fbpixel

Search icon
Search
Ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο αντλεί έμπνευση από την παριζιάνικη αισθητική
INTERIORS

Ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο αντλεί έμπνευση από την παριζιάνικη αισθητική

Υπό την αρχιτεκτονική επιμέλεια του studio Maddux Creative


Το studio Maddux Creative με έδρα το Λονδίνο, ξεχωρίζει στον κόσμο του design χάρη στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει κάθε σύγχρονη κατοικία. Με μια μοντέρνα οπτική απέναντι στα πράγματα, καταφέρνει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αρχιτεκτονικής και να χαρίζει τη μία εντυπωσιακή δημιουργία μετά την άλλη.

Όλες οι παραπάνω αναφορές ταιριάζει τέλεια σε μια εκπληκτική κατοικία στη βόρεια πλευρά του Λονδίνου, η οποία πρόσφατα ανακαινίστηκε από το design studio. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό διαμέρισμα, το οποίο αντλεί έμπνευση από την Πόλη του Φωτός και από την υψηλή αισθητική που χαρακτηρίζει ανά τους αιώνες τη γαλλική πρωτεύουσα.

Step inside!
image015.jpg


Η πρώτη εντύπωση είναι ότι πρόκειται για έναν λαμπερό χώρο που ενσωματώνει κομψά το κλασικό με το σύγχρονο. Με μαύρες πόρτες κι έπιπλα και διάφορα bold στοιχεία στους τοίχους. Το ξύλο έχει πρωτοστατήσει από χώρο σε χώρο, σε μια ανοιχτόχρωμη εκδοχή του, τη στιγμή που οι μεταλλικές λεπτομέρειες δίνουν διάσταση κι extra glam vibe στο τελικό αποτέλεσμα.

Το λευκό πρωταγωνιστεί στους περισσότερους χώρους και αυτό προσδίδει στην κατοικία clean χαρακτήρα, κάτι που παρατηρούμε στα περισσότερα parisian-ispired σπίτια. Η όλη ατμόσφαιρα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα χάρη σε μικρές προσθήκες που έκαναν update στο όλο αποτέλεσμα, δίνοντάς του χρώμα και «ζωή».

Μεταξύ αυτών, είναι τα έργα τέχνης που έχουν πάρει τη θέση τους σε διάφορες επιφάνειες μέσα στο σπίτι. Οι μαρμάρινες επιφάνειες, στο μεταξύ, δίνουν μια αίσθηση πολυτέλειες από χώρο σε χώρο. Τα vintage γύψινα που διατηρούνται από το παρελθόν, έχουν προσδώσει την κλασική made in Paris φινέτσα, δημιουργώντας ένα από τα πιο εντυπωσιακά και χαρακτηριστικά στοιχεία σε ολόκληρη την κατοικία. Αυτός ήταν και ο λόγος που αυτό το διαμέρισμα «έκλεψε» την καρδιά των ιδιοκτητών, ενώ παράλληλα γέμισε με έμπνευση τον αρχιτέκτονα ώστε να εξασφαλίσει ένα ακαταμάχητο περιβάλλον.

image028.jpg


Η ομάδα μελέτησε διεξοδικά τους χώρους και κατέληξε πως ο μοντέρνος μινιμαλισμός έπρεπε να πάρει τη θέση του σε αυτούς, με σκοπό να εξασφαλίσει το απόλυτο living στην οικογένεια στην οποία ανήκει το σπίτι, καλύπτοντας στο έπακρο όλες τις ανάγκες. Μπορεί το ολοκληρωτικό makeover να κράτησε για μήνες, αλλά το αποτέλεσμα δικαίωσε τους ιδιοκτήτες απολύτως.

Βλέπουμε πως οι γήινη, τόσο ουδέτεροι τόνοι έρχονται σε τρομερή αντίθεση -και παράλληλα σε αρμονία- με τους pop χρωματισμούς, οι οποίοι χαρίζουν funky χαρακτήρα στα σημεία όπου έχουν τοποθετηθεί. Το ξύλο, στο μεταξύ, αποτελεί το βασικό υλικό κατασκευής και, όπως έχουμε καταλάβει, η διακοσμήτρια τα επιλέγει για τα περισσότερα σπίτια τα οποία αναλαμβάνει.

Οι γεμάτοι έργα τέχνης διάδρομοι διαθέτουν φώτα που λειτουργούν σαν γλυπτά δείχνοντας τον δρόμο μέσα στο σπίτι, ενώ παράλληλα οι μεγάλοι πίνακες έχουν εξασφαλίσει διάσταση από γωνιά σε γωνιά. Δόθηκε βάση στα υλικά κατασκευής, ενώ βλέπουμε πως στα περισσότερα σημεία του σπιτιού κυριαρχεί το ξύλο σε μια πολύ ανοιχτόχρωμη και «γλυκιά» απόχρωση. Από εκεί κι έπειτα, τα έπιπλα που έχουν προστεθεί είναι λίγα, ακριβώς επειδή οι designers ήθελαν να πετύχουν μια minimal όψη.

image013.jpg
Περιηγηθείτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: AD