fbpixel

Search icon
Search
H Maria Lemos μας συστήνει το Μ.ΙΙ - τη νέα της boutique στο Λονδίνο
DESIGN NEWS

H Maria Lemos μας συστήνει το Μ.ΙΙ - τη νέα της boutique στο Λονδίνο

Το νέο concept store έρχεται τρίτο μετά το Mouki Mou London και το Mouki Mou Athens


Το M.II, μια boutique για άνδρες και γυναίκες, άνοιξε μόλις στην οδό Chiltern 17, έναν από τους πιο γοητευτικούς shopping προορισμούς του Λονδίνου. Έντεκα χρόνια μετά την ίδρυση του καταστήματος γυναικείων ενδυμάτων, Mouki Mou στο νούμερο 29 της Chiltern Street, η Maria Lemos διευρύνει τους ορίζοντές της με το M.II, μια εξέλιξη της αρχικής ιδέας που απευθύνεται τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες αλλά και σε μια νεότερη γενιά.

Ο χώρος των 57,5 ​​τ.μ., με εσωτερικούς χώρους που σχεδιάστηκαν από τον αρχιτέκτονα του Λονδίνου, William Russell, διαθέτει μια σειρά από όμορφα σχεδιασμένα fashion labels με επίκεντρο τη χειροτεχνία που μπορούν να φορεθούν τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες, καθώς και αξεσουάρ και είδη σπιτιού από νέα και δύσκολα να βρει κανείς brands.

Τα νέα labels που βρίσκονται στο M.II περιλαμβάνουν: Τον νεοζηλανδό designer Oliver Church, το αυστριακό brand εμπνευσμένο από το βουνό Rier, το παριζιάνικο sportswear-workwear branδ Parages και από την άνοιξη του 2025 την Taiga Takahashi με έδρα το Κιότο/Νέα Υόρκη και το brand Unkruid της Αμβέρσας. Συνδυάζονται με καθιερωμένα αγαπημένα brands, όπως το Arts & Science, το Bergfabel, το Casey Casey και το Extreme Cashmere.

«Το M.II έχει δημιουργηθεί ώστε άνδρες και γυναίκες να ψωνίζουν μαζί», λέει η Maria Lemos. «Εστιάζουμε σε σχεδιαστές που νιώθουν ελεύθεροι να κάνουν όμορφα ρούχα που δεν θέλουν ή δεν χρειάζεται να ταιριάζουν ούτε στον παραδοσιακό κύκλο της μόδας ούτε στα καθορισμένα όρια φύλου.

Σκοπός αυτού του καταστήματος είναι να εξελιχθούμε, να προκαλέσουμε τον εαυτό μας και να προχωρήσουμε. Είχαμε πολλούς πελάτες μας που ζητούσαν ανδρικά ενδύματα και θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο όπου γυναίκες και άντρες ψωνίζουν μαζί και όχι χωριστά. Οι συλλογές μας είναι ρευστές σε ανδρικές και γυναικείες και ήταν ένα εύκολο βήμα. Ελπίζουμε ότι αυτό απευθύνεται στις νεότερες γενιές που είναι πιο ελεύθερες στον τρόπο που προσεγγίζουν τα πάντα."

000040820002-final.jpg

Η lifestyle έκδοση περιλαμβάνει αρώματα για το σπίτι από το Tennen Studio, beauty από το The Naxos Apothecary και γυάλινα σκεύη από τα Vogel Studio και Miyo Oyabu.

000040840010-final.jpg
000040800005-final.jpg

H Lemos περιγράφει την ατμόσφαιρα του M.II ως «η πιο σκοτεινή πλευρά του Mouki Mou. Με ιντριγκάρει το φως και το σκοτάδι. Το σπίτι μου στο Λονδίνο έχει έναν πολύ φωτεινό επάνω όροφο και ένα πολύ σκοτεινό καθιστικό… Νομίζω ότι οι χλωμοί ή σκούροι τοίχοι αντανακλούν το φως της ημέρας διαφορετικά και δημιουργούν διαφορετικά συναισθήματα. Το MII είναι μια εξέλιξη του αρχικού μας καταστήματος, όχι μια επανάληψη, οπότε πήγαμε σε μια διαφορετική χρωματική παλέτα και πιο γήινα υλικά. Υποθέτω ότι ακολουθεί την ανδρόγυνη φύση του μαγαζιού…" μας λέει.

