fbpixel

Search icon
Search
Ένα fresh project στο 2ο πόδι της Χαλκιδικής που μας εισάγει στο slow mediterranean living
ESCAPE

Ένα fresh project στο 2ο πόδι της Χαλκιδικής που μας εισάγει στο slow mediterranean living

Στη θάλασσα της Νικήτης υπόσχεται μια χαλαρή καλοκαιρινή εμπειρία


Loose, aesthetic ατμόσφαιρα, cool μουσική και natural minimal στοιχεία αποτελούν τους κεντρικούς πρωταγωνιστές στο fresh project της ERGON Foods. Σε απόσταση αναπνοής από τη Θεσσαλονίκη, στην παραλία της Νικήτης Χαλκιδικής, το Ergon Beach House, γνωρίζει πολύ καλά πως να μας εισάγει στο slow mediterranean living δίπλα στη φύση. Πρόκειται για ένα υβριδικό concept, σε ένα απόλυτα εναρμονισμένο με τη φύση περιβάλλον, που συνδυάζει all-day υπηρεσίες για κάθε στιλ. Με κυρίαρχα υλικά την πέτρα, τα καλάμια και το ξύλο, το νέο παραθαλάσσιο resort ήρθε για να μείνει, ταξιδεύοντάς μας πίσω στον χρόνο και σε οικεία αρώματα με έναν σύγχρονο και urban τρόπο. Συνεχίζοντας την διαχρονική αισθητική κουλτούρα του Ergon, μας χαρίζει, εδώ και είκοσι ημέρες, ξεχωριστές στιγμές ηρεμίας, μακριά από την ένταση της πόλης.

resort.JPG

Συνομιλώντας με τον Θωμά Δούζη, έναν εκ των founder της εταιρείας, ο ίδιος χαρακτηρίζει το spot ως ένα all day family friendly spot, το οποίο ολοκληρώνει μοναδικά τις κοινές οικογενειακές μας στιγμές από την πρωινή μας βόλτα και τις αγορές των προϊόντων του Ergon, μέχρι τη βραδινή μας ψυχαγωγία. Μας εξηγεί ότι ο κύριος σκοπός τους είναι η στελέχωση δύο βασικών φάσεων. Η πρώτη φάση βρίσκεται σε λειτουργία και είναι άκρως παραγωγική. Αφορά στο deli, το εστιατόριο, το beach bar και τον θερινό κινηματογράφο. Η δεύτερη φάση, αντίστοιχα, θα αποτελέσει την προέκταση του project και θα περιλαμβάνει δωμάτια του resort και ποικίλες υπηρεσίες wellness. Κεντρικός τους συνεργάτης στην σχεδιαστική και κατασκευαστική διαδικασία είναι το Urban Soul Project.

Beach Bar: Cozy mood on

sea-2.JPG

Άνετες ξαπλώστρες, day beds και lounge chairs μας υποδέχονται θερμά, κάνοντάς μας από τα πρώτα μόλις λεπτά να αισθανθούμε ήρεμα και φιλόξενα σε ένα άκρως cozy περιβάλλον δίπλα στη θάλασσα. Το beach bar μας σερβίρει specialty καφέ και δροσερά, handcrafted cocktails από την ομάδα του Vogatsikou 3 bar. Ο Θωμάς Δούζης μας προτείνει να δοκιμάσουμε οπωσδήποτε το signature summer drink, τη frozen palomita. 

drinks.JPG

Όμως, η φιλοξενία δεν σταματάει εδώ. Ο χώρος, σε αυτό το σημείο του beach house, διαθέτει τηνBalboa food canteen, στην οποία πρωταγωνιστής εδώ και δύο χρόνια στους γαστρονομικούς κανόνες της στο Ergon, είναι το '90s νοσταλγικό street food, ένα αναχρονιστικού τύπου taste project που ταυτίζεται άμεσα με την γευστική και αισθητική του ταυτότητα. Από το Balboa, ο Θωμάς συνιστά στην επίσκεψή μας να απολαύσουμε το club sandwich με το προζυμένιο ψωμί. Σημαντικό highligh αποτελεί η eco - friendly φιλοσοφία. Όλα τα ποτήρια είναι χάρτινα και, όπως μας επεσήμανε ο Θωμάς, σε δέκα ημέρες αναμένεται να τελειώσει και η πλαστική εκδοχή των συσκευασιών του νερού, κάτι το ελπιδοφόρο και αισιόδοξο.

The deli: Exclusive local collection

deli.JPG

Στην νέα εκδοχή του παντοπωλείου του, εκτός από τα all time classic επιλεγμένα ERGON τρόφιμα, homeware είδη και προϊόντα ατομικής περιποίησης,μας περιμένει η καινούργια collection, η οποία παρουσιάζει απαραίτητα beach accessories, όπως καπέλα, πετσέτες και τσάντες θαλάσσης. Ο Θωμάς μας τόνισε την ενδιαφέρουσα συνέργειά τους με μικρούς Έλληνες παραγωγούς και σε αυτό το spot. Συγκεκριμένα, σε αυτό το κομμάτι του beach house, συνεργάζονται με βιοτεχνίες της περιοχής της Νάουσας. 

The restaurant: Fresh fish culture

rest.JPG
fish.JPG

Λιτές διακοσμητικές γραμμές, κάτω από τον ίσκιο των δέντρων μας προσκαλούν σε ένα special γαστρονομικό ταξίδι. Η κουζίνα του εστιατορίου του έχει ατόφιο ελληνικό χαρακτήρα με κεντρικό προσανατολισμό προς το φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά. Όπως μας εξήγησε ο Θωμάς, συνεργάζονται σταθερά με ντόπιους προμηθευτές, οι οποίοι φτάνουν καθημερινά. παρέχοντας δροσερές local σοδειές. Ο Θωμάς προτείνει ανεπιφύλακτα για το μεσημεριανό ή βραδινό μας γεύμα, αχνιστό ψάρι ημέρας.

Summer Cinema: Cocooning time

bar.JPG

Καθισμένοι με τα πόδια μας στην άμμο σε ένα ανάλαφρο mood, μπορούμε καθημερινά να παρακολουθήσουμε διαχρονικές ταινίες στο θερινό σινεμά του. Όπως μας ανέφερε ο Θωμάς, για τις κινηματογραφικές προβολές διατίθενται ειδικά ακουστικά, ώστε να μην προκαλείται ηχητική ενόχληση στις γύρω περιοχές. Το σινεμά χωράει τριάντα άτομα και οι ταινίες ξεκινούν να προβάλλονται στις εννιά το βράδυ. Αγαπημένα films, από "Lion King" μέχρι "A star is born" μας χαλαρώνουν πριν την βραδινή μας ξεκούραση. Μπορούμε να συνοδεύσουμε την εμπειρία αυτή με snacks από την καντίνα του.

 Το Σαββατοκύριακο πλησιάζει και δεν χάνουμε χρόνο να σχεδιάσουμε μια νέα απόδραση!

Info: Νικήτη Χαλκιδικής, Facebook:  ERGON Beach House, Instagram: @ergonbeachhouse

Ώρες λειτουργίας: 09:00 - 01:00 (εστιατόριο - deli - beach bar).
Κρατήσεις: +30 2375022300, +30 6975222300

Photo credits: Όλγα Δέικου