fbpixel

Search icon
Search
Terracotta Trend: 5 τρόποι για να διακοσμήσετε τους χώρους σας στη δημοφιλή απόχρωση
INTERIORS

Terracotta Trend: 5 τρόποι για να διακοσμήσετε τους χώρους σας στη δημοφιλή απόχρωση

Κάντε την αλλαγή που χρειάζεστε άμεσα!


Η χρήση της απόχρωσης της τερακότας στο design δεν είναι κάτι καινούριο - στην πραγματικότητα, το χρώμα αυτό μετράει χιλιάδες χρόνια. Αν και η απόχρωση δεν έφυγε ποτέ από τη μόδα, έχει αναβιώσει πρόσφατα χάρη στην καταπραϋντική και «προσγειωμένη» αίσθηση που προσφέρει σε έναν χώρο, και αυτό είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε όλοι! 

The definition of terracotta

Σκεφτείτε το χρώμα τερακότα όπως ο ψημένος πηλός από τον οποίο πήρε το όνομά του: μια ζεστή, πλούσια, κοκκινωπή-πορτοκαλί απόχρωση με μια πινελιά καφέ. 

Μετά από χρόνια που οι ψυχρές αποχρώσεις, όπως το μπλε και το γκρι, κυριαρχούσαν στη διακόσμηση, οι άνθρωποι είναι έτοιμοι για λίγη «ζεστασιά». Οι designers εμπλουτίζουν τα δωμάτια με χρώματα όπως η τερακότα, επειδή έχει έναν τρόπο να φαίνεται εκλεπτυσμένη αλλά και φυσική, και οι περισσότεροι σίγουρα «αγκαλιάζουν» αυτήν την τάση κι εμείς σας δείχνουμε πώς να το κάνετε κι εσείς! 

1. Μεγάλες και τολμηρές κουρτίνες από τερακότα

xoris-titlo-ZYsab.jpg

Δύσκολα θα βρείτε πιο κομψές κουρτίνες από αυτές που φτάνουν από το δάπεδο μέχρι την οροφή σε αυτό το σαλόνι που σχεδίασε η Jessica Lagrange Interiors. Η πλούσια απόχρωση της τερακότας απογειώνει τον χώρο τόσο σε αίσθηση όσο και σε ύφος, αφού τραβούν το μάτι σας με τη λάμψη που φτάνει μέχρι το ταβάνι. Εδώ, αποδεικνύεται πόσο ευέλικτο είναι επίσης αυτό το χρώμα, αφού συνδυάζεται εύκολα με τους άλλους τόνους του δωματίου, όπως το ιβουάρ, το μοβ και το καφέ.

2. Προσθέστε υφή με μια ταπετσαρία από τερακότα

xoris-titlo-CrQYK.jpg

Ένας ξεχωριστός τρόπος για να ενσωματώσετε την τερακότα σε μια κρεβατοκάμαρα είναι να βάψετε το κεφαλάρι του κρεβατιού σας με το γήινο χρώμα, καθώς συνδυάζεται καλά με όλα τα είδη των αποχρώσεων του ξύλου. (ακόμα καλύτερα αν συντονίζεται και με την ταπετσαρία). Ο Cole, ο οποίος σχεδίασε τον παραπάνω χώρο, συμφωνεί. «Η τερακότα δημιουργεί μια οργανική ατμόσφαιρα που λειτουργεί με δημοφιλείς αποχρώσεις ξύλου, όπως η καρυδιά και η φυσική δρυς», λέει. «Έχει επίσης ένα βάθος που λείπει από τις πιο ζωηρές αποχρώσεις του κόκκινου και του πορτοκαλί - είναι πιο καταπραϋντική και επομένως δεν φαίνεται σκληρή.»

3. Αναζητήστε δερμάτινα κομμάτια σε χρώμα τερακότα

3-Z3qi5.jpg

Η τερακότα μπορεί να ενταχθεί σε έναν χώρο μέσω όλων των ειδών των υλικών, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος. Πάρτε για παράδειγμα αυτές τις δερμάτινες καρέκλες τραπεζαρίας από την Lindye Galloway. Φέρνουν πλούσιο χρώμα, πλούσια υφή και ένα πλούσιο στιλ που θα φαίνεται ακόμα καλύτερο όσο παλιώνουν... 

4. Προσθέστε ένα statement piece στην απόχρωση αυτή 

6-tvsjH.jpg

Για μια μεγάλη δόση τερακότας, επιλέξτε ένα ξεχωριστό έπιπλο, όπως αυτή η περιστρεφόμενη καρέκλα Makeva Anise Brown. Είναι πιθανόν πιο εύκολο να συνδυαστεί με τα υπάρχοντα κομμάτια σας απ' ό,τι αρχικά φαντάζεστε. Να θυμάστε ότι τα έπιπλα στο χρώμα της τερακότας είναι ευέλικτα και προκαλούν μια αίσθηση "ζεστασιάς" και θαλπωρής στο σαλόνι, ενώ ταυτόχρονα έχουν μια γήινη χροιά.

5. Αναμείξτε και συνδυάστε διαφορετικά prints τερακότας

5-zWGOd.jpg

Έχουμε ήδη διαπιστώσει πόσο εύκολα μπορεί να ενταχθεί η τερακότα σε ένα υπνοδωμάτιο, ειδικά στο design του. Αν βρίσκεστε σε αναζήτηση κομματιών για να προσθέσετε στο κρεβάτι σας, κρατήστε σημειώσεις από αυτόν τον χώρο που σχεδίασε η Joshua Smith Inc. Παραπάνω, χρησιμοποίησε μαξιλάρια και όλα τα είδη διακόσμηση σε χρώμα τερακότας σε διάφορα prints και υφές, δημιουργώντας μια συνεκτική αλλά και πολυεπίπεδη εμφάνιση.

Πηγή: MyDomaine

Κεντρική φωτογραφία: Davide Lovatti