fbpixel

Search icon
Search
Greek Mythology: 6 πολυαναμενόμενες σειρές στην ελληνική τηλεόραση
ARTS & CULTURE

Greek Mythology: 6 πολυαναμενόμενες σειρές στην ελληνική τηλεόραση

Η μυθοπλασία βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο με ενδιαφέρουσες προσθήκες


Η φθινοπωρινή τηλεοπτική σεζόν πλησιάζει με μια ευρεία γκάμα από νέες ελληνικές σειρές, οι οποίες διακρίνονται για την ιδιαίτερη έμφασή τους στη μυθοπλασία, χάρη στις υψηλών προδιαγραφών σεναριακές προτάσεις και καστ που αποτελούνται από διακεκριμένα ονόματα ηθοποιών. Μια ευρεία γκάμα από ξεχωριστές προτάσεις, μας περιμένουν για να επιλέξουμε τις δικές μας αγαπημένες. Ιστορίες και κεντρικοί χαρακτήρες υπόσχονται να αποκτήσουν ιδιαίτερη θέση στη φθινοπωρινή μας ξεκούραση.

Let's take a look together! 

Milky Way

milky-way.jpg

Η σειρά του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα Βασίλη Κεκάτου έρχεται τον Οκτώβριο στο MEGA. Η ζωή της 17χρονης Μαρίας που φιλοδοξεί να γίνει χορεύτρια αποκτά διαφορετική τροπή. Η σειρά ακολουθεί τη Μαρία, η οποία ονειρεύεται να φύγει από το σπίτι της και να γίνει χορεύτρια. Οι φιλοδοξίες της, ωστόσο, θα διακοπούν απότομα όταν μείνει έγκυος. Ο πατέρας του μωρού και επί χρόνια σύντροφός της, ο Τάσος εργάζεται στο μοναδικό βενζινάδικο της πόλης τα τελευταία 10 χρόνια. Αν και οι γονείς της Μαρίας και οι φίλοι της, την στηρίζουν και περιμένουν πως θα αποφασίσει να παντρευτεί και να ξεκινήσει την δική της οικογένεια, μία τυχαία συνάντηση με τον Τζο, έναν νέο non binary συμμαθητή της την οδηγεί σε ένα «ταξίδι σκέψης» για το αν θα συμμορφωθεί με τους συντηρητικούς κανόνες της κοινωνίας που ζει ή αν θα ανατρέψει τα πάντα και θα ακολουθήσει τον δικό της δρόμο. Πρωταγωνιστούν: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιούλικα Σκαφιδά, Θέμις Μπαζάκα, Αργύρης Μπακιρτζής, Μαρία Καλλιμάνη, κ.ά. 

Η Μάγισσα

2-5duEk.jpg

Μια πολλά υποσχόμενη παραγωγή σε σενάριο των Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρο Καλκόβαλη και σκηνοθεσία του Λευτέρη Χαρίτου, έρχεται τον Σεπτέμβριο στον ΑΝΤ1. Μεταφερόμαστε στη Μάνη του 1817 Πόρτο Κάγιο και στην εύθραυστη σχέση δύο αντίπαλων πατριών του χωριού Πόρτο Κάγιο, των Λασκαραίων και των Γερακάρηδων, οι οποίες προσπαθούν να ενωθούν και να αποκτήσουν αρμονικές σχέσεις για χάρη του γάμου των παιδιών τους. Πόσο εύκολη, όμως, θα είναι η κατάκτηση αυτής της ισορροπίας; Πρωταγωνιστούν: Κατερίνα Λέχου, Νίκος Ψαρράς, Τάσος Νούσιας, Στεφανί Καπετανίδη, Μαρκέλλα Γιαννάτου, κ.ά.

Οι Πανθέοι

maxresdefault-5lOTi.jpg

Το θρυλικό μυθιστόρημα του βραβευμένου Τάσου Αθανασιάδη μεταφέρεται τηλεοπτικά τον Σεπτέμβριο στον ΣΚΑΪ σε μία σύγχρονη και υψηλών προδιαγραφών παραγωγή. Το βιβλίο, ένα από τα μυθιστορήματα του συγγραφέα που μεταφέρθηκαν στην ελληνική τηλεόραση, προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία για πρώτη φορά στην τηλεόραση την περίοδο 1977-1979 και εξιστορεί τις περιπέτειες των «Πανθέων», μιας μεγαλοαστικής οικογένειας, κατά τα πρώτα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Σενάριο: Γιάννα Κανελλοπούλου. Σκηνοθεσία: Σπύρος Μιχαλόπουλος. Πρωταγωνιστούν: Κάτια Δανδουλάκη, Αιμίλιος Χειλάκης, Μελία Κράιλινγκ, Μιχάλης Σαράντης, κ.ά. 

Το προξενιό της Ιουλίας 

ioulia1.jpg

Εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιώργου Πολίτη, η νέα σειρά εποχής του ALPHA, η οποία θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο, κουβαλά τη σκηνοθετική υπογραφή του Νίκου Κρητικού και τη δημιουργική «πένα» του Νίκου Απειρανθίτη, εστιάζει στην ελληνική επαρχία στην εκπνοή της δεκαετίας του ‘50. Στο επίκεντρο συναντάμε τη γυναίκα που η μοίρα της ορίζεται από άλλους, χωρίς η ίδια να φαίνεται ότι έχει λόγο στη ζωή της. Πρωταγωνιστούν: Ελισάβετ Μουτάφη, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Μελέτης Ηλίας, Άννα Μάσχα, κ. ά.

