fbpixel

Search icon
Search
London vibes: 6 brand new openings εστιατορίων που αναμένουμε στο Λονδίνο
TASTE

London vibes: 6 brand new openings εστιατορίων που αναμένουμε στο Λονδίνο

Η βρετανική πρωτεύουσα στα καλύτερά της!


Ξεχωρίζει για τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του κι όποια εποχή κι αν το επισκεφτεί κανείς, το ερωτεύεται. Το Λονδίνο, δεν αποτελεί μία συνηθισμένη πόλη. Έχει μία ιδιαίτερη αύρα, έχει διαφορετικά vibes και το μόνο σίγουρο, είναι ότι από την πρώτη κιόλας στιγμή, κερδίζει μία θέση στην καρδιά του κάθε επισκέπτη. Η πολυπολιτισμική αυτή πόλη, βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο, καθώς υποδέχεται το 2022 με μία σειρά από πολυαναμενόμενα openings κι ήδη, οι λάτρεις του fine-dining μετρούν αντίστροφα για τα νέα restaurants που θα «σημαδέψουν» τη νέα χρονιά.

Γνωρίστε τα must-visit εστιατόρια του Λονδίνου!

Walter’s

titlo-5zwJj.jpg

Το Walter's αποτελεί talk of the town ήδη στο Λονδίνο κι όχι αδίκως! Ο Rob Hampton κι ο Matt Lovell, δημιούργησαν έναν μικρό «παράδεισο» στη βρετανική πρωτεύουσα, εμπλουτίζοντας το ρεπερτόριό τους και δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους, βγαίνοντας από την comfort zone τους. Ο γνωστός chef, Khalid Hassan, που έχει αποδείξει το ταλέντο του τόσο στο Social Eating House, όσο και στο Murano, υπογράφει το πλούσιο menu του νέου restaurant, που περιλαμβάνει ιδιαίτερες γεύσεις και πιάτα, που καλύπτουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες. Η bloody mary salad και τα truffle arancini αποτελούν must-try και ξεχωρίζουν από τον πλούσιο κατάλογο.

Opening Date: Ιανουάριος 2022

Info: 84 Park Hall Road, Λονδίνο

Blacklock

2.jpg

Η οικογένεια του Blacklock, ετοιμάζεται να υποδεχθεί ένα νέο μέλος, που αναμένεται να συγκεντρώσει επάνω του όλα τα βλέμματα! Μετά το Soho, το Shoreditch και το City, πολύ σύντομα θα ανοίξει τις πόρτες του και το νέο restaurant που θα βρίσκεται στο Covent Garden και θα αποτελέσει έναν ακόμη top προορισμό για τους λάτρεις της κρεατοφαγίας. Τα family-size desserts, αλλά και τα λαχταριστά cocktails, έρχονται να ολοκληρώσουν την απόλυτη εμπειρία απόλαυσης, σε έναν cozy χώρο που θα αποκτήσει πολύ σύντομα fans από όλο τον πλανήτη.

Opening Date: Φεβρουάριος 2022

Info: 16a Bedford Street, Λονδίνο

Noci

noci-1-3.jpeg

Άρωμα Ιταλίας, στο Λονδίνο. Οι pasta-lovers τον λάτρεψαν, δοκιμάζοντας τις μοναδικές δημιουργίες του τόσο στο Bancone, όσο και στο Tavolino. Τώρα, ο Louis Korovilas συστήνει στους Λονδρέζους κι όχι μόνο, το δικό του restaurant στην Islington. Το Noci, αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του τον Μάρτιο του 2022 και δεν είναι τυχαίο, ότι ήδη βρίσκεται στο επίκεντρο! Προφανώς, τα ολόφρεσκα ζυμαρικά θα παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο συγκεκριμένο εστιατόριο, ενώ η open kitchen θα δώσει τη δυνατότητα στους diners να παρακολουθήσουν step by step τη δημιουργία των περισσότερων dishes που θα μπορέσουν να απολαύσουν. Το menu, εκτός από τις μοναδικές ιταλικές γεύσεις, θα περιλαμβάνει και μία πλούσια συλλογή από seasonal spritzes και πραγματικά, δεν μπορούμε να σκεφτούμε πιο ιδανική εικόνα...

