fbpixel

Search icon
Search
Fashion Month ahead: Τα street style-worthy looks που θα δούμε παντού
TRENDS & CATWALKS

Fashion Month ahead: Τα street style-worthy looks που θα δούμε παντού

Και, ναι, μπορείτε να αρχίσετε να τα φοράτε από τώρα


Το τέλος του καλοκαιριού σηματοδοτεί ένα πράγμα... την έλευση του μήνα της μόδας! Ενόψει της σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024, η οποία ξεκινά στις 8 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη - ήρθε η ώρα να κάνουμε το κατάλληλο trend forecasting! Με τις τάσεις του Φθινοπώρου να ενσωματώνουν τα πάντα από quiet luxury outfits, μέχρι metallics, έντονα χρώματα αλλά και statement αξεσουάρ - πρόκειται να δούμε πολλών ειδών εμφανίσεις.

Παρακάτω, λοιπόν, σας παρουσιάζουμε τις τάσεις του street style που πρόκειται να δούμε τις επερχόμενες μέρες στο street style των πιο fashionable cities!

Denim on denim

w950-q65-Pejrc.jpeg
Image source: Net-a-porter

Δεν χορταίνετε το denim on denim look του 2023; Τότε θα χαρείτε να ακούσετε ότι ο συνδυασμός αυτός θα βρίσκεται παντού την επόμενη σεζόν. Το είδαμε στις πασαρέλες Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023 της Stella McCartney και της Alaïa, και μεταφέρεται στο δρόμο εξαιρετικά, εξηγεί για τη μέθοδο styling.

Η γραμμή της στιγμής περιλαμβάνει μια φαρδιά σιλουέτα στο κάτω μέρος. Αν είστε ήδη εξοικειωμένοι με το Canadian tuxedo στιλ, θεωρήστε τη denim φούστα ως το επόμενο βήμα, επιλέγοντας τη είτε σε maxi είτε σε midi γραμμές.

Statement jewelry

michael-kors-fw23.jpeg
Image source: Michael Kors

Ο μήνας μόδας θα είναι αφιερωμένος στα κοσμήματα που τραβούν την προσοχή, αφού brands όπως Sordo, Paco Rabanne, Dries Van Noten και Michael Kors παρουσίασαν στιλ που θα ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Αναμένουμε να δούμε chunky chokers ή layered βραχιόλια σε χρώματα που θα ξεχωρίζουν. 

Metallics

altuzara-spring-2023-ready-to-wear.jpeg
Image source: Altuzara

Πρόκειται να δούμε μεταλλικά φινιρίσματα, ασημένιο δέρμα που μοιάζει με φύλλο αλουμινίου, σαν τις συλλογές των Phemmes, Proenza Schouler και Gucci. Τα κομμάτια διαβάζονται μοντέρνα και κομψά, και λειτουργεί ιδιαίτερα καλά σε αντίθεση με πιο άνετα φθινοπωρινά υφάσματα, όπως πλεκτά και τζιν, ή μια χακί καμπαρντίνα. Είναι εγγυημένο, λοιπόν, ότι θα αποτελέσουν βασικό στοιχείο του street style.

Όσον αφορά το big bag energy που έχει κατακλύσει το catwalk αλλά και το street style, οι μεγαλύτερες τσάντες του φθινοπώρου, πλέον δεν κρεμιούνται από τον ώμο, αλλά σφίχτηκαν κάτω από το μπράτσο σαν oversized clutch bags.

Underwear

bfacom.jpeg
Image source: bfa.com

Είτε είστε οπαδός του εκτεθειμένου εσωρούχου είτε όχι, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τάση αυτή έχει κατακτήσει τις πασαρέλες - με κύριο συμμετέχοντα τον οίκο Miu Miu. Tο αποκαλυπτικό styling hack είναι, για άλλη μια φορά, σίγουρο ότι θα είναι σε πλήρη ισχύ - προσδίδοντας ένα edge σε κατά τα άλλα απλά looks. 

Fancy flats

jeanette-madsen-fishnet-ballet-flats-outfit.jpg
Image source: @_jeanettemadsen_

Αν είστε λάτρεις των άνετων, flat παπουτσιών, μάλλον θα έχετε λατρέψει το trend των ballet flats που έχει επιστρέψει δυναμικά. Η πιο περιζήτητη σιλουέτα υποδημάτων του καλοκαιριού θα συνεχίσει να κερδίζει έδαφος κατά τη διάρκεια του μήνα της μόδας. Είτε είναι δικτυωτά, είτε δερμάτινα με embellished λεπτομέρειες ή τα κλασικά Mary Janes - περιμένετε να τα δείτε παντού φέτος.

Red

leandra-cohen.jpeg
Image source: @leandracohen

Δεδομένου ότι το κόκκινο της φωτιάς εμφανίστηκε έντονα στις πασαρέλες του Φθινοπώρου/Χειμώνα 2023, θα ήμασταν σοκαρισμένοι αν η έντονη απόχρωση δεν περνούσε στους δρόμους τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να τα δούμε μέχρι και στα καλσόν!