fbpixel

Search icon
Search
Η Αθήνα στα καλύτερά της: Που «χτυπάει» η καρδιά της πρωτεύουσας αυτήν τη στιγμή
TRAVEL

Η Αθήνα στα καλύτερά της: Που «χτυπάει» η καρδιά της πρωτεύουσας αυτήν τη στιγμή

Ό,τι καλύτερο μπορείτε να απολαύσετε αλλά και νέες αφίξεις που θα σας συναρπάσουν


Οι γιορτές μετατρέπονται στην καλύτερη ευκαιρία για μία διασκεδαστική απόδραση. Απόλυτος προορισμός; Η Αθήνα φυσικά. Η πρωτεύουσα αυτήν τη στιγμή αποτελεί τη Νο1 επιλογή, όχι μόνο για τους επισκέπτες από την υπόλοιπη Ελλάδα, το εξωτερικό, αλλά και για τους ίδιους τους κατοίκους της. Μια βόλτα στο στολισμένο κέντρο της πόλης, οι νέες αφίξεις σε πολλές περιοχές της, αλλά και όλα τα νέα από τον χώρο της τέχνης και του θεάτρου την καθιστούν αδιαμφησβήτητα στην κορυφή της λίστα μας. Ο παλμός της «χτυπάει» δυνατά και μαζί με τις ενεργές δράσεις της, αυτήν τη στιγμή έχει καταφέρει να αποτελεί έναν πετυχημένο πόλο έλξης. 

Ας ανακαλύψουμε παρέα ό,τι πιο hot συμβαίνει στην πρωτεύουσα τώρα! 

In & Out

Winter Garden City Lounge, Μεγάλη Βρεταννία

11-HkHju.jpg

Το πιο κοσμοπολίτικο lounge της πόλης, το Winter Garden City Lounge, άνοιξε και πάλι τις πόρτες του και μας προσκαλεί στη φιλόξενη και κομψή ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία. Με ανανεωμένο μενού που επιμελείται ο Executive Chef, Αστέριος Κουστούδης, μετατρέπεται στην top επιλογή για μια απολαυστική έξοδο στην Αθήνα. Οι επιλογές είναι ποικίλες και ξεχωριστές! Από την αυθεντική εμπειρία afternoon tea -που σας συνιστούμε ανεπιφύλαχτα- και τη νέα, παιδική εκδοχή της, το αγαπημένο σε όλους brunch του σαββατοκύριακου έως τα χαλαρωτικά απογεύματα με συνοδεία κλασικών ήχων στο πιάνο και τις μουσικές βραδιές όπερας και jazz, το Winter Garden θα αποτελεί πάντα μια «ζεστή αγκαλιά» στο κέντρο της πρωτεύουσας και ο ιδανικός χώρος για κάθε είδους συνάντηση.

Info: Winter Garden City Lounge, Μεγάλη Βρεταννία, 1 Βασιλέως Γεωργίου Α', Σύνταγμα, Τηλέφωνο: 210 3330748, grandebretagne.gr

Pelagos Restaurant, Four Seasons Astir Palace Hotel Athens 

7-3dsTK.jpg

Κερδίζοντας το πρώτο αστέρι Michelin πριν από λίγο καιρό, το φανταστικό Pelagos στο Four Seasons Astir Palace Hotel πρόκειται να σας προσφέρει μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στην Αθήνα. Ο σεφ Luca Piscazzi και η ομάδα του αποκτούν το πολυπόθητο αστέρι για το ανατρεπτικό εστιατόριο, μόλις έξι μήνες μετά το re-opening του. Άρα μιλάμε για μια σκληρή δουλειά που οδήγησε το εστιατόριο στην κορυφή, αναδεικνύοντάς το σε ένα από τα πιο σημαντικά fine dining restaurants της πρωτεύουσας. Με μότο, "The sky is the limit", το Pelagos προσφέρει ένα blend της αντισυμβατικής μεσογειακής γαστρονομίας σε συνδυασμό με τo εκλεπτυσμένo, αλλά χαλαρό service για το οποίο είναι γνωστή η Four Seasons. Μια δοκιμή θα σας πείσει!