Opening Date: Μάρτιος 2022

Info: 4-6 Islington Green, Λονδίνο

Apricity

2-yr7yB.jpg

Γεννήθηκε στη Νέα Ζηλανδία και σε νεαρή ηλικία, μετακόμισε στην Μεγάλη Βρετανία, θέλοντας να κυνηγήσει το μεγάλο της όνειρο και τα κατάφερε! Η πασίγνωστη chef, Chantelle Nicholson κάνει το next step και δημιουργεί το δικό της, sustainable, zero-waste εστιατόριο στην Mayfair. Το Apricity θα κάνει το μεγάλο opening αυτή την άνοιξη, με την Nicholson να ενώνει τις δυνάμεις της με την head chef, Eve Seemann. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, το menu θα περιλαμβάνει seasonal πιάτα, με ολόφρεσκα προϊόντα από τοπικά καταστήματα και γεύσεις από πολλές διαφορετικές κουζίνες του κόσμου, ενώ όλα θα συνδυάζονται με τις κορυφαίες ετικέτες κρασιού. Extra tip: Για όσους θέλουν να βιώσουν την ultimate εμπειρία, συστήνεται να κλείσουν ένα τραπέζι στον κάτω όροφο του εστιατορίου, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά τη δημιουργία όλων των γαστρονομικών «θαυμάτων».

Opening Date: Μάρτιος 2022

Info: 68 Duke Street, Λονδίνο

Lisboeta

image.jpg
Nuno Mendes

Ο Nuno Mendes, έχει κερδίσει μία θέση στη λίστα με τους κορυφαίους chef στην Ευρώπη, έχοντας τοποθετήσει στον χάρτη το Chiltern Firehouse, ενώ έχει χαρίσει τόσο στο Viajante, όσο και στο Mãos τα δικά τους Michelin stars. Τώρα, ο πετυχημένος chef, επιστρέφει στο Λονδίνο και σε συνεργασία με το MJMK group, ετοιμάζεται να εγκαινιάσει ένα νέο restaurant. Το Lisboeta. Όπως μπορεί να καταλάβει εύκολα κανείς, η πορτογαλική κουζίνα θα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο συγκεκριμένο εστιατόριο, που θα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- τρεις διαφορετικούς ορόφους. Στον πρώτο, θα συναντά κανείς μία café-style area, ενώ οι άλλοι δύο όροφοι θα υποδέχονται τους diners, που θέλουν να βιώσουν ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι, μέσα από τα λαχταριστά dishes του Mendes.

Opening Date: Άνοιξη 2022

Info: 30 Charlotte Street, Λονδίνο

Cavita

3.jpg

Η Adriana Cavita επιστρέφει στο Λονδίνο και δημιουργεί το δικό της restaurant στο Marylebone Village, που αποτελεί ωδή στην μεξικάνικη κουζίνα. Το πλούσιο menu, θα περιλαμβάνει γαστρονομικούς θησαυρούς από διάφορα μέρη του Mexico, με τη γνωστή chef -παράλληλα- να εντάσσει σε αυτό και συνταγές, από πολλά διαφορετικά σημεία του πλανήτη, τα οποία έχει επισκεφτεί η ίδια. Το Cavita θα έχει μία open fire kitchen, με τις earthy λεπτομέρειες και τις γήινες αποχρώσεις να συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό. Για τους λάτρεις του mexican-food, το συγκεκριμένο restaurant θα αποτελεί go to προορισμό στο Λονδίνο και θεωρείται σίγουρο, πως από τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας του, θα συγκεντρώσει επάνω του όλα τα βλέμματα.

Opening Date: Άνοιξη 2022

Info: 56 Wigmore St, Λονδίνο