fbpixel

Search icon
Search
Fashion lovers: Τα καλύτερα coffee table books που αποτελούν το απόλυτο δώρο
ARTS & CULTURE

Fashion lovers: Τα καλύτερα coffee table books που αποτελούν το απόλυτο δώρο

Ιδέες για όλα τα γούστα


Ένα από τα πιο ωραία δώρα που μπορεί να κάνει κανείς φέτος τις γιορτές, είναι αναμφίβολα ένα πολύ καλό κι ενδιαφέρον βιβλίο. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι οι λάτρεις του interior design και της διακόσμησης σημειώνουν πως ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να διακοσμήσει κανείς την κατοικία του, είναι να τοποθετήσει μεγάλα, εντυπωσιακά βιβλία σε όλους τους χώρους και κυρίως, στο living room και στο υπνοδωμάτιο. Αν θέλετε κι εσείς να κάνετε ένα αντίστοιχο δώρο στα αγαπημένα σας πρόσωπα, συνεχίστε να διαβάζετε, για να ανακαλύψετε τις top επιλογές που καλύπτουν όλα τα γούστα.

The ultimate guide!

Helmut Newton. Legacy

06bb520d-cfa7-4c10-b0f1-602961d52d71.jpeg

Γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου του 1920 στο Βερολίνο και το πραγματικό του όνομα, ήταν Helmut Neustädter, ενώ έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2004. Ο Helmut Newton, όπως ήταν γνωστός, ήταν ένας άνθρωπος που ζούσε στα άκρα. Λάτρευε να προκαλεί κι έγραψε τη δική του ιστορία, στο χώρο της φωτογραφίας. Στη διάρκεια της σπουδαίας καριέρας του πραγματοποίησε αμέτρητες φωτογραφήσεις, συνεργάστηκε με μερικές από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες του χώρου και συνδύασε το όνομά του με τεράστιες επιτυχίες. Τώρα, όσοι δε γνωρίζουν το σπουδαίο έργο του, έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν τις δημιουργίες του, προσθέτοντας στη συλλογή τους το Helmut Newton. Legacy. Πρόκειται για μία γεμάτη έκδοση, που περιλαμβάνει μερικές από τις πιο σπάνιες κι ιδιαίτερες φωτογραφίες του, πορτρέτα και iconic συνεργασίες με ανθρώπους της μόδας, που αξίζει πραγματικά να βρίσκεται στη δική σας συλλογή ή των αγαπημένων προσώπων σας.

Saul Leiter's New York

c089289e-b1f5-457e-a61b-b25ec5cdacc4.jpeg

Μία πόλη γεμάτη λάμψη, γεμάτη ζωή, γεμάτη ανθρώπους. Για μερικούς, μοιάζει χαοτική, ενώ για άλλους, αποτελεί το ιδανικό μέρος όπου μπορούν να απολαμβάνουν την κάθε στιγμή. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκει κανείς, το σίγουρο είναι πως θα αγαπήσει το New York, του Saul Leiter. Ο γνωστός φωτογράφος, λατρεύει να φωτογραφίζει απλούς, καθημερινούς ανθρώπους που πηγαίνουν στη δουλειά τους, πίνουν τον καφέ τους ή κάνουν τις βόλτες τους, στις λεωφόρους της Νέας Υόρκης. Όλες αυτές οι εικόνες, συγκεντρώνονται σε ένα πανέμορφο βιβλίο, που φέρει την υπογραφή των εκδόσεων Textuel. Είναι ένα ιδανικό βιβλίο τόσο για να το προσθέσετε στη δική σας συλλογή, όσο και για X-mas gift και το σίγουρο είναι, πως θα μπορέσετε να γνωρίσετε μία από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου, μέσα από τα μάτια του Saul Leiter.

Chanel No5

85dce51f-58bd-4cfb-99cd-e75a40943fde.jpeg

Ένα iconic άρωμα, γεμάτο ιστορία. Ένα άρωμα που συνδυάστηκε με αμέτρητες στιγμές και πέρασε από γενιά σε γενιά. Το θρυλικό, Chanel No5 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1920 κι από την πρώτη στιγμή έφερε τα πάνω κάτω στο χώρο της ομορφιάς. Η Coco Chanel χρησιμοποίησε τα πιο πολύτιμα και σπάνια υλικά για να φτιάξει ένα αριστούργημα, το οποίο κατέκτησε μία θέση στην καρδιά της Marilyn Monroe κι αυτό, ήταν από μόνο του αρκετό για να το αγαπήσουν όλοι. Είναι ενδεικτικό, ότι ακόμη και σήμερα πωλείται ένα μπουκάλι από τη θρυλική κολόνια κάθε πέντε λεπτά σε όλο τον κόσμο! Όλη η ιστορία του αρώματος, φιλοξενείται λεπτομερώς σε ένα must-have book, που είναι γεμάτο με εικόνες, αλλά κι αφηγήσεις ανθρώπων που έπαιξαν το δικό τους ρόλο στην εξέλιξή του στη διάρκεια των ετών.

Paris, capital of Guerlain

dc6d0a88-37ad-4416-b4bc-3c09104f690a.jpeg


Το Guerlain house ιδρύθηκε το 1828 στη rue de Rivoli και μπορούμε να πούμε, ότι το Παρίσι είναι στο DNA του συγκεκριμένου brand. Από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του, ο οίκος λάνσαρε μία σειρά από couture αρώματα, όπως το Mitsouko, το L'Heure Bleue, το Shalimar και το Jicky αλλά και πολλά high-end cosmetic products. Το Paris, capital of Guerlain παρουσιάζει την πλούσια ιστορία κι όλα τα μεγάλα επιτεύγματα ενός από τους σπουδαιότερους γαλλικούς οίκους, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο χώρο της μόδας και της ομορφιάς για δεκαετίες, ενώ εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. 

Karl - No Regrets

4d5cf98d-23bd-4a02-812e-f5adb98319cb.jpeg

O Patrick Hourcade κι ο Karl Lagerfeld γνωρίστηκαν το 1976. Επρόκειτο για έναν έρωτα με την πρώτη ματιά, αλλά σε φιλικό επίπεδο. Κι οι δυο είχαν ένα τεράστιο πάθος για τη μόδα και για πάνω από 20 χρόνια, ακολούθησαν μία κοινή πορεία. Ο ένας βοηθούσε τον άλλον, μέσα από τις ιδέες του και τη διαφορετική οπτική του και μεγαλούργησαν, συνδυάζοντας τις σπουδαίες ικανότητές τους. Σήμερα, ο Hourcade παρουσιάζει τον αγαπημένο του φίλο, μέσα από το βιβλίο του Karl - No Regrets. Περιγράφει τη γνωριμία τους, αποκαλύπτει ιστορίες που δεν έγιναν ποτέ -μέχρι τώρα- γνωστές κι ουσιαστικά σκιαγραφεί το προφίλ του εμβληματικού σχεδιαστή. Είναι ένας άνθρωπος που τον γνωρίζει πολύ καλά κι ίσως είναι ο κατάλληλος για να μιλήσει γι' αυτόν. Είτε είστε λάτρεις της μόδας, είτε όχι, πρόκειται για ένα βιβλίο που αξίζει να βρίσκεται στην λίστα σας κι αποτελεί ιδανική επιλογή για δώρο.