fbpixel

Search icon
Search
Γνωρίζατε ότι υπάρχει τρόπος να καταλάβετε εάν το SPF σας κάνει πραγματικά τη δουλειά του;
FACE & BODY

Γνωρίζατε ότι υπάρχει τρόπος να καταλάβετε εάν το SPF σας κάνει πραγματικά τη δουλειά του;

Τι πρέπει να ελέγχετε στα αντηλιακά σας προϊόντα για να γνωρίζετε εάν όντως λειτουργούν


Καθώς το καλοκαίρι είναι εδώ, σκέφτομαι όλες τις αλλαγές που θα κάνω στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μου. Όχι μόνο επειδή η επιδερμίδα μου τείνει να αφυδατώνεται λίγο περισσότερο το καλοκαίρι, αλλά και επειδή είναι η πιο σημαντική εποχή για να φοράω ένα υψηλής ποιότητας αντηλιακό.

Θα είμαι η πρώτη που θα παραδεχτώ ότι η εύρεση του σωστού αντηλιακού μπορεί να μοιάζει με ένα συντριπτικό (και μερικές φορές απογοητευτικό) έργο - ειδικά αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο ή επιρρεπές σε αλλεργίες ή breakouts όπως το δικό μου. Αλλά μόλις βρείτε τη σωστή φόρμουλα, δεν θέλετε ποτέ να την αφήσετε να φύγει.

Πρόσφατα άρχισα να χρησιμοποιώ ένα απίστευτο αντηλιακό που είχε μια βαθμολογία στο μπουκάλι που έλεγε PA++++. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας, είχα ξανακούσει για τον δείκτη PA, αλλά δεν είχα αρκετές λεπτομέρειες για να καταλάβω πραγματικά τι σήμαινε ή γιατί είναι χρήσιμο να υπάρχει σε ένα αντηλιακό. Ωστόσο, ως συντάκτρια ομορφιάς έκρινα απαραίτητο να το διερευνήσω. Αποφάσισα να αναζητήσω πληροφορίες από τους experts σχετικά με το τι είναι αυτό και πώς μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε εμπιστοσύνη στην αποτελεσματικότητα του προϊόντος σας. 

Αυτό είναι το κλειδί για τους επερχόμενους καλοκαιρινούς μήνες - συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω!
ee7d6db2f53e60f7c7ddbec300f67566.jpg

Ποιος είναι ο δείκτης PA στα αντηλιακά;

PA σημαίνει βαθμός προστασίας UVA. Οι βαθμολογίες PA+ μετρούν την ικανότητα ενός προϊόντος να εμποδίζει τις ακτίνες UVA. Το χρησιμοποιούν μόνο ορισμένες χώρες όπως η Ιαπωνία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αυστραλία.

Ο δείκτης PA μετράει πόσο καλά ένα αντηλιακό μπορεί να προστατεύσει από την ακτινοβολία UVA. Ο δείκτης αυτός υπολογίζεται με βάση τη χαμηλότερη ποσότητα UVA που προκαλεί αποχρωματισμό του δέρματος μετά από δύο ώρες έκθεσης σε UVA. Γενικά, όσο περισσότερα συν σημάδια μετά τον δείκτη PA, τόσο μεγαλύτερη προστασία θα έχει το δέρμα σας από το προϊόν.

2c22f63e39b8a12b45adb2e2d00fa682.jpg

Τι πρέπει να αναζητάτε στο αντηλιακό σας όταν πρόκειται για τον δείκτη PA;

Βασικά, ο δείκτης PA λειτουργεί ως ένα πρόσθετο επίπεδο προστασίας και ένας τρόπος για να είστε 100% σίγουροι για την ικανότητά του να εμποδίζει τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Ο δείκτης PA ++++ είναι ο πιο προστατευτικός που μπορεί να είναι ο δείκτης και σημαίνει ότι το αντηλιακό προστατεύει πάνω από το 95% των UVAs.

Ξέρω ότι μάλλον το έχετε ακούσει ήδη 100 φορές, αλλά καλό είναι να σας υπενθυμίσω ξανά τη σημασία της χρήσης αντηλιακού γενικά. Το αντηλιακό πρέπει ιδανικά να προστατεύει το δέρμα σας από την ακτινοβολία UVA και UVB. Η ακτινοβολία UVA προκαλεί ελεύθερες ρίζες, οξειδωτική βλάβη, πρόωρη γήρανση και ηλιακή βλάβη, η οποία μπορεί να συμβάλει στον καρκίνο του δέρματος.

Αυτό σημαίνει ότι τα αντηλιακά χωρίς δείκτη PA είναι λιγότερο αποτελεσματικά;

5d0dcfc56c4f46b32c9b61a987ab676b.jpg

Αφού έψαξα ενδελεχώς το θέμα αυτό, μπορώ σίγουρα να πω ότι το αντηλιακό σας παραμένει αποτελεσματικό, ανεξάρτητα από το αν έχει δείκτη PA. Εάν το αντηλιακό σας λέει "κάλυψη ευρέος φάσματος", η εταιρεία θα έχει ολοκληρώσει εκτεταμένες δοκιμές για να δείξει ισχυρή προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό ανεξάρτητα από την αναγραφή ενός δείκτη PA.

Ο δείκτης PA προσθέτει, ωστόσο, ένα πρόσθετο επίπεδο διασφάλισης ποιότητας και προστασίας, ώστε να γνωρίζετε με βεβαιότητα πόση προστασία λαμβάνετε. Η βαθμολογία του δείκτη PA δίνει τη διαβεβαίωση για το είδος της προστασίας που βάζετε στο δέρμα σας. Άλλα αντηλιακά μπορεί επίσης να είναι προστατευτικά, αλλά απλά δεν ξέρετε πόση προστασία υπάρχει χωρίς τη βαθμολογία.

Αν και δεν νομίζω ότι πρέπει να πετάξετε το αντηλιακό σας αν δεν έχει αυτή τη βαθμολογία, μου αρέσει που η βαθμολογία του δείκτη PA σημαίνει ότι η εταιρεία έχει κάνει ακόμη περισσότερες δοκιμές στο προϊόν της για να διασφαλίσει την αποτελεσματικότητά του.