fbpixel

Search icon
Search
Gaia House: Δύο εξοχικές κατοικίες στην Κεφαλονιά που διακρίνονται για το ιδιαίτερο design τους
DESIGN

Gaia House: Δύο εξοχικές κατοικίες στην Κεφαλονιά που διακρίνονται για το ιδιαίτερο design τους

Υπό την αρχιτεκτονική επιμέλεια των L Architects


Το συγκρότημα των δύο παραθεριστικών κατοικιών βρίσκεται σε μια πράσινη πλαγιά που περιβάλλεται από ελαιόδεντρα, προσφέροντας απεριόριστη θέα στο καταγάλανο Ιόνιο Πέλαγος, ενώ η τοποθεσία του εξασφαλίζει την απαραίτητη ιδιωτικότητα στους επισκέπτες.

Η αρχιτεκτονική σύνθεση, η οποία περιλαμβάνει τόσο τα κτίρια όσο και τη διαμόρφωση του χώρου που τα περιβάλλει, ως ενιαίο σύνολο, διατηρεί μοντέρνα αισθητική με minimal ύφος. Απλές γραμμές, μεγάλα ανοίγματα και κυβική γεωμετρία είναι τα χαρακτηριστικά που κυριαρχούν. Σε αυτό το πνεύμα, κρίθηκε επιβεβλημένη η διάσπαση των κατοικιών σε περισσότερους, επιμέρους κυβικούς όγκους. 

2-bOnDy.jpg

Η πρώτη κατοικία, η οποία αναπτύσσεται σε ένα επίπεδο, περιλαμβάνει ένα υπνοδωμάτιο, σαλόνι, κουζίνα και υπαίθριο χώρο που φιλοξενεί ένα άνετο χτιστό καθιστικό, ενταγμένο στην κλίση του εδάφους, ώστε να απολαμβάνει ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα. Στον χώρο της πισίνας, που βρίσκεται στη συνέχεια του υπαίθριου καθιστικού, κυριαρχεί μία πέργκολα από φυσικό ξύλο και καλάμια, για την εξασφάλιση της σκίασης. Η δεύτερη κατοικία είναι διώροφη, περιλαμβάνοντας δύο en suite υπνοδωμάτια, σαλόνι και κουζίνα.

1-O9Ehe.jpg

Ο υπαίθριος χώρος της ακολουθεί τη λογική του split level, με την πισίνα να βρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο. Η θέα από τον δεύτερο όροφο γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή από το μπαλκόνι του υπνοδωματίου, το οποίο φιλοξενεί υπαίθριο jacuzzi. Tα κριτήρια επιλογής των υλικών που διαμορφώνουν το κέλυφος των κτιρίων έχουν στόχο τόσο την περιβαλλοντική τους αναβάθμιση όσο και την ομαλή ογκοπλαστική διάρθρωση, με τις ζεστές αποχρώσεις στις τσιμεντοκονίες και στους σοβάδες να είναι το βασικό υλικό για την τοιχοποιία, ώστε τα κτίρια να έρχονται σε ισορροπία με το φυσικό περιβάλλον.

3-Nidm6.jpg

Το εσωτερικό είναι ως επί το πλείστον σε γήινους τόνους για να ενσωματώνεται με το φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Η χρήση φυσικών υλικών όπως το ξύλο και οι αποχρώσεις των υφασμάτων σε όλη την επίπλωση δημιουργούν έναν ζεστό, άνετο και φιλόξενο χώρο. Οι εξοχικές κατοικίες, με τη φυσική απλότητα των υλικών και των χρωμάτων, εναρμονίζονται με το επτανησιακό τοπίο που εμπνέεται από τη σύγχρονη καλοκαιρινή ζωή.

Aνατρέξτε στη gallery για περισσότερες φωτογραφίες! 

Photographer: Mirto Iatropoulou

Styling: Anestis Michalis

Photo Production: Mia Dorier

Www.larchitects.gr