fbpixel

Search icon
Search
Γραμμές από το μαύρισμα; Πώς θα τις καμουφλάρετε για να δείχετε άψογες
FACE & BODY

Γραμμές από το μαύρισμα; Πώς θα τις καμουφλάρετε για να δείχετε άψογες

Αποκτήστε ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα σας


Οι γραμμές του μαυρίσματος από το μαγιό κάθε καλοκαίρι μπορεί να μαρτυρούν πόσα μπάνια κάναμε στη θάλασσα ή πόσες ώρες ηλιοθεραπείας απολαύσαμε, αλλά κάποιες φορές μπορεί να μας στερήσουν τις flawless εμφανίσεις, που θέλουμε να κάνουμε σε κάθε μας έξοδο. Είτε έχετε να παρευρεθείτε σε κάποιο επίσημο event, είτε απλώς βαρεθήκατε αυτή την ανομοιομορφία στην επιδερμίδα σας και θέλετε να μη φαίνονται αυτές οι tan lines στη μαυρισμένη επιδερμίδα που με τόσο κόπο «χτίζατε» όλη τη summer season, εμείς σας έχουμε τους 4 θαυματουργούς τρόπους, για να τις κρύψετε μια και καλή και να είστε αψεγάδιαστες όλο το υπόλοιπο του καλοκαιριού. Let' s see!

1. Απολέπιση

Η απολέπιση δεν είναι κατάλληλη μόνο για να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα, αλλά και να απαλύνει κατά κάποιον τρόπο τις γραμμές του μαυρίσματος. Ουσιαστικά, δημιουργεί ένα blur effect στις tan lines περιορίζοντας την έντασή τους. Κάντε συχνά απολέπιση, αλλά μόνο στα σημεία που θέλετε να απαλύνετε τις γραμμές από το μαγιό, δηλαδή στις τιράντες, στην πλάτη και αλλού. Στο υπόλοιπο σώμα, μια-δυο φορές την εβδομάδα αρκούν.

Επίσης, φροντίστε να χρησιμοποιείτε ήπια απολεπιστικά προϊόντα, τα οποία δε θα ερεθίσουν το δέρμα σας και θα μπορούν κάλλιστα να εφαρμόζονται καθημερινά. Αντιθέτως, τα πιο hardcore body scrubs μπορούν να προκαλέσουν ξηρότητα και ξεφλούδισμα, ειδικά εάν χρησιμοποιηθούν μετά την ηλιοθεραπεία. Να είστε, προσεκτικές, λοιπόν, ως προς την επιλογή τους, για να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε.

tan-lines.jpg

2. Μακιγιάζ σώματος

Τα body foundations αποτελούν ένα μεγάλο trend στο εξωτερικό, αφού μπορούν να καλύψουν τα οποιαδήποτε σημάδια έχετε στο σώμα σας είτε από σπυράκια, τσιμπήματα ή και παλιές πληγές. Αυτό σημαίνει, ότι μπορούν να είναι εξίσου αποτελεσματικά και με τις γραμμές του μαυρίσματος -προτιμήστε όσα είναι αδιάβροχα. Σημασία έχει να βρείτε την κατάλληλη απόχρωση και να χρησιμοποιήσετε σωστά το προϊόν.

Θα χρειαστείτε: 1. ένα cotton pad 2. ένα matte bronzer. 

Αρχικά, βρείτε τα σημεία όπου έχουν σχηματιστεί tan lines και απλώστε ελάχιστη ποσότητα από το bronzer σας. Στη συνέχεια κάντε πολύ καλό blend με ταμποναριστές κινήσεις με τη βοήθεια του cotton pad. Μη χρησιμοποιήσετε πινέλο, γιατί μπορεί να ερεθίσετε το δέρμα σας. Αποφύγετε να κάνετε απότομες κινήσεις, διότι έτσι θα απομακρύνετε το προϊόν από την επιδερμίδα σας και θα απορροφηθεί από το βαμβάκι.

Θα δείτε πως οι γραμμές θα αρχίσουν να απομακρύνονται και να φαίνεται πιο ομοιόμορφο το σώμα σας. Για να σταθεροποιήσετε αυτό που κάνατε και να μη λερώσετε τα ρούχα σας, χρησιμοποιήστε ένα setting spray, ψεκάζοντας τοπικά. Σε κάθε περίπτωση αποφύγετε τα λευκά ή beige ρούχα, για να είστε περισσότερο ασφαλείς. 

Όταν κληθείτε να αφαιρέσετε το προϊόν γυρνώντας σπίτι, χρησιμοποιείστε αρχικά μαντηλάκια ντεμακιγιάζ και στη συνέχεια ένα αφρόλουτρο που θα αναζωογονήσει την επιδερμίδα σας. 

tan-lines2.jpg

3. Self Tan

Το self tan μπορεί να είναι απαραίτητο για πολλές από εσάς πριν βγείτε στην παραλία για να κάνετε το πρώτο σας μπάνιο ή πριν παρευρεθείτε σε ένα σημαντικό event, αλλά μπορεί να είναι εξίσου χρήσιμο και για να κρύψετε τις γραμμές του μαυρίσματος. Αρχικά, πριν το εφαρμόσετε, κάντε πολύ καλή απολέπιση σε όλο το σώμα, ώστε να ανοίξουν οι πόροι και να μπορεί να διεισδύσει το προϊόν καλύτερα στην εσωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας σας. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το στα σημεία που εμφανίζονται οι tan lines χρησιμοποιώντας ένα ειδικό γάντι, για να μη λερωθείτε. Τέλος, παίρνοντας ένα βαμβάκι, ταμπονάρετε αυτά τα σημεία, για να βγάλετε το περιττό προϊόν και να φαίνεται πιο φυσικό το αποτέλεσμα. Έτοιμες!

4. Λάδι καρύδας

Ουσιαστικά όλα τα έλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον περιορισμό της εμφάνισης των γραμμών του μαυρίσματος. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιήστε λάδι καρύδας. Πάρτε μια επαρκή ποσότητα και απλώστε την στα σημεία που υπάρχουν οι tan lines. Κοιμηθείτε με αυτό και το επόμενο πρωί ξεπλύνετέ το πολύ καλά με χλιαρό νερό. Εάν επαναλάβετε τη διαδικασία αρκετές φορές, θα αρχίσετε να παρατηρείτε πως οι γραμμές απαλύνουν και δημιουργείται μια πιο ομοιόμορφη όψη...