fbpixel

Search icon
Search
Αυτά είναι τα φρικτά λάθη που κάνουμε και καταστρέφουμε τα μαλλιά μας
HAIR & NAILS

Αυτά είναι τα φρικτά λάθη που κάνουμε και καταστρέφουμε τα μαλλιά μας

Αποτρέψτε κάθε λανθασμένη κίνηση


Όταν πρόκειται για τη δημιουργία της τέλειας ρουτίνας περιποίησης μαλλιών, δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να διασφαλίσετε ότι διατηρείτε στο ακέραιο τη φυσική τους κατάσταση. Τα υγιή μαλλιά είναι όμορφα και δυνατά, καλά ενυδατωμένα και διακρίνονται για την απαλή, μεταξένια και λεία υφή, τη φωτεινή λάμψη και τον πλούσιο όγκο τους. Δυστυχώς, με τόσες πολλές επιλογές εκεί έξω όσον αφορά το styling των μαλλιών, γίνεται πιο σύνηθες να τα βλάπτετε, οδηγώντας την τρίχα σε σπάσιμο, φριζάρισμα και ατονία. 

Ευτυχώς, είμαστε εδώ για να σας επισημάνουμε τα πιο βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε αν θέλετε να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή. Διαβάστε παρακάτω! 

Λάθος #1: Υπερβολικό λούσιμο  

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα προϊόντα που βάζουμε στα μαλλιά μας και το πόσο λιπαρά μπορεί να γίνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, τίποτα δεν είναι καλύτερο από ένα απολαυστικό λούσιμο.  Για πολλές από εμάς, αυτή η αίσθηση ενός πεντακάθαρου κεφαλιού μπορεί να είναι εντελώς εθιστική! Και ναι, ενώ το σαμπουάν μπορεί να αφαιρέσει την περίσσεια λαδιού και τη συσσώρευση βρωμιάς, το πολύ σαμπουάν μπορεί να αφαιρέσει από τα μαλλιά τα φυσικά έλαια τους και να τα αφήσει ξηρά και αφυδατωμένα. Για να το αποφύγετε αυτό, θα πρέπει όχι μόνο να βεβαιωθείτε ότι αποφεύγετε το σκληρό σαμπουάν με ξηραντικά συστατικά όπως τα θειικά άλατα, αλλά θα πρέπει επίσης να είστε σίγουροι ότι λούζετε τα μαλλιά σας σε μέτρια βάση. Ως γενικός κανόνας, 2-3 φορές την εβδομάδα είναι η ιδανική συχνότητα, χωρίς να προκαλείται ξηρότητα ή ζημιά.

vinicius-amnx-amano-vfzf-pztvba-unsplash.jpg

Λάθος #2: Επιλέγετε πολύ ανοιχτόχρωμη βαφή

Όλες μας έχουμε νιώσει την έντονη ανάγκη να δοκιμάσουμε ένα νέο πιο wild χρώμα μαλλιών, είτε πρόκειται από το καστανό σε ξανθό είτε από το ξανθό σε κόκκινο. Και παρόλο που η ποιότητα της βαφής των μαλλιών έχει προχωρήσει πολύ με τα χρόνια, εξακολουθεί να είναι πολύ, πολύ εύκολο να το παρακάνετε και να προκαλέσετε μεγάλη ζημιά στα μαλλιά σας λόγω μιας ακατάλληλης επιλογής - μιλάμε φυσικά, για το λεγόμενο ντεκαπάζ. Ενώ αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα όταν πηγαίνετε σε ένα ελαφρώς πιο ανοιχτό χρώμα, μπορεί να γίνει καταστροφικό όταν εφαρμόζετε μια σημαντικά πιο ανοιχτή απόχρωση. Το συμπέρασμα; Όπως όλα, έτσι και η βαφή μαλλιών είναι θέμα μέτρου.

Λάθος #3: Βουρτσίζετε τα μαλλιά σας όταν είναι βρεγμένα

Για όσες έχετε μακριά, το συχνό βούρτσισμα είναι ένα από τα μόνα πράγματα που τα εμποδίζουν από το να μπλέκονται συνεχώς, με αποτέλεσμα ενοχλητικούς κόμπους. Ενώ αυτό είναι καλό να το κάνετε όταν τα μαλλιά σας είναι στεγνά, μπορεί να επιφέρει μια τρομερή ζημιά στα μαλλιά σας όταν τα βουρτσίζετε ενώ είναι βρεγμένα. Σε εκείνη τη φάση είναι απίστευτα πορώδη, άρα και εξαιρετικά εύκαμπτα. Στην πραγματικότητα, τα βρεγμένα μαλλιά μπορούν να τεντωθούν σχεδόν στο 30% του φυσικού τους μήκους! Σε αυτήν την εύκαμπτη κατάσταση, χάνουν τη φυσική τους δύναμη και δομή, και γίνονται απίστευτα επιρρεπή στο σπάσιμο όταν τα βουρτσίζετε. Όταν πρόκειται για βούρτσισμα, λοιπόν, πρώτα βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά είναι εντελώς στεγνά.

mohamed-nohassi-d-n9-73tm70-unsplash.jpg

Λάθος #4: Δεν πλένετε το τριχωτό της κεφαλής σας (το γνωστό Scalp)

Όταν πρόκειται για το λούσιμο, είναι εύκολο να επικεντρωθούμε αποκλειστικά στα μαλλιά. Mπορεί να καλυφθούν με λάδι, λίπος και συσσωρευμένα προϊόντα όπως η λακ και είναι σημαντικό να καθαρίζετε πλήρως την τρίχα από τη ρίζα μέχρι την άκρη για να τη διατηρήσετε υγιή και καθαρή. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην αμελείτε το τριχωτό της κεφαλής σας, το οποίο μπορεί επίσης να καλυφθεί από βρωμιά και συσσωρευμένα προϊόντα, μαζί με νεκρά κύτταρα του δέρματος. Αυτή η συσσώρευση όχι μόνο μπορεί να μπλοκάρει τον θύλακα της τρίχας και να εμποδίσει τη φυσική ανάπτυξη των μαλλιών, αλλά οδηγεί επίσης σε απογοητευτικά δυσάρεστες παθήσεις όπως η πιτυρίδα και η δερματίτιδα. Όταν λούζεστε, φροντίστε να αφιερώσετε λίγο παραπάνω χρόνο κάνοντας μασάζ στο scapl σας, δίνοντας όλη σας την προσοχή στον καθαρισμό κοντά στις ρίζες και τον θύλακα.

emy-brvi7z6ngc0-unsplash.jpg

Λάθος #5: Πηγαίνετε για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά

Μετά από μια κουραστική μέρα, τι καλύτερο από ένα απολαυστικό ντους πριν αποκοιμηθείτε σ' έναν ξεκούραστο ύπνο; Δυστυχώς, αυτή η φαινομενικά «ακίνδυνη» δραστηριότητα μπορεί γρήγορα να οδηγήσει σε επιζήμιες συνέπειες. Βλέπετε, όταν πηγαίνετε για ύπνο με μαλλιά που είναι ακόμα νωπά, ο συνδυασμός των βρεγμένων μαλλιών και της «ζεστασιάς» του μαξιλαριού σας μπορεί να δημιουργήσει το ιδανικό έδαφος για μύκητες και βακτήρια, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε πιτυρίδα και άλλες παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής. Παρόλο που μπορεί να είναι δελεαστικό να πέσετε κατευθείαν στο κρεβάτι μετά το ντους, φροντίστε να στεγνώσετε τα μαλλιά σας πριν τον ύπνο.