fbpixel

Search icon
Search
Μυηθείτε στη γοητευτική ατμόσφαιρα μιας πολύχρωμης κατοικίας του Λονδίνου
INTERIORS

Μυηθείτε στη γοητευτική ατμόσφαιρα μιας πολύχρωμης κατοικίας του Λονδίνου

Το σπίτι ανήκει στην ατζέντη ηθοποιών, Lindsey Milligan και στον σύζυγό της, τον συγγραφέα Andrew O’Hagan


Πράσινοι τοίχοι, μποέμ ατμόσφαιρα και ξεχωριστές συλλογές από artworks έχουν κάνει τη συγκεκριμένη κατοικία να θυμίζει gallery. Στο Primrose Hill του Λονδίνου, αυτό το σπίτι μας μεταφέρει την αίσθηση αισιοδοξίας των νέων ιδιοκτητών του, της actors’ agent, Lindsey Milligan και του συζύγου της, του συγγραφέα Andrew O’Hagan. Η ταυτότητά του house πάντα διακρινόταν από μια έντονα καλλιτεχνική χροιά που αφηγείται τη δική της ιστορία. Αποτελεί ένα από τα 11 στούντιο που χτίστηκαν κερδοσκοπικά τη δεκαετία του 1870 γύρω από μια ορθογώνια αυλή. Στους προηγούμενους κατοίκους του περιλαμβάνονταν ο Arthur Rackham, ο Sir Henry Wood και ο Patrick Caulfield, ενώ σήμερα τα σπίτια φιλοξενούν πολλούς artists και σχεδιαστές.

The creative metamorphosis

aoh1.webp

Στη δομή της κατοικίας, πραγματοποιήθηκε μια σειρά από ενδιαφέρουσες αλλαγές και προσθήκες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η κατασκευή ενός μεγάλου αριθμού ραφιών, ώστε να εξυπηρετούν τις πλούσιες συλλογές του Andrew. Οι συγκεκριμένες βιβλιοθήκες αναδεικνύουν, ταυτόχρονα, το ύψος του χώρου, ο οποίος τις φιλοξενεί, και συμβάλλουν ενεργά στη δόμηση μιας φιλικής και sophisticated ατμόσφαιρας. Πρωταγωνιστής σε κάθε γωνιά τους σπιτιού είναι το χρώμα, χαρίζοντας έναν άκρως ονειρικό και μποέμ χαρακτήρα, άκρως εναρμονισμένο με την αισθητική κουλτούρα των ιδιοκτητών του. 

aoh10.webp

Η διακόσμηση κάθε δωματίου, αποπνέει έναν ιδιαίτερο αέρα, μια νοσταγλική ιστορία, που ξεχωρίζει για τους δικούς της κώδικες επικοινωνίας. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αποτελεί ο χειροποίητος "ουρανός" της κουζίνας, ο οποίος αποκαλύπτει την κύρια έμπνευση από τη μαγική οροφή της βασιλικής του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης στην Ιταλία.

aoh2.webp

Την παράσταση κλέβουν τα αριστοκρατικά μοτίβα, τα οποία έχουν καταφέρει να συνθέσουν μια ιδιαίτερη αρμονία χρωμάτων, "μπλέκοντας" σε απόλυτη αρμονία τα πολιτιστικά στοιχεία της Ανατολής με την αισθητική υπογραφή της Βόρειας Ευρώπης. Για παράδειγμα, παρατηρώντας κανείς την κρεβατοκάμαρα, είναι να σα να εισβάλλει στην αγγλική εξοχή. Μια ξεχωριστή ταπετσαρία με πλούσια βλάστηση μας προσκαλεί σε μια μοναδική εξερεύνηση. Το eclectic design έρχεται να συμπληρώσει η προσθήκη αυθεντικών αντικών με unique υφάσματα, που δημιουργούν ένα πολυτελές και βασιλικό αποτέλεσμα, που μοιάζει με κόσμημα. 

Όσον αφορά τα υλικά κατασκευής της κατοικίας, κοινός παρονομαστής είναι το ξύλο, διπλασιάζοντας τα ποσοστά άνεσης και θερμής φιλοξενίας. Σε συνδυασμό με τις κομψές διακοσμητικές συνθέσεις και τα gallery walls, δομούν μαζί μια μαγική διαδρομή που μας κατευθύνει στα μεγαλοπρεπή έργα της Αναγέννησης και σε ενδιαφέρουσες γεωμετρικές και πολύχρωμες δημιουργίες. Από το ατμοσφαιρικό αυτό σκηνικό δεν λείπουν τα κατάλληλα φωτιστικά, φτιαγμένα από ξεχωριστά υλικά, όπως είναι η ρητίνη. Ακόμη και στις συγκεκριμένες κατασκευές, τον πρώτο λόγο έχει η υψηλή ποιότητα και η πρωτοτυπία, στοιχεία που σίγουρα θα κάνουν τους επισκέπτες να ανυπομονούν να επιστρέφουν. 

Για περισσότερες φωτογραφίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τη gallery...

Source: Architectural Digest

Photo credits: Paul Massey