fbpixel

Search icon
Search
5 σπίτια διασημοτήτων όπου μπορείτε να περάσετε μια αξέχαστη νύχτα
INTERIORS

5 σπίτια διασημοτήτων όπου μπορείτε να περάσετε μια αξέχαστη νύχτα

Κι όμως τώρα έχετε την ευκαιρία να το κάνετε!


Για τους πιστούς fans που επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα τα είδωλά τους, ίσως δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να κλείσουν μια διαμονή στο σπίτι τους. Παρόλο που κάτι τέτοιο δεν είναι πιθανό σε πολλές από τις κατοικίες των αγαπημένων μας καλλιτεχνών, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις! Πλέον, μπορείτε να κοιμηθείτε στο μικροσκοπικό ροζ κρεβάτι μέσα στο tour bus της Dolly Parton ή να απολαύσετε ένα από τα αγαπημένα τηγανητά σάντουιτς με φυστικοβούτυρο και μπανάνα του Elvis Presley στο πατρικό του σπίτι. Αυτά και τα άλλα celebrity homes που ακολουθούν, είναι ανοιχτά για επισκέπτες, αλλά προσοχή: φροντίστε να ακολουθήσετε τους κανόνες ενοικίασης, καθώς ένα από αυτά τα ακίνητα της Α-list συνοδεύεται και από έναν superstar  ιδιοκτήτη. 

Δείτε παρακάτω πού μπορείτε να κάνετε check-in για τις απόλυτες VIP διακοπές!

Κοιμηθείτε στο colorful tour bus της Dolly Parton

1-9I6hJ.jpg
Photo: Curtis Hilbun / Dollywood

Για πάνω από μια δεκαετία, αυτό το λεωφορείο περιοδείας, στολισμένο με folklore τοιχογραφίες και μία ντουλάπα μονάχα για τις περούκες της, ήταν το αγαπημένο «σπίτι» της βασίλισσας της Country. Έχοντας διανύσει εντυπωσιακά 360.000 μίλια στο ταμπλό, ταξιδεύοντας την Parton σε όλη την Αμερική, το λεωφορείο αποσύρθηκε τελικά το 2022 και είναι πλέον διαθέσιμο για επισκέψεις με διανυκτέρευση στο Dollywood's DreamMore Resort στα Smoky Mountains του Τενεσί. Οι επισκέπτες μπορούν να ξυπνήσουν στο μικροσκοπικό κρεβάτι της Parton, το οποίο είναι κρυμμένο κάτω από ένα φούξια βελούδινο ριχτάρι, πριν ετοιμαστούν στον χώρο όπου δεσπόζουν τα εντυπωσιακά κοστούμια με παγιέτες της star. Όλα έχουν μείνει όπως ήταν κάποτε, συμπεριλαμβανομένης μιας τρύπας στο χαλί: το ακριβές σημείο όπου η Parton στριφογύριζε μπροστά στον καθρέφτη με τα Louboutin της. Η εμπειρία Dolly Suite 1986 κοστίζει 10.000 δολ. για διαμονή δύο διανυκτερεύσεων με όλα τα κέρδη να πηγαίνουν στη φιλανθρωπική οργάνωση Imagination Library της Dolly Parton.


Περπατήστε στο ιταλικό κτήμα του Sting

2-EbRna.jpg
Photo: Slim Aarons

Ο πολυβραβευμένος Άγγλος μουσικός Sting εξακολουθεί να διαμένει σε αυτή τη βίλα του 16ου αιώνα, χρησιμοποιώντας την ως το εξοχικό του κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και νοικιάζοντάς την τον υπόλοιπο χρόνο. Ο Sting και η σύζυγός του, Trudie Styler, έχουν στην ιδιοκτησία τους για πάνω από 15 χρόνια, μια εκτεταμένη έπαυλη κοντά στη Φλωρεντία, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει άνετα έως και 50 επισκέπτες. Περιτριγυρισμένο από ελαιώνες, στην αποκατάσταση των οποίων το ζευγάρι έβαλε προσωπικά προσπάθεια, το κτήμα διαθέτει επίσης μια γαλήνια λίμνη, στούντιο ηχογράφησης υψηλής τεχνολογίας και ένα κέντρο ζεν yoga. Η τιμή διατίθεται κατόπιν αιτήματος.


Οργανώστε μια απόδραση στην έπαυλη του Harry Houdini

3-cp7C8.jpg
Courtesy of the Houdini Estate

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς ο θρυλικός μάγος αποδράσεων Harry Houdini κατάφερε να κατακτήσει μερικές από τις σπουδαιότερες ψευδαισθήσεις όλων των εποχών, όπως το να εξαφανίσει έναν ελέφαντα βάρους 10.000 κιλών ή να απελευθερωθεί μέσα από ένα μεγάλο κουτάκι γάλακτος ενώ ήταν βυθισμένος στο νερό; Αυτά τα μυστικά και ακόμα μπορεί να αποκαλυφθούν στους επισκέπτες στην έπαυλή του στο Los Angeles, με τις μυστηριώδεις σπηλιές και τη δεξαμενή με το βαθύ νερό που χρησιμοποιούσε ο μάγος ως πεδίο δοκιμών για τα συναρπαστικά του κόλπα. Πολύτιμα κομμάτια της κινηματογραφικής ιστορίας του εκτίθενται σε όλη την έπαυλη των τεσσάρων υπνοδωματίων του Houdini- η οποία διαθέτει πέντε στρέμματα ιδιόρρυθμων κήπων - συμπεριλαμβανομένων των σκηνικών από τα ακροβατικά του και του σιδερένιου κουτιού που έκανε την εμφάνισή του στη βιογραφική ταινία Houdini του 1953. Η διαμονή εδώ ξεκινά από 1.750 δολ. ανά διανυκτέρευση.


Ξαναζήστε τα Roaring Twenties στο σπίτι των Fitzgeralds

4-XFhfj.jpg
Courtesy of the Scott and Zelda Fitzgerald Museum

Ο F. Scott Fitzgerald μπορεί να τοποθέτησε το μυθιστόρημά του "Tender Is the Night" στη λαμπερή Γαλλική Ριβιέρα, αλλά στην πραγματικότητα έγραψε το μεγαλύτερο μέρος αυτού του κλασικού βιβλίου της εποχής της τζαζ από ένα γοητευτικό σπίτι του 1910 σε στιλ Craftsman στο Montgomery της Alabama, ρίχνοντας περιστασιακά μια ματιά από το παράθυρο στην κομψή μανόλια που είχε ριζώσει στην μπροστινή αυλή. Οι βιβλιόφιλοι μπορούν τώρα να μείνουν στο σπίτι όπου ο Scott και η σύζυγός του, Zelda, η οποία εκείνη την εποχή συνέγραφε το ημι-αυτοβιογραφικό βιβλίο της "Save the Waltz", έζησαν από το 1931 έως το 1932. Στο διαμέρισμα του επάνω ορόφου υπάρχει ακόμη η αρχική ξεφλουδισμένη ταπετσαρία με τα φύλλα του Art Deco, ενώ το ισόγειο έχει μετατραπεί σε ένα μικρό μουσείο αφιερωμένο στους μυθικούς συγγραφείς. Οι σουίτες Scott και Zelda Fitzgerald κοστίζουν από 90 και 150 δολ. ανά διανυκτέρευση.


Βρείτε τον ρυθμό στο εφηβικό διαμέρισμα του Elvis Presley

5-Pqp62.jpg
Photo: Zoey Goto

Οι θαυμαστές του βασιλιά της pop μπορούν τώρα να μείνουν σε ένα διαμέρισμα που άλλαξε την πορεία της pop κουλτούρας, επισκεπτόμενοι τη μοναδική κατοικία του Elvis Presley που προσφέρει sleepovers. Ο βασιλιάς του rock and roll έζησε στο Lauderdale Courts στο Μέμφις μεταξύ των ηλικιών 13 έως 17 ετών, σ' ένα από τα πρώτα προγράμματα κοινωνικής στέγασης στις ΗΠΑ. Αυτό το σπίτι προσέφερε στον νεαρό Presley εύκολη πρόσβαση στα πιο δημοφιλή στούντιο ηχογράφησης της πόλης, στους μουσικούς χώρους και στις ολονύχτιες εκκλησιαστικές λειτουργίες - τα οποία «ρουφούσε» σαν διψασμένο σφουγγάρι. Αποφεύγοντας οριακά την κατεδάφιση τη δεκαετία του 1990, αυτό το διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων έχει έκτοτε αποκατασταθεί στη δόξα των μέσων του αιώνα, συμπεριλαμβανομένης μιας κονσόλας vintage πικάπ και ενός τηγανιού που ζωντανεύει τα αγαπημένα τηγανητά σάντουιτς του superstar. To κόστος ανέρχεται στα 250 δολ. ανά διανυκτέρευση και μπορείτε να το κλείσετε μόνο καλώντας στο +1 901 523 8662.

Κεντρική φωτογραφία: Courtesy of the Scott and Zelda Fitzgerald Museum

Πηγή: ΑD