fbpixel

Search icon
Search
Ένα εντυπωσιακό κτίριο της δεκαετίας του 1920 μετατράπηκε σε ξενοδοχείο
INTERIORS

Ένα εντυπωσιακό κτίριο της δεκαετίας του 1920 μετατράπηκε σε ξενοδοχείο

Το Anthemion House στην Καβάλα έχει την υπογραφή του Normless Architecture Studio


Το Anthemion House στην Καβάλα, είναι ένα τριώροφο ξενοδοχείο που στεγάζεται σε ένα κτίριο της δεκαετίας του 1920, το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα από τη Σάντρα Καλλιάγρα από το Normless Architecture Studio, το οποίο έχει βάση τη Θεσσαλονίκη. Η κατευθυντήρια γραμμή σχεδιασμού που δόθηκε από τους νέους ιδιοκτήτες ήταν να διατηρηθεί ο χαρακτήρας του κτιρίου και έτσι η νέα μελέτη υπογραμμίζει την αρχιτεκτονική κληρονομιά, ενώ προστέθηκαν σύγχρονα στοιχεία και πρωτότυπες λεπτομέρειες, σε μια νέα μοντέρνα παλέτα υλικών με χρώματα, φυσικά υλικά, ξύλο και ορείχαλκο.

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και δείτε τις υπέροχες φωτογραφίες που ακολουθούν. Θα συνειδητοποιήσετε ότι το παλιό και το μοντέρνο στοιχείο μπορούν πολύ εύκολα να συνυπάρξουν σ' ένα καλαίσθητο και διαχρονικό περιβάλλον!

anthemion-house-19-1.jpg
Το χρώμα σε επιλεγμένα σημεία στα δωμάτια χαρίζει μια σύγχρονη πινελιά

Οι επισκέπτες εισέρχονται μέσω της μεταλλικής συρόμενης πόρτας στον χώρο υποδοχής και αμέσως έρχονται αντιμέτωποι με την αισθητική και τον γεωμετρικό σχεδιασμό των αρχών του εικοστού αιώνα. Στο ισόγειο βρίσκεται η κοινόχρηστη αίθουσα πρωινού και μία από τις πέντε σουίτες Anthemion.

Το Normless Architecture Studio αποφάσισε να δώσει στα δωμάτια και στην αίθουσα πρωινού ένα σημείο, όπου εστιάζεται το ενδιαφέρον, είτε αυτό βρίσκεται στην οροφή, είτε σε μια πλευρά του δωματίου, χρωματίζοντας είτε σε μπλε είτε σε πράσινο χρώμα κάποια στοιχεία του κάθε χώρου.

anthemion-house-5.jpg
Ημικυκλικές κεφαλές κατασκευάστηκαν ειδικά στα κρεβάτια

Όλα τα δάπεδα αντικαταστάθηκαν από πλακίδια από φυσικά φύλλα δρυός ή και γεωμετρικά πλακίδια τσιμέντου σε επιλεγμένα σημεία. Σε όλα τα δωμάτια, μικρές σύγχρονες λεπτομέρειες, όπως δερμάτινοι γάντζοι, στοιχεία που δημιουργούν ενδιαφέρον και σύγχρονοι χάρτες της Ελλάδας προσθέτουν μια σύγχρονη αίσθηση στα αναπαλαιωμένα δωμάτια.

Το αρχιτεκτονικό στούντιο αποκατέστησε επίσης τις αυθεντικές πόρτες του κτιρίου του Anthemion House και τις χρησιμοποίησε για τις πόρτες των δωματίων του ξενώνα, ενώ καινούριες μεταλλικές κατασκευές με ορειχάλκινα στοιχεία σχεδιάστηκαν για τους κοινόχρηστους χώρους και για καθένα από τα επτά μπάνια.

anthemion-house-15.jpg
Η αίθουσα πρωινού

Ημικυκλικές κεφαλές κρεβατιών που κατασκευάστηκαν ειδικά, ξύλινα έπιπλα, πράσινα ή μπλε λουστραρισμένα ντουλάπια, καθώς και ορειχάλκινα σκεύη, προσδίδουν στα δωμάτια του Anthemion House μια φιλόξενη και ζεστή αισθητική.

Το όνομα «Anthemion» προέρχεται από τα γύψινα ανθέμια που υπάρχουν στο κτίσμα περιμετρικά αλλά και στην πρόσοψή του. Στο κάγκελο του μεγάλου και βασικού μπαλκονιού διατηρήθηκαν τα αρχικά γράμματα του ονόματος του προηγούμενου καπνέμπορου ιδιοκτήτη, που ονομαζόταν Ααρών Τσιμίνο.

About

Η Σάντρα Καλλιάγρα γεννήθηκε στα Τρίκαλα τον Δεκέμβριο του 1984 και σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) απ' όπου αποφοίτησε το 2007. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, ασχολήθηκε ιδιαιτέρως με τον τομέα της βιώσιμης αρχιτεκτονικής. Η ενασχόληση με το συγκεκριμένο αντικείμενο αποτέλεσε το έναυσμα για τη σύνταξη της διδακτορικής της διατριβής με θέμα την βιώσιμη αρχιτεκτονική και τα νέα υλικά. Από τον Μάρτιο του 2008, βρίσκεται στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου ως Υποψήφια Διδάκτωρ, ενώ στα πλαίσια της διατριβής της, συμμετέχει με εισηγήσεις σε διεθνή συνέδρια αντίστοιχης θεματολογίας. Παράλληλα ασχολείται με τη διοργάνωση Αρχιτεκτονικών εκδηλώσεων και το σχεδιασμό εντύπων και αφίσας, ενώ υπήρξε μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της «Εβδομάδας Αρχιτεκτονικής 2008», η οποία πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2008 στην Θεσσαλονίκη. 

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα έργα και τη σχεδιαστική φιλοσοφία http://www.normless.gr/

anthemion-house-27.jpg
Η μεταλλική συρόμενη πόρτα στην υποδοχή
anthemion-house-7.jpg
Εξωτερική όψη του ξενοδοχείου