fbpixel

Search icon
Search
Ένα mountain house στην California μετατρέπεται στο απόλυτο winter place to be
INTERIORS

Ένα mountain house στην California μετατρέπεται στο απόλυτο winter place to be

Συνδυάζει την ομορφιά του τοπίο με τον εκλεπτυσμένο μοντερνισμό


Το βόρειο κομμάτι της California ξεχωρίζει στον χάρτη για την ομορφιά και την ηρεμία που κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα. Διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από όλα όσα επικρατούν στο αστικό τοπίο, αλλά μπορεί κανείς να εντοπίσει την ίδια αίγλη μέσα από το εντυπωσιακό σκηνικό.

Κάπου εκεί, ανάμεσα στις βουνοκορφές, μια εντυπωσιακή κατοικία ξεπροβάλει με τον πιο επιβλητικό τρόπο, αποτελώντας ένα από τα πιο όμορφα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα που έχουμε θαυμάσει τελευταία. Πρόκειται για ένα εξοχικό family house, που βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία μιας οικογένειας που ζει σε μόνιμη βάση στο Los Angeles.

Το σπίτι στην περιοχή Napa Valley χτίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του '90 και αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη αλλαγή που πραγματοποιήθηκε μετά από τόσα χρόνια. Το extreme makeover ανέλαβε ο αρχιτέκτονας Brandon Jørgensen. Αυτό που του ζητήθηκε από τους ιδιοκτήτες ήταν να εξασφαλιστεί ένα περιβάλλον οικείο και απόλυτα φιλόξενο για τους κρύος μήνες του χρόνου. Η οικογένεια συνηθίζει από τότε που αγόρασε το σπίτι να περνά τα Σαββατοκύριακά της στο εξοχικό τους σπίτι, γι' αυτό και θέλει το βλέπει πάντοτε περιποιημένο.

atelierjorgensen-mountveeder165.jpg


Αναφορικά με τη νέα όψη του σπιτιού, αυτό που ουσιαστικά έγινε είναι να αλλάξει εντελώς το μπροστινό και πλάγιο μέρος, με τους τοίχους να δίνουν τη θέση του σε τεράστια τζάμια, με σκοπό να προσφέρουν απεριόριστο φως. Η υπόλοιπη κατοικία διαθέτει ένα bold, μαύρο χρώμα, το οποίο έχει εξασφαλίσει απίστευτο μοντερνισμό σε κάθε γωνία.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο η φύση έχει «δέσει» με τον ultra modern χαρακτήρα της κατοικίας. Είναι το απόλυτα περιβάλλον για να γίνει κανείς «ένα» με τη γοητεία της φύσης κάθε εποχή μέσα στον χρόνο.

Εμβαθύνοντας στο εσωτερικό της πανέμορφης βίλας, γίνεται απευθείας αισθητό το πρωταγωνιστικό υλικό που δεν είναι άλλο πέρα από το ξύλο σε έναν πολύ ανοιχτόχρωμο τόνο, που είναι πολύ σύγχρονος και παράλληλα ουδέτερος -μπορεί να συνδυαστεί πανεύκολα με διάφορα άλλα χρώματα.

atelierjorgensen-mountveeder091.jpg


Αυτό στο οποίο κινήθηκε ο interior designer είναι οι μινιμαλιστικές γραμμές ως προς τη διακόσμηση. Αυτό το έκανε με σκοπό να εξασφαλίσει ένα απόλυτα αρμονικό αποτέλεσμα χωρίς περιττά στοιχεία.

Έχοντας για βάση τους λευκούς τοίχους και τα τεράστια παράθυρα που εξυπηρετούν στην εισχώρηση του φωτός, επιλέχθηκαν μοντέρνα έπιπλα από ξύλο, που αν και καινούρια, έδωσαν ένα πιο vintage chic χαρακτήρα σε ολόκληρο το σπίτι. Στην όλη διαρρύθμιση, βλέπουμε πως οι λιτότητα έχει τον πρώτο λόγο, παρόλο που έχουν προστεθεί unique στοιχεία που χαρίζουν statement αισθητική σε ορισμένα στοιχεία. Μεταξύ αυτών είναι οι wooden επιφάνειες, τα πλεκτά υφάσματα στους καναπέδες και τα κρεβάτια και τα επιβλητικά artworks.

Παρά το ότι οι θερμές αποχρώσεις αποτελούν το σήμα κατατεθέν της βίλας και ταιριάζουν έτσι όπως πρέπει με το εξωτερικό σκηνικό του βουνού, έχει δοθεί σημαντική βάση στη λεπτομέρεια με κομμάτια αξίας, τα οποία κοσμούν με υπέροχο τρόπο τα ράφια και τις επιφάνειες και ξεχωρίσουν στο σύνολο εξαιτίας των bold τόνων τους. Έχουν τοποθετηθεί, για παράδειγμα, σκουρόχρωμα βάζα με Chinese αναφορές, αντίκες σε μεταλλικές αποχρώσεις, λευκώματα μόδας και design books, και πολύχρωμα άνθη που εξασφαλίζουν χρώμα και «ζωή» στο αποτέλεσμα.

atelierjorgensen-mountveeder211.jpg


Κοιτάζοντας έναν προς έναν τους χώρους, καταλαβαίνουμε το cozy vibe που αποπνέεται σε κάθε σημείο και πόσο ονειρική μπορεί να χαρακτηριστεί η αίσθηση που προσφέρει στους ιδιοκτήτες κάθε φορά που επισκέπτονται τη βίλα τους τα weekends. Ένα σύγχρονο, homie space, που παρέχει όλες τις ανέσεις για μια απόλυτα αναζωογονητική διαμονή, μακριά από την αστική βοή και τους γρήγορους ρυθμούς της τόσο απαιτητικής καθημερινότητας.

Ανατρέξτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: AD