fbpixel

Search icon
Search
Ένa loft σε γήινους τόνους στο Soho της Νέας Υόρκης είναι ο ορισμός της κομψότητας
INTERIORS

Ένa loft σε γήινους τόνους στο Soho της Νέας Υόρκης είναι ο ορισμός της κομψότητας

Για το Soho Loft συνεργάστηκαν οι Christina Cole Studio και το DXA Studio


Το Soho Loft μετατράπηκε σε ένα ιδιωτικό καταφύγιο προσαρμοσμένο σε μια νεαρή οικογένεια, προσφέροντας μια έντονη αντίθεση ηρεμίας σε σχέση με τους πολυσύχναστους δρόμους της Νέας Υόρκης. Η Christina Cole Studio και το DXA Studio συνεργάστηκαν ώστε να δώσουν νέα πνοή στο υπάρχον σπίτι, δημιουργώντας μέσα από έναν προσεκτικά επιμελημένο τρόπο έναν κομψό χώρο που να αντικατοπτρίζει τις προσωπικότητες των ιδιοκτητών.

shoho-loft-christina-cole-studio-02-tch-zbc5g.jpg


Φωλιασμένο μέσα στη ζωντάνια της πόλης, το Soho Loft ενσωματώνει απρόσκοπτα τους ιδιοκτήτες του στο αστικό περιβάλλον, ενώ λειτουργεί και ως καταφύγιο μέσα στην πολυσύχναστη ενέργεια. «Πρόκειται για πελάτες που εκτιμούν την αυτοσυγκράτηση», λέει η Christina Cole. «Μπορώ να εκτιμήσω έναν πολυεπίπεδο χώρο και να καταλάβω γιατί μερικοί άνθρωποι μπορεί να το βρίσκουν ανακουφιστικό», προσθέτει, «αλλά για να εκτιμηθούν τα ωραία κομμάτια χρειάζονται χώρο και γι' αυτό μου αρέσει η χρήση του λευκού». Σε έναν καθαρό χώρο, εισήχθησαν θεμελιώδη στοιχεία για να εμφυσήσουν το σπίτι με πολυτέλεια και ζεστασιά.

shoho-loft-christina-cole-studio-tch-1-fmaDu.jpg


Τοποθετημένο σε μια ιστορική σοφίτα, η διατήρηση της αρχικής εσωτερικής κλίμακας και των αναλογιών ήταν σημαντική. Ωστόσο, εισήχθη μια σκόπιμη στροφή προς έναν πιο ήρεμο, γραμμικό σχεδιασμό. Η εξισορρόπηση επαρκούς φυσικού φωτός έγινε το επίκεντρο, διατηρώντας παράλληλα μια αίσθηση φινέτσας και αυτοσυγκράτησης ώστε να εναρμονιστούν τα νέα στοιχεία με τα υπάρχοντα. Δεν χρησιμοποιήθηκαν πολλά μοτίβα ή έντονες χρωματικές αποχρώσεις. Αυτό που χρησιμοποιήθηκε είναι φυσικά υλικά, τα οποία παρέχουν όλο το χρώμα και την υφή που χρειάζεται ο χώρος. Το ενδιαφέρον δημιουργείται με την ποικιλία επίπλων, έργων τέχνης, φωτισμού και διακόσμησης που ενισχύουν τους ανοιχτούς χώρους καθιστικού και τραπεζαρίας. Αυτές οι αρχές σχεδιασμού ισχύουν σε όλη την υπόλοιπη κατοικία.

Με τρία μικρά παιδιά, ήταν σημαντικό να υπάρχει μια αίσθηση ανοιχτότητας και συνδεσιμότητας. Ο σχεδιασμός δίνει επίσης προτεραιότητα στους κοινόχρηστους χώρους διαβίωσης και την ανεμπόδιστη κίνηση στο διαμέρισμα, απαιτώντας μια ευέλικτη διάταξη. Επιπλέον, συμπεριλήφθηκαν χώροι για στιγμές ιδιωτικότητας. Τα παραδοσιακά στοιχεία έχουν ερμηνευτεί εκ νέου με μια σύγχρονη  ματιά, η οποία είναι εμφανής στα προσαρμοσμένα κουφώματα, τις επενδύσεις από ξύλο βελανιδιάς και τα προσεκτικά επιλεγμένα φωτιστικά. Όμορφα στοιχεία υπάρχουν σε όλους τους χώρους, ξεκινώντας από την είσοδο, τα οποία αφήνουν μια μόνιμη εντύπωση στους επισκέπτες κι ενθαρρύνοντας την προσωπική έκφραση.

00d1e3b26323238f541c9b1363000230-D3D0r.png


Στο Soho Loft, μια απλότητα αναδύεται από το μίγμα των βασικών υλικών, που προκαλεί μια αίσθηση ζεστασιάς ανάμεσα σε καθαρές, γραμμικές χειρονομίες. Με ευαισθησία και πρόθεση, το Christina Cole Studio και το DXA Studio δημιούργησαν μια κατοικία που συνδυάζει έντεχνα στοιχεία του παρελθόντος και του παρόντος, σε έναν χώρο που αισθάνεται ταυτόχρονα διαχρονικός και αναζωογονητικός.

Στο καθιστικό, όλα τα έπιπλα και το προσαρμοσμένο μαρμάρινο τζάκι έχουν το ίδιο, αρκετά χαμηλό ύψος και περιβάλλονται από τρεις πλευρές από ψηλά χαρακτηριστικά – τα παράθυρα, οι σκούρες κολώνες και το δρύινο ντουλάπι από το δάπεδο μέχρι την οροφή που στεγάζει το τζάκι. Η αλληλεπίδραση του ύψους δίνει έμφαση στη διαίρεση του μεγαλύτερου χώρου χωρίς να δημιουργεί κανείς πραγματικά εμπόδια ή διαχωριστικά.

shoho-loft-christina-cole-studio-25-tch-hqacx.jpg


Στο καθιστικό, ανάμεσα στους αρθρωτούς καναπέδες Cole και στο τραπεζάκι σαλονιού σε σχήμα C, τοποθετήθηκε η κομψή πολυθρόνα 1594 που σχεδιάστηκε τη δεκαετία του 1930 από τον Δανό αρχιτέκτονα Frits Schlegel.

Για τα υπνοδωμάτια, τα υπέροχα χειροποίητα υφάσματα προέρχονται από το στούντιο υφασμάτων Christina Coles, The Canvas Showroom που ίδρυσε στο Όστιν του Τέξας, το 2019. Το Canvas Showroom προμηθεύεται υφάσματα, χαλιά, έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα σε όλο τον κόσμο, με έμφαση στα χειροποίητα υφαντά.

shoho-loft-christina-cole-studio-28-tch-8YHTd.jpg

Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες!