fbpixel

Search icon
Search
Γνωρίστε την αρχοντική ομορφιά ενός οικογενειακού ησυχαστηρίου στο Sun Valley
INTERIORS

Γνωρίστε την αρχοντική ομορφιά ενός οικογενειακού ησυχαστηρίου στο Sun Valley

Στις όχθες του ποταμού Big Wood αυτή η κατοικία δίνει την εντύπωση ότι λούζεται στο αλπικό φως


Η γνωριμία μας με την ατμόσφαιρα μιας κατοικίας μοιάζει με τον έρωτα με την πρώτη ματιά. Την ίδια στιγμή μας κάνει να θέλουμε να μάθουμε τα πάντα για αυτήν. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της Courtnay Daniels, μητέρα μιας 21μελούς οικογένειας και προέδρου του αμερικανικού μη κερδοσκοπικού Οργανισμού, Garden Conservancy, όταν είδε το τωρινό της καταφύγιο στο Sun Valley του Idaho. Στις όχθες του ποταμού Big Wood, την περίμενε η πιο γοητευτική έκπληξη, που θα μπορούσε να συναντήσει τότε. Για να καταφέρει, όμως, να αποκαλύψει την χαμένη ομορφιά των εσωτερικών χώρων της παραμελημένης κατοικίας, ήταν σημαντικό να προβεί σε οργανωμένες κινήσεις με τη βοήθεια μιας εξειδικευμένης αρχιτεκτονικής ομάδας. 

The interesting changes

daniels-sunvalley-0039x-1.webp

Η ίδια, λοιπόν, αντιμετώπισε αρκετές πρακτικές δυσκολίες, οι οποίες είχαν άμεση σχέση με τη δομή και τον αρχικό σχεδιασμό της κατοικίας. Περιελάμβανε μόνο τρία υπνοδωμάτια, τα οποία δεν είχαν τις αναλογίες, που η ίδια ζητούσε με βάση τις ανάγκες της οικογένειάς της. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τις εγκαταστάσεις ήταν αρκετά ξεπερασμένα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ανάμειξη γύψου και σανού στους τοίχους. Το στοιχείο, όμως, που της χάριζε το κίνητρο για να συνεχίσει ήταν το υπέροχο φυσικό φως, που δέσποζε στο δάσος, θυμίζοντας την άγρια ομορφιά των Άλπεων. 

The creative union

daniels-sunvalley-1202x.webp
Η ίδια έμεινε πιστή στην άποψή της να ενώσει το αρχοντικό παρελθόν της κατοικίας με καινούργια pieces. Εντυπωσιασμένη από την rustic αισθητική της ταυτότητα, βασίστηκε στη συγκεκριμένη φιλοσοφία, προσθέτοντας σημαντικές elegant πινελιές. Παρατηρώντας τους χώρους, μπορούμε να πούμε ότι η κεντρική διακόσμηση θυμίζει σε μεγάλο βαθμό την always claasy french country προσέγγιση, η οποία σέβεται το slow living της εξοχής.Η υλοποίηση του project ήταν μια υπόθεση, που διήρκεσε χρόνια, κατακτώντας την κεντρική αποστολή του. Έτσι, λοιπόν, μιλάμε, πλέον, για ένα ευρύχωρο και εύχρηστο σπίτι, που συμβάλλει ενεργά στην κυριαρχία της αρμονίας και άνεσης. Ο καθένας έχει βρει τον χώρο του και μαζί μοιράζονται τα κοινόχρηστα δωμάτια με την κατάλληλη λειτουργικότητα που θα μπορούσε να υπάρξει σε αντίστοιχη κατασκευή. 
daniels-sunvalley-0398x.webp

Εξίσου μεγάλη σημασία δόθηκε στο σχεδιασμό και των εξωτερικών χώρων, έχοντας ως κεντρική έμπνευση το έργο του Ολλανδού σχεδιαστή κήπων Piet Oudolf. Φυτεύτηκαν αυτοφυή φυτά, τοποθετήθηκαν εντυπωσιακές πέτρες από την Montana, καταφέρνοντας να δομήσουν το ιδανικό ησυχαστήριο δίπλα στη φύση. Η διαδικασία της συγκεκριμένης μεταμόρφωσης μας διδάσκει ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και ότι η επιμονή για όλα αυτά που αγαπάμε, πάντα φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Για περισσότερες φωτογραφίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τη gallery!  

Source: Architectural Digest 

Photo credits: Eric Piansecki