fbpixel

Search icon
Search
Εντάξτε το στιλ των Μιλανέζων στη διακόσμηση της κατοικίας σας
INTERIORS

Εντάξτε το στιλ των Μιλανέζων στη διακόσμηση της κατοικίας σας

Οι κινήσεις ματ για να δημιουργήσουμε το κατάλληλο summer σκηνικό


Θεατρικότητα, μυστήριο και μεγαλοπρέπεια δομούν τους τρεις κύριους πυλώνες της μιλανέζικης διακόσμησης. Το έντονο ιταλικό ταμπεραμέντο αποκτά όλο και περισσότερη γοητεία, συνθέτοντας μια αισθητική ταυτότητα που όμοιά της δεν υπάρχει. Η εκλεπτυσμένη και αριστοτεχνική προσέγγιση του μινιμαλισμού τίθενται σε πρώτο πλάνο, συνθέτοντας ένα άκρως ατμοσφαιρικό σκηνικό, το οποίο ακολουθεί πιστά τους αρχιτεκτονικούς κανόνες ενός palazzο. Καθαρές γραμμές, ιδιαίτερα εικαστικά έργα, τα οποία κουβαλούν την τοπική παράδοση, γήινες χρωματικές παλέτες και χαμηλός φωτισμός ολοκληρώνουν τη γοητευτική διαμόρφωση. Όσα χρόνια και να περάσουν, το συγκεκριμένο είδος διακόσμησης συνεχίζει να κατακτά έδαφος, αποκτώντας όλο και περισσότερους θερμούς λάτρεις σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Ας δούμε μαζί τους τρόπους, με τους οποίους μπορούμε να εντάξουμε το Milanese style στο design της κατοικίας μας...

Mediterranean twist

dam-images-decor-dede-pratesi-dede-pratesi-tuscan-villa-06-living-room.webp
Photo: Pieter Estersohn

Το πνεύμα του μιλανέζικου σχεδιασμού στηρίζεται στην ιδιαίτερη έμφαση σε συγκεκριμένα pieces, τα οποία κουβαλούν τη δική τους πολυτελή ιστορία, καθώς ερμηνεύονται ως artworks. Η παράδοση της Μεσογείου έχει να κάνει με την eclectic πλευρά της απλότητας, όπως αναφέραμε. Γι' αυτόν τον λόγο, η επιλογή επίπλων και διακοσμητικών accessories χαμηλής ποιότητας απομακρύνεται εξαρχής, καθώς θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως μια μη αντιπροσωπευτική και εκτός της συγκεκριμένης αισθητικής, κίνηση. Παρατηρούμε, λοιπόν, ότι η προσήλωση στην υψηλή ποιότητα και στις εξεζητημένες συλλογές των items αποτελεί προτεραιότητα.

The charm of lighting

bagnovignoni-it-0030.webp
Photo: Richard Powers

Αποτελεί δείγμα πολυτέλειας, γι' αυτό και στη μιλανέζικη διακόσμηση έχει την πρωτοκαθεδρία σε χώρους, όπως η τραπεζαρία και το living room. Ένα αυθεντικό σπίτι του Μιλάνου αντανακλά άρτια τα μυστικά του σωστού φωτισμού, γι΄ αυτό και θα δώσει μεγάλη προσοχή στην επιλογή των pieces του, ώστε να προετοιμάσει μια φροντισμένη και φιλική ατμόσφαιρα.

Mix n' match

katia-marielle-labeque-rome-11-1-1.jpg
Photo: Simon Watson

Η παράδοση και ο all time classic χαρακτήρας της ιταλικής φιλοσοφίας επικρατούν ξανά. Στην περίπτωση, όμως, που κάνουμε λόγο για μια σύγχρονη κατοικία, τότε μπορούμε να τολμήσουμε να δημιουργήσουμε μια εxclusive σύνθεση, η οποία αναμειγνύει τα μοντέρνα με τα ιστορικά στοιχεία, χωρίς να χάσει ίχνος από την timeless κομψότητα. Για παράδειγμα, αυθεντικές αντίκες μπορούν να συνδυαστούν άρτια με fresh υλικά, δομώντας την επιθυμητή ισορροπία.

Interesting details

west-london-home-by-william-smalley-and-studio-ashby-photography-by-alexander-james-styling-by-olivia-gregory-21.webp
Photo: Alexander James

Ειδικά στη σύγχρονη προσέγγιση του μιλανέζικου ύφους διακόσμησης, η ζωντάνια και η ένταση των χρωμάτων πρωταγωνιστούν. Η εφαρμογή των σωστών χρωμάτων μπορεί να δώσει τον ιδανικό fresh τόνο σε ένα δωμάτιο. Είναι σημαντικό να είμαστε τολμηροί και να παίζουμε με τις αντιθέσεις ανάμεσα στο ανοιχτό και το σκούρο, το ζεστό και το ψυχρό, τους γήινους τόνους και τα φωτεινά βασικά χρώματα. Η απαραίτητη τεχνική είναι να επιλέξουμε μια χρωματική παλέτα που μας αρέσει και να διασκεδάσουμε με τα χρώματά της. 

Κεντρική φωτογραφία: Galerie Magazine