fbpixel

Search icon
Search
Ετοιμάζετε ρεβεγιόν στο σπίτι; Τα λαχταριστά finger foods που θα σας ξετρελάνουν
TASTE

Ετοιμάζετε ρεβεγιόν στο σπίτι; Τα λαχταριστά finger foods που θα σας ξετρελάνουν

Οι συνταγές που σας βγάλουν «ασπροπρόσωπες»


Η ημέρα του ρεβεγιόν πλησιάζει, κι όπως όλα δείχνουν οι περισσότεροι θα παραμείνουμε στο σπίτι μας και αλλάξουμε τον χρόνο μαζί με λίγους αλλά σημαντικούς ανθρώπους. Σε περίπτωση που ετοιμάζεται μία τέτοια βραδιά στο σπίτι και θέλετε να εντυπωσιάσετε του φίλους σας γνωρίζετε καλά πως το menu έχει κύριο ρόλο. Δεν χρειάζεται να περάσετε όλη σας την ημέρα στην κουζίνα με την ποδιά μαγειρικής για να παρουσιάσετε ένα ολοκληρωμένο δείπνο. Εμείς σας προτείνουμε να κινηθείτε σε finger foods επιλογές, που θα λατρέψουν οι περισσότεροι αλλά και τα οποία είναι εύκολα στην παρασκευή τους. 

Γνωρίστε τις λαχταριστές συνταγές που ταιριάζουν σε κάθε γευστική παλέτα, ακόμα και των πιο απαιτητικών!

Mozzarella sticks 

shutterstock-1077865754.jpg

Υλικά: 

  • 500 γραμ. μοτσαρέλα
  • 100 γραμ. αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 150 γραμ. φρυγανιά
  • Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση: 

Κόβουμε φέτες χοντρές, πάχους 2 εκατοστών, τη μοτσαρέλα και μετά κόβουμε σε μπαστουνάκια. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και ρίχνουμε τα μοτσαρέλα στικς να ντυθούν ολόγυρα με αλεύρι. Τηγανίζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ πιάτο. Βουτάμε τα mozzarella sticks στα αυγά, τα κρατάμε λίγο να στραγγίσουν και μετά τα βουτάμε στη φρυγανιά. Ακουμπάμε σε δίσκο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αφού τελειώσουμε με όλα τα μοτσαρέλα στικς, τα βάζουμε στην κατάψυξη το λιγότερο για 1 ώρα να παγώσουν τελείως.

Για το τηγάνισμα

Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και αφήνουμε να κάψει. Τηγανίζουμε τα μοτσαρέλα στικς για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Τα σερβίρουμε ζεστά με πικάντικη σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς.

Συνταγή: Αργυρώ Μπαρμπαρήγου 

Τονοκεφτέδες 

shutterstock-1941900811.jpg

Υλικά: 

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι1 πράσο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 30 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.γ. μαραθόσπορο
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 160 γρ. τόνο, πικάντικο, καπνιστό
  • 1 αβγό, μεσαίοαλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
  • 300 ml σπορέλαιο

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. ντοματίνια
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση: 

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο. Βάζουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο ψιλοκομμένα και σοτάρουμε 3-4 λεπτά να καραμελώσουν. Μεταφέρουμε τα λαχανικά από το τηγάνι σε ένα μπολ και ιδανικά αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν. Προσθέτουμε τη φρυγανιά, τον μαραθόσπορο, τον δυόσμο, το ξύσμα, πιπέρι, αλάτι, τον τόνο στραγγισμένο και το αβγό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να κάψει. Πλάθουμε 12 κεφτεδάκια από το μείγμα (20 γρ. το καθένα) και βάζουμε σε ταψί με το αλεύρι. Μεταφέρουμε στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε 3-4 λεπτά να πάρουν χρώμα και να ψηθούν καλά. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Για το σερβίρισμα, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη. Περνάμε τους τονοκεφτέδες σε καλαμάκια από σουβλάκια μαζί με τα ντοματίνια ή την πιπεριά και σερβίρουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού.

Συνταγή: Άκης Πετρετζίκης

Μπουκιές γλυκοπατάτας

sweet-potatoes.jpg

Υλικά:

  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα
  • 1 1/2 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου
  • αλάτι
  • 1/4 κούπας + 2 κ. σ. καρύδια
  • 1 συσκευασία cream cheese

Εκτέλεση: 

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς και τοποθετήστε στο ταψί ένα φύλλο λαδόκολλας. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τις γλυκοπατάτες που κόψατε σε φέτες και 1 κ. σ. από το σιρόπι σφενδάμου, διατηρώντας το υπόλοιπο για αργότερα. Τοποθετήστε τις πατάτες σας στο προετοιμασμένο ταψί και ρίξτε από πάνω τους λίγο ελαιόλαδο και αλάτι. Στο μεταξύ, σε ένα άλλο ταψί ρίξτε μαζί τα ψιλοκομμένα καρύδια και το υπόλοιπο 1/2 κ. σ. του σιροπιού σφενδάμου, φροντίζοντας να τα καλύψετε ομοιόμορφα. Τοποθετήστε και τις πατάτες και τα καρύδια στον φούρνο και μαγειρέψτε τα για 10 λεπτά. Σε αυτό το σημείο, ελέγξτε τα τελευταία, ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν καίγονται. Αναποδογυρίστε τις πατάτες και μαγειρέψτε για επιπλέον 10-15 λεπτά, προσέχοντας να είναι τρυφερές στο εσωτερικό και με χρυσαφένιο χρώμα γύρω-γύρω. Μόλις ψηθούν όλα, αφήστε τα να κρυώσουν για μερικά λεπτά, σερβίρετε σε ένα μεγάλο και ωραίο πιάτο τις γλυκοπατάτες, βάλτε από πάνω το τριμμένο καρύδι, λίγο από το cream cheese σας στο κέντρο και απολαύστε.

Αλμυρά Muffins με Κολοκυθάκι & Φέτα

shutterstock-2041875248.jpg

Υλικά: 

  • 175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γλ.σόδα μαγειρική
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 120 ml φρέσκο γάλα
  • 220 γρ. κολοκυθάκι (περίπου 2 τμχ.)
  • 125 γρ. φέτα
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό

Εκτέλεση:

Βάζουμε το βούτυρο σε μία μικρή κατσαρόλα να λιώσει. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το baking powder και τη σόδα. Σε άλλο μπολ, τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη. Στο μπολ με τα κολοκυθάκια, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά και το βούτυρο. Τρίβουμε την φέτα με τα χέρια μας, κατευθείαν στο μπολ με τα κολοκυθάκια.Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε χάρτινες φόρμες για cupcakes σε ένα ταψί με ειδικές θήκες. Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες και ψήνουμε στους 180oC, σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, για 18-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε.

Συνταγή: Madame Ginger