fbpixel

Search icon
Search
Ένα νέο εστιατόριο στο Manhattan επαναπροσδιορίζει την έννοια του fast food με τον πιο luxury τρόπο
ESCAPE

Ένα νέο εστιατόριο στο Manhattan επαναπροσδιορίζει την έννοια του fast food με τον πιο luxury τρόπο

Μια ματιά στο άκρως ατμοσφαιρικό Coqodaq


Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι η απόλαυση του τηγανητού κοτόπουλου θα μπορούσε να ξεπεράσει τα όρια της του fast food και να γίνει μια σχεδόν spiritual εμπειρία; Όμως, η Gracious Hospitality Management, γνωστή για το βραβευμένο με αστέρι Michelin κορεατικό steakhouse Cote στο Manhattan, φαίνεται να έχει βρει το μυστικό με το πρόσφατο opening του εστιατορίου Coqodaq, στην περιοχή Flatiron του Manhattan.

Σχεδιασμένος από το Rockwell Group, αυτός ο «καθεδρικός ναός του τηγανητού κοτόπουλου», όπως αποκαλείται -που τυχαίνει, επίσης, να προσφέρει τη μεγαλύτερη ποικιλία σαμπάνιας στην Αμερική- καλωσορίζει τους sybarites σε μια οδύσσεια αισθήσεων που ξεκινά σε έναν ειδικά διαμορφωμένο εξοπλισμένο με πολυτελές σαπούνι χεριών Hermès, όπου οι επισκέπτες πρέπει πρώτα να πλύνουν τα χέρια τους. Παρά το λαμπερό περιβάλλον, εξακολουθεί να είναι finger food spot.

atnnawad9hkqov5hnlxhgg-768-80jpeg-1.webp


Στη συνέχεια, οι επισκέπτες εισέρχονται σε έναν σπηλαιώδη χώρο εμπνευσμένο από την τέχνη του νεωτερισμού, διακοσμημένο με μια πλούσια χρωματική παλέτα, άκρως ατμοσφαιρική. Η τραπεζαρία των 190 θέσεων διαθέτει πράσινα δερμάτινα τραπεζάκια, τα οποία φωτίζονται από γυάλινες και χάλκινες καμάρες. Ένας τοίχος με καθρέφτη στο ένα άκρο δημιουργεί ένα δραματικό εφέ απείρου κάλλους, ενώ οι γυψοσανίδες τοίχου έχουν υποστεί επεξεργασία με μια σύγχρονη υφή που μοιάζει με κρακελέ. Ένα σαγηνευτικό bar από μαύρη σαπουνόπετρα και ξύλο ταμπούρ εκτείνεται κατά μήκος της μιας πλευράς, υποστηριζόμενο από ένα φωτεινό ράφι για ποτά, και υπάρχει επίσης μια ανεπίσημη τραπεζαρία με ένα κοινό τραπέζι, το οποίο συνδέει την κύρια τραπεζαρία με τον εξωτερικό χώρο.

«Η παλέτα των υλικών καθορίστηκε από την επιθυμία να περιβάλλει τους πελάτες με ένα περίβλημα ζεστασιάς, δημιουργώντας ένα ευχάριστο μέρος για να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή», λέει ο ιδρυτής και πρόεδρος του Rockwell Group, David Rockwell. «Ο Simon Kim -διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Gracious Hospitality Management- κι εγώ πιστεύουμε ότι το πιο σημαντικό πράγμα για τα εστιατόρια είναι ο τρόπος με τον οποίο τελετουργούν τη συνάντηση για μια κοινή, εορταστική εμπειρία - και το Coqodaq παρέχει το τέλειο πρότυπο γι' αυτό», συμπληρώνει.

m6vpyzgzrmtg5c2nwxkddg-768-80jpeg.webp


Επικεφαλής της κουζίνας είναι ο executive chef Seung Kyu Kim, του οποίου τα κορεατοαμερικανικά διαπιστευτήρια αντικατοπτρίζουν την πολιτιστική συγχώνευση που γιορτάζεται στο Coqodaq. Συνεργαζόμενος με μια παγκοσμίου κλάσης μαγειρική ομάδα, ο Seung Kyu ξεκίνησε να οραματίζεται ένα μενού που θα ανέβαζε την απλότητα του τραγανού τηγανητού κοτόπουλου σε νέα ύψη, συνδυάζοντάς το με συνοδευτικά, όπως λαχανικά εποχής σε τουρσί, ή προσφέροντάς το μαζί με ένα απολαυστικό πλατό ωμών τροφών που περιλαμβάνει στρείδια, ταρτάρ ψαριού και χαβιάρι Πετρούσιας.

Το πολλά υποσχόμενα μενού περιλαμβάνει μια επιλογή από δύο είδη τηγανητού κοτόπουλου με διάφορα γλάσα, που σερβίρονται σε ένα κεραμικό δοχείο σχεδιασμένο από τον κεραμίστα Jono Pandolfi, ένα πιάτο ζυμαρικών με σπόρους περίλλης κι ένα ψητό κοτόπουλο consommé με κόκκινο τζίνσενγκ.

dlnyz3jj3kuppa2xnwgnhg-768-80jpeg.webp


Το δυναμικό μενού συμπληρώνεται από την καλά επιμελημένη λίστα κρασιών της σομελιέ Victoria James, η οποία περιλαμβάνει περισσότερες από 400 σπάνιες και αποκλειστικές σαμπάνιες, ενώ η προσφορά των "coqtails" περιλαμβάνει ένα Boricha, ένα μείγμα από χυμό καρπουζιού, lime, νερό καρύδας και ιρλανδικό ουίσκι, κι ένα Coqodaq-uiri με ρούμι, pisco, lime και hallabong (ένα κορεατικό φρούτο που μοιάζει με πορτοκάλι).

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του εστιατορίου!

Info: 12 E 22nd St, New York, NY 10010, United States.