fbpixel

Search icon
Search
Διαφορετικές αποχρώσεις ξύλου: Γνωρίζετε πώς να τις συνδυάσετε σωστά;
INTERIORS

Διαφορετικές αποχρώσεις ξύλου: Γνωρίζετε πώς να τις συνδυάσετε σωστά;

Προσδώστε άρωμα φρεσκάδας ακολουθώντας τις παρακάτω προτάσεις


Το σπίτι είναι το πιο σημαντικό μέρος για κάθε άνθρωπο, γιατί μας προσφέρει όλα αυτά τα μοναδικά συναισθήματα που κανένας άλλος χώρος δεν μπορεί να μας δώσει. Όταν έρχεται η στιγμή να το διακοσμήσουμε καθοδηγούμαστε κυρίως από το προσωπικό μας γούστο και τις προσωπικές μας προτιμήσεις. Παρόλα αυτά, εμπνεόμαστε και από καλαίσθητα πράγματα που βλέπουμε γύρω μας αλλά και από τις τάσεις εφόσον μας ταιριάζουν και μας αντιπροσωπεύουν. Βέβαια, εδώ και πάρα πολλά χρόνια τα φυσικά υλικά δεν έχουν χάσει τη δυναμική τους, με interior designs - όπως το Japandi και το Scandinavian να έχουν έρθει στο προσκήνιο. Το ξύλο, η πέτρα και τα κεραμικά είναι υλικά που αγαπούν οι ειδικοί του interior design και εξακολουθούν να βάζουν στα σπίτια που διακοσμούν. Αυτό που έχει ξεχωρίσει περισσότερο απ’ όλα είναι το ξύλο, το οποίο το έχουμε δει σε όλες του τις εκδοχές.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε πως ένας εντυπωσιακός συνδυασμός αποχρώσεων ξύλου στον ίδιο χώρο μπορεί να προσφέρει εκλεπτυσμένο χαρακτήρα!

Δημιουργήστε αντίθεση με το ξύλινο πάτωμα

.png

Το ξύλινο πάτωμα είναι ιδανικό για τους μινιμαλιστές άλλα και τους μαξιμαλιστές που έχουν ανάγκη την ισορροπία στο χώρο τους. Με λίγα λόγια, είναι για όλα τα γούστα. Γι’ αυτό, για να δημιουργήσετε την τέλεια αντίθεση με τα υπόλοιπα έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα του χώρου, θα πρέπει να επιλέξετε μια πληθώρα από ξύλινους τόνους. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε ένα σκούρο ξύλινο δάπεδο και να το συνδυάσετε με ήρεμους τόνους –όπως ένας μπεζ καναπές, ένα coffee table σε απαλό καφέ και art pieces γεμάτα με χρώματα που τονίζουν και προσδίδουν ζωντάνια στα ξύλινα στοιχεία. Άλλος ένας τρόπος είναι να διαλέξετε ένα απαλό ξύλινο δάπεδο και να παίξετε με τις εντάσεις μέσα από τα έπιπλα.

«Σπάστε» τους κανόνες της διακόσμησης

2-JLqeZ.png

Στα βιβλία που μιλούν για τον κόσμο του interior design, θα βρείτε την τραπεζαρία και τις καρέκλες ως σετ στην ίδια απόχρωση ξύλου. Έχετε όμως σκεφτεί να μην ακολουθήσετε τους κανόνες, αλλά τις τυχαίες περιστάσεις και την προσωπική σας "ιστορία"; Έπιπλα από ταξίδια, κληρονομιά, κάτι που ανακαλύψατε και σας άρεσε, όλα αυτά έχουν θέση στο σπίτι σας χωρίς φόβο και δεύτερη σκέψη.

Χρησιμοποιήστε στα έπιπλα μέχρι 3 αποχρώσεις ξύλου

3-sWCv0.png

Ο χώρος σας θα δείχνει ομοιογενές όταν στηρίζεστε σε αντικείμενα που σας εκφράζουν, είτε ακολουθούν τους κανόνες, είτε όχι. Οπότε οφείλετε να βρείτε την σύνδεση. Ο μοναδικός διακοσμητικός περιορισμός είναι ότι σε μικρό χώρο, δεν μπορείς να έχεις περισσότερες από 3 αποχρώσεις ξύλου, γιατί θα συγκρούονται οπτικά. Εμείς σας συμβουλεύουμε να προτιμήσετε πολλούς γήινους τόνους και να τους συνδυάσετε μεταξύ τους, άλλωστε δεν υπάρχει περίπτωση να κάνετε λάθος.

Ισορροπήστε την αντίθεση μεταξύ των ξύλινων τόνων με ένα διακοσμητικό αντικείμενο

4-Rq9xy.png

Αν διαθέτετε ξύλινο παρκέ και θέλετε να τοποθετήσετε έπιπλα σε διαφορετικούς τόνους, ένας καλός τρόπος για να ισορροπήσετε την ένταση της αντίθεσης είναι ένα χαλί. Αν από την άλλη, νιώθετε ότι υπερφορτώνεται ο χώρος χρωματικά, επιλέξτε το λευκό χρώμα στον τοίχο και στα υφάσματα ώστε να εξισορροπηθεί το ξύλο. Plus, εάν η κατάσταση με τις διαφορετικές αποχρώσεις επίπλων και στυλ ξέφυγε από τον έλεγχο, υπάρχει ένα διακοσμητικό κόλπο που θα τα κάνει να δέσουν όλα μεταξύ τους. Αυτό είναι να επιλέξετε ένα χρώμα τονισμού. Για παράδειγμα, μπορείτε να διαλέξετε το σκούρο μπλε, να το τοποθετήσετε στους καναπέδες με την μορφή διακοσμητικών μαξιλαριών, στο τοίχο ως ένα art piece και όπου αλλού επιθυμείτε. Όλο αυτό θα προσφέρει αρμονία τόσο στον χώρο όσο και σε εμάς.

Πείτε «όχι» στα έντονα βερνίκια ξύλου

5.png

Κάτι που ίσως δεν γνωρίζετε είναι πως η μίξη διαφορετικών αποχρώσεων ξύλου, υπάρχει εδώ και αιώνες, ακόμα και στο ίδιο έπιπλο. Γι’ αυτό καλό είναι να επιλέξετε έπιπλα χωρίς έντονο ή ακόμα και χωρίς καθόλου βερνίκι, έτσι ώστε να προσφέρετε φυσικό χαρακτήρα στον χώρο σας. Πιο συγκεκριμένα, για ένα ενδιαφέρον και ευκολότερο mix and match επέλεξε έπιπλα που δεν έχουν πολλές και έντονες στρώσεις βερνικιού.

Mix & match

6.png

Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε αποκτήσει όλα μας τα έπιπλα από το ίδιο κατάστημα την ίδια χρονική στιγμή, άρα εκ των πραγμάτων ήδη εφαρμόζουμε το mix and match με διαφορετικούς τόνους ξύλου χωρίς να αντιλαμβανόμαστε ότι είμαστε στον σωστό δρόμο της διακόσμησης. Άρα, από την στιγμή που οι αποχρώσεις του ξύλου εμπίπτουν στην κατηγορία των ουδέτερων, είναι σχετικά εύκολο να το καταφέρετε. Σε περίπτωση που έχετε τις αμφιβολίες σας – απλά κυνηγήστε την αντίθεση και κάντε την ανατροπή. Plus, o συνδυασμός ενός σκούρου ξύλο με ένα ανοιχτόχρωμο, πάντα δείχνει κομψός και εσκεμμένος ως διακοσμητική κίνηση.

Εγγραφείτε στο GLOW Newsletter για περισσότερα απολαυστικά design news κι όχι μόνο!