fbpixel

Search icon
Search
Επίπεδη κοιλιά; Γίνεται πραγματικότητα με αυτές τις συμβουλές
WELLNESS

Επίπεδη κοιλιά; Γίνεται πραγματικότητα με αυτές τις συμβουλές

Αποκτήστε τώρα το κορμί των ονείρων σας


Εάν ο στόχος σας είναι να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά, όχι μόνο μέσω της σκληρής γυμναστικής αλλά και μέσω άλλων τρόπων, όπως η διατροφή και η ένταξη κάποιων συνηθειών στην καθημερινότητά σας, τότε τα παρακάτω tips και οι συμβουλές σίγουρα θα φανούν χρήσιμες! Ξεκινήστε από τη διατροφή σας και φυσικά, γνωρίστε και όλες τις άλλες μεθόδους που θα σας κάνουν να αισθανθείτε ελαφρότερες. 

Τροφές για επίπεδη κοιλιά

Αγγούρι

Ένα από τα πιο δροσιστικά λαχανικά, το οποίο χάρη στην 96% περιεκτικότητά του σε νερό βοηθάει στην επίτευξη μιας επίπεδης κοιλιάς, χωρίς σημάδια περιττού φουσκώματος. Μάλιστα, η κατανάλωσή του είναι πανεύκολη, καθώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε σαλάτες, smoothies αλλά και μόνο του, αφού είναι απλά απολαυστικό! Τι λέτε, λοιπόν, να ετοιμάσετε μια ελληνική σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι, ελιές, παξιμάδι και φέτα, που συνδυάζει τη γεύση με την υγιεινή επιλογή;

niclas-illg-urtkjdrhqlk-unsplash.jpg

Γιαούρτι

Πλούσιο σε πρωτεΐνες -17 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα- συμβάλλει στην ισορροπία της μικροχλωρίδας του οργανισμού και καταφέρνει να διατηρεί μια υγιεινή αίσθηση πληρότητας, ενώ παράλληλα, τα προβιοτικά που περιέχει βοηθούν στην αποφυγή του φουσκώματος. Επίσης, ταιριάζει τέλεια με όλων των ειδών τα φρούτα και μέλι!

Μπανάνες

Κι όμως! Πολλοί το θεωρούν ως το φρούτο με τις περισσότερες θερμίδες, ωστόσο η μπανάνα είναι πλούσια σε άμυλο, γεγονός που σας κρατάει χορτάτους για μεγάλα διαστήματα κι έτσι αποφεύγετε την άσκοπη κατανάλωση πρόσθετων θερμίδων. Όταν αναζητάτε ένα νόστιμο και υγιεινό snack, επιλέξτε την, αφού θα καταφέρει να απομακρύνει τα υγρά που έχουν συσσωρευτεί στον οργανισμό σας, ρυθμίζοντας τα επίπεδα νατρίου σε αυτόν.

alisa-golovinska-pqiucwqwzqg-unsplash.jpg

Σπαράγγια

Ένα πράσινο λαχανικό που «μιλάει» στην καρδιά καταξιωμένων chefs -ιδιαίτερα των Γάλλων. Εκτός, λοιπόν, από τις αφροδισιακές τους ιδιότητες τα σπαράγγια μπορούν να χαρίσουν επίπεδη κοιλιά, αφού έχουν και αντιοξειδωτική δράση. Πρόκειται για μια καλή πηγή διαλυτών και αδιάλυτων ινών, η οποία συμβάλλει στην αργή χώνεψη από τον οργανισμό, με αποτέλεσμα να αυξάνεται έτσι ο κορεσμός ανάμεσα από τα γεύματά σας και να ενεργοποιείται πιο άμεσα ο μεταβολισμός σας.

Συμβουλές για καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών

niloofar-farkhojasteh-ajoxp3iwcmo-unsplash.jpg

Κοιμηθείτε περισσότερο

Ένας ακόμη λόγος που έχετε κατακράτηση και δυσκολεύεστε να χάσετε το λίπος της κοιλιάς είναι απλώς ότι δεν κοιμάστε αρκετά. Έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι, η στέρηση ύπνου περιορίζει τη λειτουργία του μεταβολισμού σας, καθιστώντας έτσι δύσκολο το κάψιμο των λιποκυττάρων. Για έναν ποιο ποιοτικό ύπνο, φροντίστε να αφήσετε το κινητό σας στην άκρη πριν πέσετε στο κρεβάτι, ψεκάστε το μαξιλάρι σας με σπρέι λεβάντας και αντικαταστήστε τις βαμβακερές μαξιλαροθήκες και πυτζάμες με μεταξωτές.

Καταναλώστε πρωτεΐνη πριν κοιμηθείτε

Η πρωτεΐνη πριν τον ύπνο έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να ενεργοποιήσει ακόμη περισσότερο τον μεταβολισμό σας το επόμενο πρωί. Επιπλέον, βοηθά το σώμα σας να χαλαρώνει και να αποκτά περισσότερες δυνάμεις ενώ κοιμάστε, ώστε να ξυπνάτε και να αισθάνεστε πιο φρέσκες από ποτέ. Για παράδειγμα, μπορείτε να ετοιμάσετε μια σαλάτα με πράσινα φυλλώδη λαχανικά και μισό στήθος κοτόπουλου συνοδεύοντάς τη με ελάχιστο ελαιόλαδο και καθόλου αλάτι, γιατί προκαλεί κατακράτηση.

mae-mu-ynmjgipgd-c-unsplash.jpg

Μην πίνετε νερό με τα γεύματά σας

Αυτή η συνήθεια μπορεί να σας φαίνεται περίεργη, αλλά σύμφωνα με τη διατροφολόγο και συγγραφέα Kimberly Snyder, συνεργάτιδα των New York Times, έτσι θα αντιμετωπίσετε σημαντικά την κατάσταση. «Με το πόσιμο νερό που είθισται να καταναλώνετε με τα γεύματά σας, αραιώνετε ακόμη περισσότερο τα υγρά στοιχεία του πεπτικού σας συστήματος και τελικά επιβραδύνετε τη διαδικασία της πέψης. Επομένως, αν και είναι σημαντικό να διατηρείτε ενυδατωμένο όλη μέρα τον οργανισμό σας, κάντε μια παύση κατά τη διάρκεια του φαγητού για να περιορίσετε το πρήξιμο.