Είναι μια εναλλακτική στον γεμάτο φως χώρο του αρχικού καταστήματος και στην ευάερη μπουτίκ της Αθήνας, που άνοιξε το 2023. Ο αρχιτέκτονας William Russell με έδρα το Λονδίνο δημιούργησε ένα γήινο περιβάλλον που προάγει την αίσθηση ηρεμίας. Τα υλικά επιλέχθηκαν για την εγγενή τους φυσικότητα, με το πλεονέκτημα να είναι οικολογικά και τοπικά. Το δάπεδο είναι από φελλό, οι τοίχοι από σοβά από πηλό Κορνουάλης. Τα κουφώματα είναι κατασκευασμένα από Valchromat, μια άχρηστη ίνα ξύλου εμποτισμένη με οργανικές βαφές και ράφια και οθόνη ενσωματωμένη σκέλυφος. Η επιφάνεια στην μπροστινή όψη του καταστήματος είναι κατασκευασμένη από επεξεργασμένο λινέλαιο από τη Σκωτία.

000040740009-final.jpg
000040730008-final.jpg

«Η οδός Chiltern έχει εξελιχθεί σε έναν υπέροχο προορισμό από τότε που φτάσαμε στο Λονδίνο. Εμπνεύστηκα να ανοίξω ένα άλλο κατάστημα σαν το αυθεντικό μοντέλο Browns στη South Molton Street, ένα σύμπλεγμα μικρών καταστημάτων που γίνονται pop up κατά διαστήματα, το καθένα διαφορετικό, ενθαρρύνοντας την αίσθηση της ανακάλυψης. 

Πιστεύω ότι οι shopping εμπειρίες πρέπει να είναι διασκεδαστικές, διαδραστικές, εμπλουτισμένες. Ψωνίζουμε γιατί αγαπάμε την ομορφιά. Υποθέτω ότι αγαπάμε πολλά όμορφα πράγματα, όχι μόνο ρούχα, οπότε τα βάζουμε όλα μαζί σε έναν χώρο που είναι το σπίτι μας.», μας λέει η ίδια.

000040850003-final.jpg

Το διπλό παράθυρο, που επί του παρόντος παρουσιάζει βοτανικές συνθέσεις με λουλούδια της Cynthia Fan και κεραμικά της Alana Wilson και Jojo Corväiá, θα φιλοξενήσει έναν κατάλογο από installations από καλεσμένους καλλιτέχνες και τεχνίτες.

 "Ξεκινήσαμε με μια έκθεση κεραμικών της Alana Wilson και ένα installation από μπαμπού της Cynthia Fan. Θα συνεχίσουμε με curation διαφόρων καλλιτεχνών από όλους τους κλάδους, lifestyle, υφάσματα, κοσμήματα." μας λέει η Μaria Lemos

000040820010-final.jpg
000040760005-final.jpg
000040780008-final.jpg

Η Maria Lemos είναι η ιδρύτρια και διευθύντρια του Rainbowwave, του multi label showroom χονδρικής που ιδρύθηκε το 2002. Ίδρυσε το πρώτο κατάστημα Mouki Mou στην οδό Chiltern το 2013 και το Mouki Mou Athens τον Μάιο του 2023. Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρία σε χονδρικές, εμπορικές και λιανικές πωλήσεις, ξεκινώντας την καριέρα της στη Sonia Rykiel στο Παρίσι πριν μετακομίσει στον John Galliano ως Sales Director. Επιστρέφοντας στο Λονδίνο, εργάστηκε στους Clements Ribeiro και έγινε σύμβουλος στην Cacharel, πριν ξεκινήσει το Rainbowwave, το 2002.

Ο William Russell ασκεί το επάγγελμα του αρχιτέκτονα για πάνω από 25 χρόνια. Μετά την αποφοίτησή του από το Royal College of Art, δημιούργησε το Adjaye & Russell με τον David Adjaye και το 2005 εντάχθηκε στην Pentagram London ως Partner. Ίδρυσε την William Russell Architects Ltd το 2017. Στους πελάτες του περιλαμβάνονται οι Alexander McQueen, Christian Louboutin, COS, Margaret Howell, Coutts, Tate Gallery, το Design Museum, Marks & Spencer και η Rolling Stones. 

Η Cynthia Fan είναι καλλιτέχνης, φυτοεπιστήμονας και επιμελήτρια με έδρα το Λονδίνο. Η διεπιστημονική της πρακτική πηγάζει από τη γοητεία της μορφολογικής ανάπτυξης των φυτών. 

Η Alana Wilson είναι μια καλλιτέχνιδα γεννημένη στην Αυστραλία, μεγάλωσε στη Νέα Ζηλανδία και εργάζεται κυρίως στην κεραμική. Η πρακτική της στο στούντιο περιλαμβάνει επίσης γλυπτική, φωτογραφία και κινηματογραφική παραγωγή.

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery!