fbpixel

Search icon
Search
THE LOOK

Trend alert: Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για την ‘Quiet Luxury’ επανάσταση!

Σας προτείνουμε τα κατάλληλα κομμάτια για την εφαρμόσετε στο day to night styling σας


Trend alert: Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για την ‘Quiet Luxury’ επανάσταση!

Όσον αφορά τα fashion trends, ασφαλώς μπορούμε να συμπεράνουμε πως ο μαξιμαλισμός εξακολουθεί να θριαμβεύει, με έντονα χρώματα και φανταχτερά λογότυπα να κυριαρχούν στις πασαρέλες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, μεγάλος αριθμός αξιόλογων fashion brands έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη και διάδοση της «ήσυχης πολυτέλειας». Αυτό γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρο και κατά τη διάρκεια του μήνα μόδας για τη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο οίκος Balmain, ο οποίος απογείωσε την έννοια της ήσυχης πολυτέλειας στο χθεσινό του show. Εάν, λοιπόν, σκοπεύετε να δώσετε προσοχή σε ένα trend για το 2023, σίγουρα προτείνουμε αυτό να είναι το «Quiet Luxury»!

1-8by0v.jpg

Ας το ανακαλύψουμε μαζί!

Παρόλο που υπάρχει μια ένδειξη στην ονομασία του, το trend αυτό δεν αντιπροσωπεύεται αποκλειστικά από προïόντα πολυτελών οίκων και brand. Αντιθέτως, πρόκειται περισσότερο για μια styling αισθητική που ορίζεται από κλασικά, κομψά και βασικά κομμάτια. Επίκεντρό της αποτελεί ένα εκλεπτυσμένο και πολυτελές φινίρισμα δίχως μεγάλη προσπάθεια αλλά και ταυτόχρονα κομψό – πιθανότατα να το συναντήσετε και ως «ελίτ μινιμαλισμός». Αποφεύγοντας τα τολμηρά λογότυπα και τα πολύπλοκα prints, επιτρέπει στη δεξιοτεχνία και στη δημιουργία να λάμψουν, με έμφαση στην προσαρμογή και στην υφή αντί του branding.

Ομολογουμένως η κατανόηση της συγκεκριμένης αισθητικής εμπεριέχει έναν βαθμό δυσκολίας, αφού πέραν όλων όσων την περιγράφουν, το κύριο συστατικό της είναι το «mood» το οποίο την περιβάλει. Διάφορα high end brands όπως το Khaite (λατρεμένο από την Kendall Jenner) , το The Row και το Totême αποτελούν πρωτοστάτες του συγκεκριμένου trend και της αισθητικής που το χαρακτηρίζει. Φυσικά, το quiet luxury aesthetic είναι επιτεύξιμο με κομμάτια από πολλά ακόμη brands. Ως επί το πλείστον τα κυρίαρχα υλικά στα οποία πρέπει να δώσετε έμφαση για να το πετύχετε είναι το δέρμα, το μετάξι, το κασμίρ, τα μάλλινα και τα βαμβακερά. Επιπλέον, τα neutral χρώματα, τα σικάτα flats και οι ιδιαίτερες όμως παράλληλα απλές τσάντες θα αποτελέσουν τον απόλυτο σύμμαχο σας για ένα minimal και μοντέρνο outfit!  

2-xg2P9.jpg


Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τα ουδέτερα χρώματα, σίγουρα δεν αποτελούν κάτι καινούριο, ωστόσο τις τελευταίες σεζόν έχουν κάνει ένα πολύ δυναμικό come back, ανανεώνοντας το στιλ και την αισθητική τους. Στην πρώτη συλλογή του Maximilian Davis για τον οίκο Ferragamo, είδαμε μπεζ εμφανίσεις head to toe με soft ραπτική και κομψά looks. Το The Row, από τη μεριά του, έχει κατακτήσει την «ήσυχη πολυτέλεια» με την εξειδικευμένη δεξιοτεχνία του σε κάθε επίπεδο—ακόμη και σε basics που κυμαίνονται από basic tops μέχρι σαγιονάρες. Αυτό που ξεχωρίζει τον οίκο είναι η προσοχή στα υφάσματα, την εφαρμογή και τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες που απογειώνουν τα κομμάτια. Ακόμη, τα oversized παλτό και τα κασμιρένια items είναι στην κορυφή της λίστας χάρη σε brands όπως η Loro Piana, η οποία είναι γνωστή ως το «σπίτι» του διάσημου μαλλιού vicuña. Ανεπιτήδευτα στο γυμνό μάτι, αυτά τα κομμάτια εστιάζουν στην ποιότητα. Βέβαια, τα αξεσουάρ αποτελούν εξίσου σημαντικό σημείο αναφοράς στο «quiet luxury» κίνημα. Εκεί που προηγουμένως μια αξιοσημείωτη ζώνη με λογότυπο Gucci ή Celine αποτελούσε ένα νεύμα στην πολυτέλεια, όσοι ασπάζονται την ήρεμη αισθητική της πολυτέλειας τείνουν να επιλέγουν κάτι πιο ανεπιτήδευτο.

1

Crew-neck cashmere-blend sweater

Max Mara BUY HERE

2

Tote bag

Tod's, Kalogirou BUY HERE

3

Leather Belt

Marella BUY HERE

4

Wide leg trouser

AMMA SEE MORE

5

Blazer

Massimo Dutti BUY HERE

6

Poplin shirt

MAX&Co BUY HERE

7

Striaght leg trouser

Tommy Hilfiger BUY HERE

8

Loafers

Jose Antonio Pereira, Karida 1912 BUY HERE