Ο Γιατρός 

o-giatros-konstantinos-markulakhs-alpha.png

Ένα ιατρικό δράμα, εμπνευσμένο από αληθινή ιστορία, παρουσιάζεται στον ALPHA. Ο Ανδρέας, ένας κορυφαίος γιατρός και διευθυντής της παθολογικής κλινικής σε ένα απ’ τα καλύτερα νοσοκομεία της χώρας, πυροβολείται άδικα από τον πατέρα ενός ασθενή του,θεωρώντας τον, υπαίτιο για το θάνατο του γιου του έπειτα από ιατρικό λάθος. Ο ίδιος σώζεται, αλλά ο τραυματισμός στο κεφάλι τού προκαλεί αμνησία και ξεχνάει τα τελευταία δώδεκα χρόνια της ζωής του. Η σειρά αποτελεί την ελληνική μεταφορά της αντίστοιχης ιταλικής "Nelle tue mani" (Στα χέρια σου), η οποία προβάλλεται από το 2020 στο RAI UNO. Σκηνοθεσία: Γιώργος ΠαπαβασιλείουΠρωταγωνιστούν: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Δήμητρα Σιγάλα, Βασιλική Τρουφάκου, κ.ά. 

Η παραλία 

paralia-scaled.webp

Σεπτέμβριος 1969, Μάταλα. Η νεαρή γιατρός Υπατία Αρχοντάκη επιστρέφει από το Λονδίνο, στον τόπο που πέρασε τα παιδικά της χρόνια, προκειμένου να ανακοινώσει στην οικογένειά της ότι αρραβωνιάζεται και σκοπεύει να παντρευτεί τον Γιώργο. Ο Γιώργος, ο οποίος ζει μαζί της στο Λονδίνο και εργάζεται στα ναυτιλιακά, θα έρθει στην Κρήτη λίγες ημέρες αργότερα από εκείνη προκειμένου να ζητήσει το χέρι της και επίσημα από την οικογένειά της. Το πρώτο βράδυ στα Μάταλα η Υπατία θα επανασυνδεθεί με τις παιδικές της φίλες και θα τους προτείνει να την παντρέψουν. Δίνουν ραντεβού στο πάρτι των χίπηδων, οι οποίοι έχουν βρει στέγη στη μαγευτική παραλία της περιοχής.

Εκεί, η Υπατία θα γνωρίσει την περίεργη, αλλά και φιλόξενη κοινότητα των «παιδιών των λουλουδιών», μέλος της οποίας είναι και ο Χάρι. Ανάμεσά τους θα γεννηθεί ένας έρωτας που ξεκινά με πόνο και εμπόδια και θα βρεθεί στο επίκεντρο μιας δίνης που θα συμπαρασύρει στο πέρασμά της όλα όσα οι ήρωές μας θεωρούσαν δεδομένα. Σύντομα, με αφετηρία μια τραγική δολοφονία που θα συνταράξει την περιοχή, αλλά περισσότερο απ’ όλους την ίδια την Υπατία, ο παράδεισός της θα δοκιμαστεί πολύ σκληρά. Η σειρά «Η παραλία» κάνει πρεμιέρα απόψε το βράδυ στις 22:45 στο κανάλι της ΕΡΤ. Σενάριο: Γιώργος Χρυσοβιτσάνος, Κώστας Γεραμπίνης, Σκηνοθεσία: Στέφανος Μπλάτσος, Σκηνοθέτες: Εύη Βαρδάκη, Χρήστος Ζαχαράκης. Πρωταγωνιστούν: Δανάη Μιχαλάκη, Δημήτρης Μοθωναίος, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Γιούλικα Σκαφιδά, Νικόλας Παπαγιάννης, κ.ά. 

Ψυχοκόρες

psikhokores2023.jpg

Αποτελεί μια από τις πιο πολυσυζητημένες σειρές εποχής, η οποία προβάλλεται αυτή τη στιγμή αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+. Η σειρά «Ψυχοκόρες» αποτελεί αποτύπωση πραγματικών γεγονότων, τα οποία μας μεταφέρουν στη δεκαετία του '50 και αφορούν την πορεία ζωής τεσσάρων νεαρών αδελφών, οι οποίες λαχταρούν να αποδράσουν από την ανελέητη φτώχεια της επαρχίας, καταλήγοντας σε μια χρυσή φυλακή, όπου τους υπόσχονταν ασφάλεια με αντάλλαγμα την τυφλή υποταγή. Σενάριο: Πέννυ Φυλακτάκη, Βαγγέλης Νάσης. Σκηνοθεσία: Μιχάλης Χαραλαμπίδης. Πρωταγωνιστούν: Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Μαρίνα Ασλάνογλου, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Χρήστος Μαλάκης, Δήμητρα Ματσούκα, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Γιούλικα Σκαφιδά.