fbpixel

Search icon
Search
Ένα σπίτι του 17ου αιώνα στο Cotswold αποτελεί ωδή στη φθινοπωρινή ζεστασιά
INTERIORS

Ένα σπίτι του 17ου αιώνα στο Cotswold αποτελεί ωδή στη φθινοπωρινή ζεστασιά

Το υπέροχο σπίτι της Dame Pippa Harris


H παιδική ηλικία της παραγωγού Dame Pippa Harris είναι γεμάτη αναμνήσεις από το Charleston, την κατοικία των ζωγράφων Vanessa Bell και Duncan Grant στο East Sussex, το οποίο έγινε τόπος συνάντησης της ομάδας Bloomsbury. Η γιαγιά της Pippa, Noël Olivier, ήταν μέλος της ομάδας και οι σχολικές διακοπές της Pippa περνούσαν στο σπίτι, όπου ζούσε ακόμη ο Duncan - αρκετά ηλικιωμένος τότε. «Θυμάμαι το Charleston σαν να είναι το σπίτι μου», λέει η Pippa. «Μου φαινόταν λίγο κρύο και τα κρεβάτια ήταν άβολα, αλλά όσον αφορά στην αγάπη μου για την τέχνη και το design, εκείνο το σπίτι ήταν απίστευτα διαμορφωτικό για μένα».

cobbhousev2019-production-digital.webp


Μόλις η Pippa άρχισε να κερδίζει χρήματα δουλεύοντας με μερική απασχόληση για την Contemporary Art Society στις διακοπές της στο πανεπιστήμιο, τα ξόδεψε στην τέχνη. Αυτό περιελάμβανε φυσικά έργα του Bloomsbury -στους τοίχους της υπάρχουν έργα των Duncan Grant, Roger Fry και Vanessa Bell- αλλά και πιο σύγχρονα έργα από καλλιτέχνες όπως οι Maggi Hambling, John Hubbard, Gary Hume και Bridget Riley, τα οποία αγόρασε στην πορεία. Ακολουθώντας το πάθος της για το design, κατάφερε να βρει το σπίτι των ονείρων της στο Cotswold.

fox5829-production-digital.webp


Η κατοικία της Pippa είναι ένα πρώην πρεσβυτέριο, τα παλαιότερα τμήματα του οποίου χτίστηκαν το 1600. Υπάρχει μια νεότερη πτέρυγα με όμορφα αναλογικά δωμάτια, που προστέθηκε γύρω στα 1740 και, ενώ το σπίτι ήταν σε καλή κατάσταση, η Pippa λέει ότι «ήθελαν να το αφήσουν να αναπνεύσει. Το σπίτι είναι «πλημμυρισμένο» από ιδιαίτερες λεπτομέρειες που μας γυρίζουν στο χθες, που προσαρμόζονται ωστόσο στο σήμερα και συνδυάζονται φανταστικά με άλλα στοιχεία πιο σύγχρονα. Πέρα από τις εντυπωσιακές διακοσμητικές λεπτομέρειες και τα έντονα χρώματα που έχουν την τιμητική τους στις περισσότερες γωνίες, παρατηρούμε πως κυριαρχεί ένα mix από διάφορα μοτίβα -όχι μόνο τα floral που πρωταγωνιστούν-, αποδεικνύοντας πόσο όμορφα μπορούν να μπλέξουν διαφορετικά στιλ.

fox5915-production-digital.webp


Αποπνέοντας αέρα πολυτέλειας που παραπέμπει τον καθένα σε άλλες εποχές, ο διακοσμητής επέλεξε να κινηθεί σε classic decor style χωρίς, όμως, να στερεί την πρακτικότητα και τη διαχρονικότητα από το lifestyle της πολυμελούς οικογένειας. Μια μείξη από υφάσματα είναι το μυστικό του ιδανικού up to date living, σε μια απόλυτα ενημερωμένη εποχή που καταρρίπτει την άποψη πως όλα πρέπει να είναι άμεσα συνδεδεμένα μεταξύ τους για ένα αρμονικό αποτέλεσμα.Σημαντική, επίσης, είναι και η ύπαρξη των ξύλινων επιφανειών σε κάθε δωμάτιο, ενισχύοντας το κλίμα ζεστασιάς που είναι διάχυτο σε κάθε σημείο, καθώς οι θερμές αποχρώσεις είναι ένας από τους καθοριστικότερους παράγοντες για το τελικό αποτέλεσμα.

fox5863-production-digital.webp


Χρησιμοποιώντας όλα τα παραπάνω, δημιουργήθηκε το απόλυτο περιβάλλον με έντονες γήινες αποχρώσεις, artwokrs που φανερώνουν την αγάπη της ιδιοκτήτριας για την τέχνη και πολλά αναγνώσματα από την τεράστια συλλογή της. Κάθε επιφάνεια παίρνει μοναδική μορφή, μιας κι έχει δοθεί τεράστια βάση στη λεπτομέρεια, με ανεπιτήδευτο τρόπο ωστόσο κι έχοντας ως επίκεντρο την άνεση και τη λειτουργικότητα. Όλα αυτά, συντέλεσαν στην εξασφάλιση του ιδανικού cozy space για τους χειμερινούς μήνες, με μια υπέροχη θέα στην περιοχή.

fox5962.webp

Δείτε στην gallery περισσότερους χώρους του σπιτιού!

Με πληροφορίες από House & Garden | Φωτογραφίες: Mark Anthony Fox