fbpixel

Search icon
Search
Μια οικογενειακή κατοικία στο L.A. αποτελεί ίσως το πιο πετυχημένο mix vintage και σύγχρονου design
INTERIORS

Μια οικογενειακή κατοικία στο L.A. αποτελεί ίσως το πιο πετυχημένο mix vintage και σύγχρονου design

Σχεδιασμένη από τον Jeremiah Brent


Για τον σχεδιαστή εσωτερικών χώρων Jeremiah Brent, η αναβάθμιση της κατοικίας μιας οικογένειας στο Westlake Village της California, με γερά θεμέλια, αφορούσε στον επαναπροσδιορισμό των χώρων. «Ο στόχος ήταν να βρούμε την ισορροπία μεταξύ της γενεαλογίας του παραδοσιακού σχεδιασμού και του παιχνιδιάρικου, μοντέρνου design», λέει ο Brent, ιδρυτής της ομώνυμης εταιρείας σχεδιασμού.

Ανέλαβε το σπίτι της οικογένειας με πέντε υπνοδωμάτια και επτά μπάνια, αφού πρώτα ανακαίνισε το εξοχικό τους στην Bay Area. Με έκταση πάνω από 10.500 τετραγωνικά μέτρα, η κύρια βάση τους στην κομητεία του Los Angeles έπρεπε να είναι κατάλληλη για συγκέντρωσης, γεμάτη με έξυπνα σχεδιασμένους εξωτερικούς χώρους, ιδανικούς για συζήτηση, η οποία, σύμφωνα με τον Brent, αποτελεί «αναπόσπαστο μέρος του τρόπου ζωής του πελάτη».

west-stafford-218-edit-65f1e1a508b1a.jpg


Το ακίνητο, το οποίο χτίστηκε το 2013, διαθέτει λεπτομερή χρειαζόταν μερικές δομικές προσθήκες για να ενισχύσει τη λειτουργικότητα και τη γοητεία του. Τα ανακτημένα ξύλινα δοκάρια από τη Ross Alan Lumber στο σαλόνι και την κουζίνα ενισχύουν τη ζεστασιά. Ένας μικρός χώρος εκτός της κουζίνας διαθέτει ένα προσαρμοσμένο γραφείο από μάρμαρο Calacatta Paonazzo και κρυφό αποθηκευτικό χώρο για τις καθημερινές προμήθειες. «Είχαν πάντα μια αγάπη για τη διασκέδαση και αυτό είναι ένα σπίτι όπου όλοι το επισκέπτονται», λέει ο σχεδιαστής.

Σε όλο το σπίτι, τα φυσικά υλικά και τα σύγχρονα έπιπλα σε ουδέτερη χρωματική παλέτα συνδυάζουν το παλιό με το νέο. Στο σαλόνι, τα καθίσματα περιβάλλουν ένα αντικέ τζάκι από ασβεστόλιθο και τονίζουν το ψηλό, κεκλιμένο ταβάνι. Η κύρια κρεβατοκάμαρα είναι τυλιγμένη σε αέρινα λινά κλινοσκεπάσματα και άνετα υφάσματα.

hbx030124jeremiahbrent-001-65f1e1633e9ba.jpg


Το λευκό και το γκρι σε όλους του τους τόνους έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο όπου κι αν στρέψει κανείς τη ματιά του. Στο μεταξύ, με σκοπό το σπίτι να δείχνει φιλόξενο και ζεστό, έχουν επιλεχθεί και πιο θερμοί χρωματισμοί, όπως το μπεζ, που δημιουργούν το τέλειο combo με την υπόλοιπη παλέτα. Από την είσοδο κιόλας, καταλαβαίνει κανείς πως βρίσκεται μπροστά από ένα σκηνικό minimal και τόσο σύγχρονα φτιαγμένο, χωρίς «υπερβολές» ως προς το design.

Όλα όσα έχουν επιλεχθεί από τον αρχιτέκτονα έχουν ξεχωριστή θέση μέσα στην κατοικία, καθώς και λόγο ύπαρξης. Η τέχνη γι' αυτούς σημαίνει πολλά και τους έχει βοηθήσει να διαμορφώσουν τα υψηλά επίπεδα αισθητικής που τους διακρίνουν. Μικρά και μεγάλα έργα τέχνης στους τοίχους και τις επιφάνειες, άλλωστε, το αποδεικνύουν περίτρανα και ο τρόπος με τον οποίο «δένουν» με την υπόλοιπη διακόσμηση είναι πραγματικά υπέροχος, αποτελώντας την ιδανική έμπνευσης για κάθε interior design lover.

west-stafford-639-edit-65f1e1a506cb9.jpg


Όλα τα στοιχεία είναι τόσο όμορφα συνδυασμένα μεταξύ τους και τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί περιττό αντικρίζοντας το total σκηνικό. Ένα ιδανικό περιβάλλον για μια πολυμελή οικογένεια, που ανταποκρίνεται απόλυτα στην έννοια του slow living και δίνει μια άλλη, πιο φρέσκια διάσταση στην όλη φινέτσα. Με λίγα λόγια, κάθε λεπτομέρεια της κατοικίας είναι ειδικά σχεδιασμένη για να αποπνέει χαλαρότητα, ανεμελιά και ανεπιτήδευτο μοντερνισμό.

Περιηγηθείτε στην gallery για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: Shade Degges, House Beautiful