

To flagship store του brand σχεδιάστηκε από την ομάδα Sugarhouse Design and Architecture


Μια ζωγραφισμένη στο χέρι τοιχογραφία με πλακάκια καλύπτει το μπροστινό μέρος αυτού τoυ Cult Gaia flagship store στο Miami Design District που σχεδιάστηκε από το στούντιο Sugarhouse Design and Architecture της Νέας Υόρκης. Οι designers του Sugarhouse Design and Architecture Jess και Jonathan Nahon ακολούθησαν το όραμα της ιδρύτριας της Cult Gaia, Jasmin Larian Hekmat, για μια ναυαρχίδα στο Miami που είχε σκοπό να ευθυγραμμιστεί με το brand και την τοποθεσία.

cult-gaia-flagship-miami-07-kyyzq.jpg


Το δίδυμο αναζήτησε έμπνευση από την αρχιτεκτονική των ναών, την περσική κληρονομιά του Larian Hekmat και τα εμβληματικά ιστορικά αρχέτυπα για τον εμπορικό χώρο των 140 τετραγωνικών μέτρων και δημιούργησε επίσης το κτίριο σύμφωνα με τις τοπικές αρχιτεκτονικές συνήθειες. Για να καλύψει την πρόσοψη, η Design and Architecture ανέθεσε στον καλλιτέχνη Michael Chandler να δημιουργήσει μια τοιχογραφία χρησιμοποιώντας κεραμικά πλακίδια. 

gkgq8mqxkaawtju-A3mbX.jpg


Η προκύπτουσα τοιχογραφία 1.800 κομματιών Tree of Life βασίζεται στον πίνακα του Γάλλου μετα-ιμπρεσιονιστή καλλιτέχνη Henri Rousseau The Dream. «Η ζωγραφισμένη στο χέρι κεραμική τοιχογραφία απεικονίζει μια σιλουέτα δέντρου με τα κλαδιά του να εκτείνονται σε όλη τη βιτρίνα, με στιλιζαρισμένη βλάστηση, πουλιά και νύμφες με στεφανωμένα λουλούδια», δήλωσε η Sugarhouse Design and Architecture. Βαμμένο σε μπλε αποχρώσεις, παρόμοιες με εκείνες που διακοσμούν τα περσικά τζαμιά, το έργο τέχνης έχει διάφορες αναφορές, από ινδικά υφάσματα μέχρι εικονογραφήσεις από βότανα. Ένα τρίο τοξωτών ανοιγμάτων στην πρόσοψη περιέχει παράθυρα και μια μεγαλύτερη, εσοχή την είσοδο που περιβάλλει τις γυάλινες πόρτες με το ξύλινο πλαίσιο κι ευθυγραμμίζεται με τον κεντρικό άξονα του καταστήματος.

cult-gaia-sugarhouse-miami-designboom-600-YWXLD.jpg


Ο πρώτος από μια σειρά εσωτερικών χώρων είναι ένα ανοιχτό περιβάλλον διακοσμημένο με κρεμώδη ασβεστόλιθο Bianco Avorio και τραβερτίνη Bianco Santa Caterina. Οι ακάλυπτες ορειχάλκινες ράβδοι, σχεδιασμένες ώστε να μιμούνται τα κοσμήματα της Cult Gaia, στηρίζονται από την οροφή για την κρέμαση των ρούχων και ακανόνιστοι καθρέφτες από το New Vernacular Studio κρέμονται στους τοίχους.

cult-gaia-miami-sugarhouse-dezeen-2364-col-0-852x1277-drut5.jpg


Και στις δύο πλευρές του κεντρικού άξονα, μπλοκ ψαμμίτη στοιβάζονται σε κάθετα πλέγματα σκακιέρας που δημιουργούν ράφια για αξεσουάρ στα κενά που φωτίζονται από μέσα έτσι ώστε το φως να λάμπει μέσα από μια ημιδιαφανή μεμβράνη στις οπές του πλέγματος. «Σχεδιασμένες για να αναφέρονται σε λαξευμένους σε βράχους ναούς σπηλαίων, οι κατασκευές παρέχουν ιδιωτικότητα, ενώ επιτρέπουν επίσης την παρουσίαση των αντικειμένων μέσα στις φωτισμένες κόγχες τους», είπε η ομάδα.

Ένας δεύτερος χώρος πανομοιότυπος με τον πρώτο φτάνει πέρα ​​από το κατώφλι που δημιουργείται από τα fitting rooms κι ένα μπαρ είναι κρυμμένο πίσω ​​από μια ορειχάλκινη πόρτα. Πάνω από καθένα από τα δύο κύρια δωμάτια βρίσκεται μια οροφή με τρούλο και ένα κυκλικό άνοιγμα, που θυμίζει την οροφή του Πάνθεον στη Ρώμη.

cult-gaia-flagship-miami-04-371x556-7euVX.jpg


Κάτω από το πρώτο υπάρχει ένα γλυπτό από σκυρόδεμα της Ελληνίδας θεάς Γης –από το όνομα της οποίας πήρε το brand Cult Gaia– από την καλλιτέχνιδα Angela Larian. Ένα επίμηκες γυναικείο γυμνό σώμα που μοιάζει με Giacometti που πετά στα ύψη προς τους ουρανούς, το έργο είναι ένας ύμνος στις νύμφες και η γωνιότητά του είναι σκόπιμη: όπως το brand, αυτή είναι μια πλήρως συγκροτημένη, γεμάτη αυτοπεποίθηση και διατηρώντας τον έλεγχο.

Στο δεύτερο δωμάτιο, ένα μεγάλο banyan δέντρο που θυμίζει τη διακόσμηση της πρόσοψης είναι φυτεμένο μέσα σε έναν φιδίσιο καναπέ που σχεδιάστηκε από τον Brandi Howe. Όπως το ιερό δέντρο του Βουδισμού, έτσι κι αυτό προσκαλεί τους επισκέπτες να καθίσουν και να επιτύχουν τη δική τους αφύπνιση μέσα σε αυτόν τον ναό της μόδας.

cult-gaia-miami-sugarhouse-dezeen-2364-col-22-852x1277-2G7Ax.jpg


Φωτογραφίες: Kris Tamburello