fbpixel

Search icon
Search
Fashion Lovers: Τα νέα podcasts με θέμα τη μόδα για να ακούσετε μέσα στο 2021
FASHION NEWS

Fashion Lovers: Τα νέα podcasts με θέμα τη μόδα για να ακούσετε μέσα στο 2021

Θέλετε να γίνετε fashion experts; Έτσι θα το καταφέρετε!


Μπορεί η συνθήκες της επικαιρότητας να μην μας επιτρέπουν να πραγματοποιούμε συνήθειες του παρελθόντος, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για νέες τάσεις και να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας πάνω σε αυτές. Εάν είστε λάτρεις της μόδας, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πως με τον ερχομό της νέας χρονιάς κυκλοφόρησε μια σειρά από ολοκαίνουρια podcasts, τόσο από εμβληματικά fashion houses, όσο και από άλλες πλατφόρμες γνωστές στον χώρο της βιομηχανίας, που αξίζει να ακούσετε προκειμένου να αποκομίσετε περισσότερες γνώσεις για ό,τι σας απασχολεί πάνω στη μόδα.

Ανακαλύψτε παρακάτω τα ολοκαίνουρια fashion podcasts και ακούστε τα asap!

Chanel Connects

3d52def0-58dd-11eb-bb7f-62ae488fb3d3.jpg

Ο εμβληματικός οίκος Chanel παρουσιάζει το δικό του podcast που μπορούμε να το απολαύσουμε μέσω των Spotify, Apple και Chanel.com. Μετά το "3,55" που κυκλοφόρησε ο οίκος το 2017, το "Chanel Connects" είναι η επόμενη κυκλοφορία που θα μας απασχολήσει και θα εστιάζει στην τέχνη και τον πολιτισμό. Κάθε επεισόδιο, διερευνά τον τρόπο με τον οποίο η πανδημία έχει αλλάξει τον πολιτισμό και τις αντιλήψεις μας γι' αυτόν, καθώς οι γκαλερί, τα μουσεία και οι σκηνές προετοιμάζονται να ανοίξουν ξανά σε έναν αλλαγμένο κόσμο.

Η σειρά συνδυάζει καινοτομίες από τον κινηματογράφο, τη μόδα, την τέχνη, την αρχιτεκτονική, το χορό και τη μουσική για να συζητήσει τις προκλήσεις των τελευταίων 12 μηνών και τι σημαίνει για το μέλλον των τεχνών. Οι οικοδεσπότες των επεισοδίων που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι οι Keira Knightley, Pharrell, Tilda Swinton, Lulu Wang, Es Devlin, Edward Enninful, Andrew Bolton, Akram Khan και Tamara Rojo.

The Business of Fashion Podcast

podcasts.jpg

Ένα podcast που θα βοηθήσει όλους εσάς που ασχολείστε πιο επαγγελματικά με τη μόδα. Αντλώντας πληροφορίες για τις επιχειρήσεις για και για ό,τι σας απασχολεί σε αυτόν τόσο ανταγωνιστικό χώρο, θα καταφέρετε να γίνετε experts, ακόμα και να ανοίξετε τη δική σας επιχείρηση πιο σύντομα απ' ό,τι είχατε φανταστεί.

Ειδικά για εσάς που τώρα πραγματοποιείτε τις σπουδές σας στο fashion design, αυτός είναι ένας πάρα πολύ καλό οδηγός για να αποκομίσετε τις πρώτες σας γνώσεις που θα σας ακολουθούν για όλη σας την πορεία. Μέσα από τα επεισόδια, θα μάθετε τα μικρά και μεγάλα μυστικών διακεκριμένων προσωπικοτήτων σε αυτόν τον χώρο, τα οποία μπορείτε να αντιγράψετε για ένα λαμπρό μέλλον.

Dressed: The History of Fashion 

d0163151-4990-4f9d-8ad0-05166a91c8be.jpg

Από το 2018, αυτό το podcast βρίσκεται στα top με θέμα τη μόδα, ενώ συνεχώς εξελίσσει τη θεματολογία του -ειδικά φέτος δείχνει πιο ενδιαφέρον από ποτέ. Σε γενικές γραμμές, αφορά στην ιστορία της μόδας, τα trends που κυριαρχούν ανά περιόδους και δεκαετίες, καθώς και κατά πόσο πολύ έχουν αλλάξει τα δεδομένα του χώρου οι designers που ξεχωρίζουν όλα αυτά τα χρόνια.

Τα επεισόδια φέτος θα σας πείσουν πως η ιστορίας της μόδας είναι κάτι παραπάνω από όμορφα ρούχα και πως συνεχώς όλα γίνονται όλο και πιο τολμηρά. Παράλληλα, μπορείτε να μάθετε πολύτιμα tips που θα σας βοηθήσουν να εξελιχθείτε στιλιστικά, πώς να συνδυάζετε τις υφές και τα χρώματα, αλλά ποια είναι η σημασία πίσω από κάθε ρούχο που επιλέγετε να φορέσετε.

Dior Tales

1608627122458197-diortales.jpg

Πριν φύγει το 2020, ο οίκος Dior ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός νέου podcast ειδικά δημιουργημένο για παιδιά. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το "Dior Tales" που ανατρέχουν στην ιστορία και την πορεία του διάσημου fashion house και είναι ό,τι πρέπει για παιδιά, τα οποία μπορούν να μάθουν με εύκολο τρόπο κάθε λεπτομέρεια για τα εμβληματικά του κομμάτια και τους σχεδιαστές που το πρεσβεύουν όλα αυτά τα χρόνια.

Μέσα από τα επεισόδια "Dior Tales" από την Cordelia de Castellane, μικροί αλλά και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να εντρυφήσουν λίγο περισσότερο σε όλα τα μικρά μυστικά ενός από τους iconic οίκους ανά τους αιώνες, καθώς επίσης θα «οπλιστούν» με γενικές γνώσεις για τον χώρο της μόδας και της δημιουργικότητας, εν γένει.

Pop Fashion Podcast

podcast-moda4.jpg

Με τρία επεισόδια τον μήνα, αυτό το podcast δημιουργεί νέα στεγανά για τον χώρο της μόδας! Το concept έχει να κάνει με τη συσχέτιση της μόδας με τον πολιτισμό, ενώ με τη βοήθεια των επεισοδίων μπορείτε να μάθετε πώς πρέπει να ντύνεστε ανάλογα με την περίσταση και κατά πόσο τα ρούχα και γενικά το στιλ επηρεάζουν την ψυχολογία του ανθρώπου.

Κι όμως, θα κατανοήσετε πλήρως πως τα ρούχα που επιλέγετε σχετίζονται άμεσα με τον χαρακτήρα και τις πεποιθήσεις σας, ενώ είναι ένας τρόπος για να εκφραστείτε και να φανερώσετε τα συναισθήματά σας. Αρκεί μόνο μερική ώρα από το κάθε επεισόδιο για ανακαλύψετε το προσωπικό σας στιλ εάν δεν το έχετε κάνει ήδη και να γίνετε η απόλυτη fashionista μέσω των συμβουλών που θα πάρετε.