fbpixel

Search icon
Search
Γιατί πρέπει να πίνουμε ένα ποτήρι νερό με το που ξυπνάμε;
HEALTH

Γιατί πρέπει να πίνουμε ένα ποτήρι νερό με το που ξυπνάμε;

Ξεκινήστε από αύριο και δείτε τη διαφορά!


Το να μένουμε ενυδατωμένοι είναι απαραίτητο για να διατηρούμε το σώμα μας υγιές και ικανοποιημένο. Αρχικά είναι γνωστό ότι αποτελούμαστε κατά 70% από νερό, οπότε είναι αυτονόητο ότι πρέπει να παρέχουμε στο σώμα μας όλο και περισσότερο! Σκεφτείτε μόνο ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα υγείας, τόσο μακροπρόθεσμα όσο και βραχυπρόθεσμα, που μπορεί να προκύψουν από την αφυδάτωση. Αυτά περιλαμβάνουν: ημικρανίες, δυσπεψία, υπέρταση, πέτρες στα νεφρά, ιγμορίτιδα, πνευμονική φυματίωση, ακόμα και παχυσαρκία. Στην πραγματικότητα, ο ιαπωνικός πληθυσμός είναι γνωστό ότι είναι ένας από τους πιο αδύνατους πολιτισμούς, καθώς συνηθίζουν να πίνουν ένα ποτήρι νερό αμέσως μετά το ξύπνημα. 

Ας δούμε λοιπόν τα οφέλη αυτής της συνήθειας! 

Η πρωινή ρουτίνα: 

  • 3 φλιτζάνια νερό αμέσως μετά το ξύπνημα. Χτίστε την ανοχή σας στην κατανάλωση τόσης ποσότητας νερού μέρα με τη μέρα!
  • Αποφύγετε το τσιμπολόγημα ή το πρωινό για τουλάχιστον 45 λεπτά μετά την κατανάλωση.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας:

  • Πάντα να πίνετε νερό 30 λεπτά πριν καταναλώσετε κάποιο γεύμα.
  • Προσπαθήστε να αποφύγετε την κατανάλωση νερού δύο ώρες μετά από ένα γεύμα (πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό). 

Πότε θα δω αποτελέσματα;

  • Εάν είστε ασθενής με διαβήτη ή ασθενείς με υψηλή αρτηριακή πίεση: επιτρέψτε 30 ημέρες
  • Εάν πάσχετε από δυσκοιλιότητα και γαστρίτιδα: επιτρέψτε 10 ημέρες
  • Εάν είστε ασθενής με φυματίωση: επιτρέψτε 90 ημέρες.

Αλλά, πραγματικά. Γιατί πρέπει να πίνετε νερό;

Παρακάτω δείτε τους λόγους για τους οποίους η κατανάλωση νερού αμέσως μετά το ξύπνημα, βελτιώνει τη ζωή σας! 

giorgio-trovato-rczy18k9hq0-unsplash.jpg

1. Αυξάνει τη λάμψη του δέρματος για μια αψεγάδιαστη επιδερμίδα

Πίνοντας νερό, το σώμα είναι σε θέση να απελευθερώνει ταχύτερα τις τοξίνες, οι οποίες επομένως θα δώσουν στο δέρμα σας αυτή τη λάμψη που επιθυμείτε! Στην πραγματικότητα, 500 ml νερού έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν τη ροή του αίματος, ενώ αυξάνουν την παραγωγή νέων κυττάρων αίματος. Η έλλειψη νερού από την άλλη πλευρά μπορεί επίσης να προκαλέσει πρόωρες ρυτίδες και βαθύτερους πόρους.

2. Βοηθά στην απώλεια βάρους

Εκτός του ότι πεινάτε λιγότερο και μειώνετε τις λιγούρες, πίνοντας νερό αμέσως μετά το ξύπνημα, το σώμα σας απελευθερώνει τις τοξίνες, οι οποίες ξεκινούν την κίνηση στο έντερό σας. Αυτή η διαδικασία θα ανακτήσει και θα βελτιώσει το πεπτικό σας σύστημα.

3. Βελτιώνει τον μεταβολισμό

Αν κάνετε δίαιτα, μάθετε ότι μόνο και μόνο πίνοντας νερό με άδειο στομάχι, μπορείτε να αυξήσετε τον μεταβολικό σας ρυθμό κατά 24%! Αυξάνοντας τον μεταβολικό σας ρυθμό, χωνεύετε πιο γρήγορα και επομένως βελτιώνετε το πεπτικό σας σύστημα. Το νερό καθαρίζει επίσης το παχύ έντερό σας, αφήνοντας το όργανο να απορροφήσει γρηγορότερα τα θρεπτικά συστατικά με φυσικό τρόπο.

julia-zolotova-k2ykpylmvog-unsplash.jpg

4. Καλυτερεύει τη λάμψη και την υφή των μαλλιών

Γνωρίζατε ότι το νερό αποτελεί το 25% του βάρους μιας τούφας μαλλιών; Μειώνοντας την πρόσληψη νερού, στην πραγματικότητα κάνετε τα μαλλιά σας πιο λεπτά κι ευαίσθητα. Ένας ακόμη λόγος, για τον οποίο η κατανάλωση νερού με άδειο στομάχι θα αυξήσει την ανάπτυξη των μαλλιών και τα χαρακτηριστικά τους.

5. Ανακουφίζει από τις καούρες

Οι καούρες μπορεί να προκληθούν από την αυξημένη οξύτητα στο στομάχι σας και τις παλινδρομήσεις οξέων στον οισοφάγο σας. Όταν πίνετε νερό νωρίς το πρωί, το νερό σπρώχνει την οξύτητα προς τα κάτω και αραιώνει το στομάχι. Η κατανάλωσή του θα μειώσει την οξύτητα στο στομάχι σας, έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα για το πρωινό σας, να νιώθετε άνετα.

6. Αναστέλλει τις πέτρες στα νεφρά και τις λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης

Ακριβώς όπως και με την καούρα, το νερό θα αραιώσει την οξύτητα του στομάχου για να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης λίθων στα νεφρά. Όσο περισσότερο νερό πίνετε, τόσο περισσότερες τοξίνες απαλλάσσονται από το σώμα σας, γεγονός που αποτρέπει τις λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης.

fernando-andrade-mxxrj9n3q10-unsplash.jpg

7. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Πίνοντας νερό πρωί-πρωί «ξεπλένετε» το στομάχι και επομένως θέτετε σε ισορροπία το λεμφικό σας σύστημα. Ένα σταθερό λεμφικό σύστημα θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός ισχυρού ανοσοποιητικού, το οποίο θα σας αποτρέψει από το να αρρωσταίνετε τόσο συχνά.