Info: Pelagos, Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, Τρίτη έως Σάββατο, από τις 7:00 μ.μ. έως τις 10:00 μ.μ., Για κρατήσεις, καλέστε στο 21 0890 1190 ή στείλτε email στο diningreservations.athens@fourseasons.com

Le Rosé

photo.jpg
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μάλλιαρης για το iefimerida

H ολοκαίνουρια άφιξη στην πιο ντελικάτη περιοχή της Αθήνας, στο εμβληματικό Κολωνάκι ακούει στο όνομα, Le Rosé. Ένα πραγματικά φιλόξενο bistro άνοιξε τις πύλες του πριν από λίγες μόλις ημέρες -ίσως στην πιο ωραία γωνιά της περιοχής, που θυμίζει πραγματική γειτονιά. Διατηρώντας την αίγλη ενός αυθεντικού γαλλικού καφέ-μπαρ, τα λευκά τραπεζομάντηλα και τα φρέσκα λουλούδια στα τραπεζάκια του σε μεταφέρουν αμέσως στην Πόλη του Φωτός. Το όνομά του; Εμπνευσμένο από το ροζέ κρασί φέρει την υπογραφεί του Πέτρου Παυλή. Στο νέο it στέκι του κέντρου θα ευχαριστηθείτε εκλεκτά πιάτα, από επιλογές όπως δροσερές σαλάτες, sushi, εκπληκτικά ceviche, carpaccio και tartare, αλλά και την πιο ενημερωμένη λίστα από ετικέτες κρασιών και aperitivos. Φυσικά από το μενού δεν λείπει ο πραγματικά γευστικός καφές του, που μπορείτε να συνοδεύσετε με τα ζεστά αφράτα κρουασάν του. Ιδανικό για ένα quick stop κατά τη διάρκεια του lunch break σας ή για ένα βράδυ με φίλους, καλό κρασί και ρομαντική διάθεση.

Info: Le Rose, Καψάλη 3, Κολωνάκι, Αθήνα, Τηλέφωνο: 210 7290171

Tudor Hall Restaurant, King George Hotel

tudor-hall-restaurant-dusk-FtL1u.jpg

Έχετε όρεξη για μια μοναδική βραδιά με δυνατές συγκινήσεις και festive διάθεση; Στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου King George, στο ατμοσφαιρικό Tudor Hall Restaurant με τη νεοκλασική διακόσμηση και τη μαγευτική θέα στην Ακρόπολη, η γεύση συναντά τη μουσική. Στον απόλυτο προορισμό για φέτος μπορείτε ν' απολαύσετε ελληνική δημιουργική κουζίνα και μια εξαιρετική ποικιλία συνοδευτικών κρασιών. Παράλληλα, το iconic hotel της πρωτεύουσας σας προσφέρει καθημερινά υπέροχες βραδιές υπό το φως των κεριών και με τη συνοδεία απαλής ζωντανής μουσικής στο πιάνο. Επιπλέον, την Παρασκευή και το Σάββατο, οι μαγικές μουσικές νύχτες στο Tudor Hall «εμπλουτίζονται» με νότες από βιολί και τσέλο και η εμπειρία γίνεται αξέχαστη. Don't miss it!

Info: 7ος όροφος, King George Hotel, Βασιλέως Γεωργίου Α’ 3, Αθήνα, Τηλέφωνο: 210 3330748, www.tudorhall.gr

Hotel News 

Say Hotel

say-highres-51.jpg

Ενταγμένο στο καταπράσινο Άλσος Κεφαλαρίου, το νέο it ξενοδοχείο των Βορείων Προαστίων χαρακτηρίζεται αρχιτεκτονικά από τη γεωμετρική του όψη, η οποία του προσδίδει ένα «αυστηρό ύφος», που ωστόσο δημιουργεί αντιθέσεις με το εντυπωσιακά vibrant εσωτερικό του. Σε μια απόλυτα σύγχρονη εγκατάσταση το νέο εγχείρημα της οικογένειας Υφαντή σας προσφέρει όλα όσα αναζητάτε σε ένα modern hotel: Υψηλή αισθητική, καινοτόμα services και προσεγμένο περιβάλλον. Όλα αυτά συγκεντρώνονται στο απόκτημα-κόσμημα της περιοχής, ενώ τα 28 μοναδικά δωμάτια και οι σουίτες των επάνω ορόφων που ενώνονται με μια σπειροειδή σκάλα της δεκαετίας του 50’ παρακινoύν τους επισκέπτες να απολαύσουν κάθε στιγμή σε αυτό!

Info: Say Hotel, Χαρ. Τρικούπη 67, Κηφισιά, Τηλέφωνο: 210 2201700, sayhotel.gr

On Stage 

Εγκάρσιος Προσανατολισμός του Δημήτρη Παπαϊωάννου

papaioannou-valitsa-zoo.jpeg

Η Le Figaro τον έχει χαρακτηρίσει ως έναν από τους 4 πιο σημαντικούς χορευτές του κόσμου. Ο εκπληκτικός Δημήτρης Παπαϊωάννου θα παρουσιάσει στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση τη νέα του παράσταση με τίτλο «Εγκάρσιος Προσανατολισμός». Στο πολυαναμενόμενο έργο -του οποίου η προπώληση εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει- συμμετέχουν έξι ερμηνευτές. Βασίζεται στον μύθο του Σισύφου, που καταδικάζεται από τους θεούς να σπρώχνει ένα βράχο στην κορυφή ενός βουνού, ο οποίος όμως κυλάει αμέσως μετά προς τα πίσω. Η ατέρμονη επανάληψη αυτής της άσκησης γίνεται ένα από τα βασικά νοήματα του έργου, ενώ στην ερμηνεία του Παπαϊωάννου, το βουνό και ο βράχος μεταμορφώνονται σε μια ενιαία, τεράστια, ορθογώνια πέτρινη πλάκα. Ένα πραγματικό υπερθέαμα που αν βρεθείτε στην πρωτεύουσα δεν πρέπει να χάσετε.

