fbpixel

Search icon
Search
Ένα ονειρικό vacation house στη Florida μετατρέπεται στο απόλυτο σημείο χαλάρωσης
INTERIORS

Ένα ονειρικό vacation house στη Florida μετατρέπεται στο απόλυτο σημείο χαλάρωσης

Επιμελημένο από το αρχιτεκτονικό studio Strang Design


Το αρχιτεκτονικό studio Strang Design με έδρα τη Florida ανήκει δικαιωματικά στη λίστα με τα πιο κορυφαία στο είδος γραφεία. Και ο λόγος δε θα μπορούσε να είναι άλλος πέρα από το γεγονός πως οι designers που το απαρτίζουν έχουν βρει τον τρόπο να συνδυάζουν την υψηλή αισθητική με τη γοητεία του φυσικού περιβάλλοντος.

Στο πρόσφατο παρελθόν έδωσαν την υπογραφή τους σε μια ονειρική κατοικία, μόλις λίγα μέτρα μακριά από το γραφείο τους. Το design της μοιάζει βγαλμένο από το μέλλον, ενώ η διακόσμησή της ποντάρει στη δύναμη που εκπέμπει η φύση, μέσα από λιτές, καθαρές γραμμές.

Εξερευνήστε την!
strang-macedo-201-hdr-edit-full-res.jpg


Σε πρώτη φάση, αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον μας είναι οι υπέροχοι και πολύ προσεγμένοι outdoor χώροι. Φοίνικες ξεπροβάλλουν από τη βοή του αστικού σκηνικού και δημιουργούν γωνίες με σκιά, λουλούδια χαρίζουν colorful και παραμυθένια διάσταση, αλλά κι ευρύχωρα κατάλευκα σημεία θυμίζουν παραμύθι. Ένα περιβάλλον που ανταποκρίνεται απόλυτα στην έννοια του slow living και δίνει μια άλλη, πιο γαλήνια διάσταση στην ιταλική φινέτσα.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο η φύση έχει «δέσει» με τον ultra modern χαρακτήρα της κατοικίας. Είναι το απόλυτα περιβάλλον για να γίνει κανείς «ένα» με τη γοητεία της φύσης κάθε εποχή μέσα στον χρόνο.

Μαζί με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, μια μεγάλη πισίνα κάνει την εμφάνισή της στην κεντρική αυλή, ενώ οι χαλαρωτικές ξαπλώστρες την περιβάλλουν. Τραπεζαρίες, μικρά και μεγάλα σαλόνια εξωτερικού χώροι ανήκουν και αυτά το exterior σκηνικό και γίνονται τα απόλυτα καλοκαιρινά spots για αξέχαστα barbeque nights.

strang-macedo-353-hdr-edit-full-res.jpg


Εμβαθύνοντας στο εσωτερικό της πανέμορφης βίλας, γίνεται απευθείας αισθητό το πρωταγωνιστικό υλικό που δεν είναι άλλο πέρα από το ξύλο σε έναν πολύ ανοιχτόχρωμο τόνο, που είναι πολύ σύγχρονος και παράλληλα ουδέτερος -μπορεί να συνδυαστεί πανεύκολα με διάφορα άλλα χρώματα.

Αυτό στο οποίο κινήθηκε το αρχιτεκτονικό team είναι οι μινιμαλιστικές γραμμές ως προς τη διακόσμηση. Αυτή η σχεδιαστή ιδέα προέκυψε με σκοπό να εξασφαλιστεί ένα απόλυτα αρμονικό αποτέλεσμα χωρίς περιττά στοιχεία. Στην όλη διαρρύθμιση, βλέπουμε πως οι λιτότητα έχει τον πρώτο λόγο, παρόλο που έχουν προστεθεί unique στοιχεία που χαρίζουν statement αισθητική σε ορισμένα στοιχεία. Μεταξύ αυτών είναι οι wooden επιφάνειες, τα πλεκτά υφάσματα στους καναπέδες και τα κρεβάτια και τα επιβλητικά artworks.

Παρά το ότι οι natural αποχρώσεις αποτελούν το σήμα κατατεθέν της βίλας και ταιριάζουν έτσι όπως πρέπει με το εξωτερικό σκηνικό του βουνού, έχει δοθεί βάση στη λεπτομέρεια με κομμάτια αξίας, τα οποία κοσμούν με υπέροχο τρόπο τα ράφια και τις επιφάνειες, ενώ ξεχωρίζουν στο σύνολο εξαιτίας των bold & fynky τόνων τους. Έχουν τοποθετηθεί, για παράδειγμα, σκουρόχρωμα βάζα με brazilian αναφορές, αντίκες σε μεταλλικές αποχρώσεις, λευκώματα μόδας και design books, και πολύχρωμα άνθη που εξασφαλίζουν χρώμα και «ζωή» στο αποτέλεσμα.

strang-macedo-448-hdr-edit-full-res.jpg


Ένα σύγχρονο, homie space, που παρέχει όλες τις ανέσεις για μια απόλυτα αναζωογονητική διαμονή, μακριά από τους έντονους αστικούς ρυθμούς και την πολυκοσμία, που λειτουργεί ως η τέλεια πηγή έμπνευσης για το καθένα μας.

Περιηγηθείτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερους χώρους του σπιτιού!

Φωτογραφίες: AD