fbpixel

Search icon
Search
Fall/Winter '22: Οι μεγαλύτερες τάσεις στις τσάντες σύμφωνα με τις πασαρέλες
TRENDS & CATWALKS

Fall/Winter '22: Οι μεγαλύτερες τάσεις στις τσάντες σύμφωνα με τις πασαρέλες

Τα σχέδια που θα σας ενθουσιάσουν


Αν ψάχνετε να βρείτε μία λέξη, οι οποία θα χαρακτηρίσει τα bag trends της επόμενης σεζόν, τότε αυτή δεν είναι άλλη από την «πρακτικότητα». Αυτό σημαίνει πως το μελλοντικό φθινόπωρο δεν θα χρειαστεί να θυσιάσετε την ευελιξία και την άνεσή σας, στο «όνομα» της μόδας. Ο Fashion Month για την περίοδο Fall/Winter 2022-23, έφτασε στο τέλος του και ήρθε η στιγμή να ξεκινήσουμε τον απολογισμό των τάσεων για τους επόμενους μήνες. Τα πλεκτά υφάσματα αλλά και τα γεωμετρικά σχήματα θα αποτελέσουν must στοιχεία για τα bag designs, ενώ οι μοντέρνες παραλλαγές των favorite items του παρελθόντος, όπως οι crossbody και οι backpacks θα μας κάνουν να αφήσουμε για λίγο στην άκρη τις υπέροχες, κατά τ' άλλα tiny bags. Δυναμικά στο παιχνίδι, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την παραπάνω άποψη, μπαίνουν οι oversized totes. 

Ανακαλύψτε παρακάτω τις μεγαλύτερες τσάντες του φθινοπώρου που κυριάρχησαν στις πασαρέλες!

1. Tones of Texture 

Tod's F/W22

Πρόκειται γι ένα από τα πιο περιζήτητα καλοκαιρινά στιλ αλλά για την επόμενη σεζόν οι creative directors αποφάσισαν να μας συνοδεύσουν ακόμα και τις πιο κρύες ημέρες. Οι woven και straw bags, ολοκλήρωσαν πολλά από τα σύνολα διάσημων fashion brands, ανάμεσά τους οι Tod's, Altuzarra και Salvatore Ferragamo. Παρουσιάζονται κατά κύριο λόγο σε γήινες αποχρώσεις, γεγονός που τους, δίνει χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, τον τίτλο των «ευκολοσυνδύαστων». Ετοιμαστείτε να γίνουν ο καλύτερος σας σύμμαχος στη δημιουργία των stylish tonal outfits. 


2. Graphic 

Gabriela Hearst F/W22

Η μόδα έχει ανάγκη από εξωστρέφεια κι είναι κάτι, το οποίο γίνεται ξεκάθαρο με κάθε ευκαιρία. Αυτό αποδεικνύουν οι graphic αλλά και printed bags. Θα σας δώσουν την ευκαιρία να χαρίσετε μία «παιχνιδιάρικη» διάθεση ακόμα και στις απλές εμφανίσεις σας αλλά και την ευκαιρία να φορέσετε την τελευταία «λέξη» της μόδας. Η Gabriela Hearst τις παρουσίασε σε πιο κλασικούς χρωματικούς συνδυασμούς, όπως ο ασπρόμαυρος, ενώ Prada και Fendi επέλεξαν έντονες λεπτομέρειες σε κόκκινο και μπλε αντίστοιχα. 


3. Strap Happy 

Proenza Schouler F/W22

Για τον φθινόπωρο τα μακριά λουριά προσθέτουν μία sophisticated αίσθηση, χωρίς όμως να δημιουργούν «φασαρία». Όσα περισσότερα είναι τα straps στην τσάντα σας, τόσο μεγαλύτερη ευελιξία θα σας χαρίσει. Σας δίνουν τη δυνατότητα να τη φορέσετε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, όπως crossbody, σε shoulder style ή να την κρατήσετε στο χέρι σας, σαν clutch bag. Όσο πιο έντονες οι αποχρώσεις τόσο πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα. Δείτε πόσο stylish μοιάζει το total orange look της Proenza Schouler!


4. Elevated Backpacks 

Altuzzara F/W22

Η μεγάλη επιστροφή! Κι ενώ τις τελευταίες σεζόν σχεδόν κανείς δεν μιλούσε για τα backpacks, ήρθε η στιγμή που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας. Σίγουρα δεν πρόκειται για κάτι καινοτόμο, αλλά οι fashion designers ανέδειξαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον luxe designs αλλά και hybrid backpack styles που επρόκειτο να γίνουν η πιο συχνή σας επιλογή την επόμενη σεζόν. Altuzarra και Gabriela Hearst απογείωσαν αυτό το στιλ, χρησιμοποιώντας απλά λευκές και μαύρες αποχρώσεις. 


5. Shoulder bags 

Bottega Veneta F/W22

Χωρίς καμία αμφιβολία κατέχουν μία υψηλή θέση στα staples της γυναικείας γκαρνταρόμπας εδώ και δεκαετίες. Στον Μήνα Μόδας παρουσιάστηκαν πιο updated και fashionable από ποτέ. Οι λεπτομέρειες ήταν κι αυτές που τις έκαναν να μας εντυπωσιάσουν. Τα εκκεντρικά και ιδιαίτερα κουμπώματα, που παρατηρήσαμε στο show της Bottega Veneta και του Jil Sander αλλά και τα χρυσά λογότυπα για κλείσιμο στον Salvatore Ferragamo ήταν μερικά από αυτά που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον, κάνοντας μας να ανυπομονούμε για τη φθινοπωρινή collection. 


6. Oversized Totes 

Louis Vuitton F/W22

Μετά την επικράτηση των tiny & small bags, οι oversized totes ξαναμπαίνουν στο παιχνίδι, κι όπως όλα δείχνουν, έχουν κερδίσει ήδη το στοίχημα. Εκτός από το εντυπωσιακό τους style, η πρακτικότητα που προσφέρουν είναι αυτή που τις κάνει να ξεχωρίζουν. Σε μία τόσο απαιτητική καθημερινότητα όλες επιθυμούμε να έχουμε μαζί μας κάτι παραπάνω από τα απαραίτητα. Louis VuittonBottega Veneta αλλά και Balenciaga, παρουσίασαν σχέδια που σίγουρα δεν μπορούμε να τους αντισταθούμε.