Info: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107, Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη 22 & Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 20:30, Κυριακή 26 - Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 20:30
Σάββατο 1 - Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 20:30, Τετάρτη 5 - Κυριακή 9 Ιανουαρίου 20:30, Τετάρτη 12 - Κυριακή 16 Ιανουαρίου 20:30 | Για εισιτήρια πατήστε εδώ

Φαίδρα της Μαρίνας Τσβετάγιεβα σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά

bfaidra-mono-560-2048x1365.jpg

Μια παράσταση που έχει διχάσει το θεατρόφιλο κοινό της Αθήνας. Η Φαίδρα του Δημήτρη Καρατζά με τους Στεφανία Γουλιώτη, Αλεξία Καλτσίκη, Αναστάση Ροιλό, Μιχάλη Σαράντη και Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη επανέφερε την κριτική σκέψη σε ό,τι αφορά τα σύγχρονα αποδωσμένα αρχαία δράματα. Από τη μια, η Τσβετάγιεβα, μια από τις σημαντικότερες ποιητικές φωνές του 20ού αιώνα, μέσα από το έργο της παραδίδει ψυχολογικά βαθύτερες εκδοχές του μύθου, και από την άλλη ο Καρατζάς εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα ασφυκτικά περιορισμένα πάθη των ηρώων παρουσιάζοντάς τους όμως στην ουσία «γυμνούς» μέσα στα προσωπικά τους δίπολα, σε μια άκρως artistic σκηνή.

Info: Θέατρο Προσκήνιο, Καπνοκοπτηρίου 8, Τετάρτη στις 20:00, Πέμπτη & Πaρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 17:00 και στις 21:00, Κυριακή στις 19:00, Κατάλληλο άνω των 15 ετών.

Art Express 

Έκθεση Σωτήρης Σόρογκας - Ο χρόνος της μνήμης στον εικαστικό λόγο του

1-jPTwt.jpg
Σωτήρης Σόρογκας (1936- ) Άλογο 1974 Ακρυλικό και κάρβουνο σε καμβά 

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα φιλοξενεί από τις 22 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Απριλίου 2022 τη μοναδική έκθεση έργων του διακεκριμένου Έλληνα ζωγράφου Σωτήρη Σόρογκα, με τίτλο «Σωτήρης Σόρογκας – Ο χρόνος της μνήμης στον εικαστικό λόγο του». Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη εικόνα της δουλειάς του καταξιωμένου καλλιτέχνη, στην οποία κυριαρχεί ο χρόνος της μνήμης, μέσα από έργα που ανήκουν στη συλλογή του. Με κύρια χαρακτηριστικά του τη διανοητική και καλλιτεχνική εντιμότητα, καθώς και την ποιότητα της ουμανιστικής παιδείας που τον διακρίνει, ο κύριος Σόρογκας έχει χαράξει μια βαθιά προσωπική πορεία ενδοσκόπησης. Θα έχετε τη δυνατότητα να θαυμάσετε τα δημοφιλή Άλογά του, τα Πορτρέτα του αλλά και τις Πέτρες του.

Info: Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Τηλέφωνο: 210 7252895, goulandris.gr, Ώρες Λειτουργίας: Τετάρτη – Κυριακή: 10:00 – 18:00, Παρασκευή: 10:00-20:00, Δευτέρα και Τρίτη κλειστά

Έκθεση Portraits του Terry Tsiolis 

terrytsiolis-portraits-pr-copy.jpg

O ανατρεπτικός φωτογράφος μόδας κατακτά την Αθήνα με μια διαφορετική έκθεση. Ο Terry Tsiolis επαναπροσδιορίζει τη δημιουργική του πλευρά και σκηνοθετεί μια έκθεση που αποτελείται από τη δημιουργία μιας σειράς πορτρέτων, που αποφάσισε να τραβήξει όταν κατάλαβε πως ήρθε η ώρα να αφήσει για λίγο στην άκρη τη σκληρή -χρονικά κυρίως- βιομηχανία της μόδας. Κάπως έτσι πήρε σάρκα και οστά το καινούριο του εγχείρημα. Μια έκθεση φωτογραφίας με πορτρέτα άγνωστων ουσιαστικά ανθρώπων από ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίοι αποφάσισαν να «μιλήσουν» τη δική τους αλήθεια μπροστά στον ίδιο. A must-see!

Info: Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, Αθήνα, www.terrytsiolis.com