fbpixel

Search icon
Search
Ένα family house στο Cotswolds έχει μετατραπεί στο πιο stylish εξοχικό
INTERIORS

Ένα family house στο Cotswolds έχει μετατραπεί στο πιο stylish εξοχικό

Σχεδιασμένο από την Kate Guinness


Το The Pavilion βρίσκεται πίσω από κάποια αγροτικά κτίρια σε ένα καλοδιατηρημένο κτήμα στο Cotswolds. Πρόκειται για ένα μονώροφο κτίριο με χαλύβδινο πλαίσιο, το οποίο στο εσωτερικό του αποκαλύπτεται ως ένα ευρύχωρο σπίτι, με υψηλή θολωτή οροφή. Με ανεμπόδιστη θέα στην αγροτική ύπαιθρο, αυτό ήταν το ιδανικό μέρος για τους ιδιοκτήτες να χτίσουν ένα σπίτι για τα Σαββατοκύριακα και τις διακοπές τους. «Ήταν σε αυτό το όμορφο περιβάλλον - ως παιδιά, συνηθίζαμε να ξαπλώνουμε εδώ το καλοκαίρι, απολαμβάνοντας τη θέα», λέει το ζευγάρι.

Η τοποθεσία του κτιρίου σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Ευτυχώς, αυτός ο νέος ανεπιτήδευτος σχεδιασμός του σπιτιού εγκρίθηκε ομόφωνα από τους αρμόδιους. Οι ιδιοκτήτες, μια οικογένεια με έδρα το Λονδίνο, με δύο μικρούς γιους και μια κόρη, είχαν συγκεκριμένες οδηγίες για τον αρχιτέκτονα, ο οποίος σχεδίασε και το σπίτι τους στη βρετανική πρωτεύουσα. «Το Pavilion βρίσκεται κοντά στο αγροτόσπιτο όπου ζουν ακόμη οι γονείς μου και αυτό που θέλαμε ήταν ένα μέρος με εκπληκτική θέα, στο οποίο θα απολαμβάναμε ξέγνοιαστες ημέρες», αναφέρει ένας εκ των δύο ιδιοκτητών.

massey-hg-guiness-062.jpg


Το ζευγάρι αποφάσισε να επιστρατεύσει τη βοήθεια της σχεδιάστριας εσωτερικών χώρων Kate Guinness, η οποία είχε επίσης εργαστεί στο παρελθόν στο σπίτι τους στο Λονδίνο. Ο τεράστιος καθιστικός χώρος είναι η καρδιά που χτυπάει στο The Pavilion και δοκιμάστηκε όταν η οικογένεια μετακόμισε προσωρινά εδώ κατά τη διάρκεια του lockdown. Ο σύζυγος περιγράφει το εσωτερικό στιλ ως «εξοχική κατοικία για τα Σαββατοκύριακα», κάτι που είναι εμφανές στη χαλαρή ατμόσφαιρα και την ανεπιτήδευτη διακόσμηση. Οι τοίχοι στην ανοιχτή κουζίνα, την τραπεζαρία και το καθιστικό έμειναν άβαφτοι, καθώς οι ιδιοκτήτες ερωτεύτηκαν το ζεστό ροζ του σοβά, το οποίο συνδυάζεται καλά με την επένδυση από ξύλο που χρησιμοποιήθηκε στην οροφή και το ξύλινο δάπεδο.

Για την Kate, ο τρόπος για να τα συνδυάσει όλα μαζί ήταν τα υφάσματα. «Θέλαμε να ταιριάξουμε διαφορετικά μοτίβα και υφές», λέει. 'Τα κύρια κομμάτια της ταπετσαρίας είναι ουδέτερα και όλα τα άλλα υφάσματα, όπως τα μαξιλάρια και τα χαλιά, δημιουργούν διάσταση με διάφορους τρόπους. Μερικά είναι αντίκες, άλλα προέρχονται από διάφορες χώρες και άλλα είναι υφαντά». Η αφρικανική επιρροή είναι αισθητή σε όλα τα σημεία του σπιτιού, με αντικείμενα όπως ένα σεντούκι εκστρατείας με ένθετα από τη Ζανζιβάρη και μεγάλα αφρικανικά καλάθια στην κουζίνα.

massey-hg-guiness-006-production-digital.jpg


Τους ζεστούς μήνες, οι πόρτες είναι πάντα ανοιχτές και υπάρχει η αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε εξωτερικό χώρο, ακόμη και όταν βρίσκεσαι μέσα.Παρόλο που η έκταση είναι μόλις 150 τετραγωνικά μέτρα, υπάρχει ένας έξυπνος τρόπος διαχωρισμού, με την κύρια κρεβατοκάμαρα στη μια άκρη του σπιτιού και τα δωμάτια των παιδιών στην άλλη. Το φως εισέρχεται στο κύριο υπνοδωμάτιο από μεγάλα παράθυρα, με κουρτίνες από ύφασμα "Piedmont" της συλλογής Guy Goodfellow. Ενώ το μεγαλύτερο μέρος του σπιτιού έχει ουδέτερη παλέτα, τα παιδικά δωμάτια διαθέτουν ευπρόσδεκτες χρωματικές πινελιές. Οι τοίχοι είναι βαμμένοι με πράσινο της μέντας, ενώ σε πολλά σημεία υπάρχει ιδιαίτερες ταπετσαρίες.

«Τα παιδιά μας λατρεύουν το μέρος -ιδίως τα δωμάτιά τους- και θέλουν να μετακομίσουν εδώ μόνιμα», αναφέρει ενθουσιασμένη η σύζυγος. «Κάθε φορά που δεν είναι στο σχολείο, περνάμε εδώ τον χρόνου τους και το απολαμβάνουν πολύ», ολοκληρώνει.

massey-hg-guiness-122-production-digital.webp
Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Paul Massey, House & Garden