fbpixel

Search icon
Search
Εμπνευστείτε από το design αυτού του εκπληκτικού διαμερίσματος στο Μιλάνο
DESIGN NEWS

Εμπνευστείτε από το design αυτού του εκπληκτικού διαμερίσματος στο Μιλάνο

Η μινιμαλιστική διακόσμηση αποτελεί το σήμα κατατεθέν του σπιτιού


Το Marcante Testa, που εδρεύει στο Τορίνο, έχει εκτελέσει μια μοναδική ανακαίνιση ενός τυπικού αστικού σπιτιού στο Μιλάνο, που είναι τοποθετημένο μέσα σε ένα εντυπωσιακό κτίριο της δεκαετίας του '60 στο Corso Sempione. Η κλασική του διάταξη διατηρείται με έναν μεγάλο κεντρικό διάδρομο που οδηγεί στα διάφορα δωμάτια, αν και οι σχεδιαστές επέκτειναν το σαλόνι φτάνοντάς το μέχρι την κουζίνα και την είσοδο, κάνοντας έτσι και την ομαλή ενοποίηση των χώρων. Διάφορα είδη μαρμάρου που παρέχονται από την ιστορική εταιρία Catella χρησιμοποιήθηκαν, για να υποδιαιρέσουν τις κοινόχρηστες περιοχές που εκτείνονται από την είσοδο έως το σαλόνι και την τραπεζαρία και να τις κάνουν πιο λειτουργικές και χρήσιμες για τον ιδιοκτήτη του σπιτιού. Το ανοιχτό γαλάζιο μάρμαρο από Cipollino Tirreno εκτείνεται ακόμη και στους τοίχους γύρω από τα παράθυρα, προσφέροντας μαγευτική θέα σε όλη την πόλη. 

teorema-milanese-renovation-of-apartment-milan-by-marcante-testa-yellowtrace-01.jpg

Κατευθυνόμενοι προς την τραπεζαρία, η ανοιχτόχρωμη πέτρα που έχει επιλεγεί δίνει τη θέση της σε ένα βαθύ πράσινο μάρμαρο από Verde Alpi, που λειτουργεί και ως «χαλί» στο πάτωμα κάτω από το τραπέζι, μια διακοσμητική ταπετσαρία καλύπτει ακόμη και μερικά από τα έπιπλα, ενώ υπάρχουν έπιπλα τα οποία κινούνται σε παστέλ αποχρώσεις κι έτσι συνδυάζονται αρμονικά με το green marble. Το ακανόνιστο σχήμα των μαρμάρινων πλακών και το σχήμα των γραμμών μέσα τους δημιουργούν οπτικές διαδρομές και συμπληρώνουν τη διακόσμηση. Εντυπωσιακά είναι τα αλλόκοτα διακοσμητικά αντικείμενα, τα οποία ολοκληρώνουν το interior design και το καθιστούν αμέσως πιο καλλιτεχνικό και ιδιαίτερο.

Πιο συγκεκριμένα, το Marcante Testa χρησιμοποίησε και μουντούς αλλά και πιο έντονους τόνους σε ολόκληρες επιφάνειες σε όλο το διαμέρισμα, καλύπτοντας άλλοτε μια μεγάλη έκταση τοίχου και άλλοτε μόνο μια λωρίδα που προσθέτει ορισμό και ενδιαφέρον στη συνολική διακόσμηση. Μοντέρνες ταπετσαρίες και τεράστια τμήματα από κεραμίδια αναδιαμορφώνουν τον εσωτερικό σχεδιασμό, ακόμη και τους συνδυασμούς χρώματος προσθέτοντας περισσότερες υφές που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το υλικό του μάρμαρου που κυριαρχεί. 

Στα υπνοδωμάτια, από την άλλη, οι interior designers αποκατέστησαν τα αυθεντικά ξύλινα παρκέ δάπεδα, έτσι ώστε να φαίνονται πιο σύγχρονα και να ταιριάζουν φυσικά με την υπόλοιπη διακόσμηση. Ο ορείχαλκος, επίσης, αποτελεί ένα συνεχές μοτίβο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ακόμη και σε σημεία που δε θα περίμενε κανείς, όπως στα πόμολα και στους διακόπτες φωτισμού, καθώς και στα κρεμαστά φωτιστικά και τα ενσωματωμένα έπιπλα. Όσον αφορά στις αποχρώσεις που προτιμήθηκαν για τα master bedrooms, είναι εμφανές ότι το μπλε κυριαρχεί και δημιουργεί μια απίστευτη ένταση και ζωντάνια στα δωμάτια. Μάλιστα, οι χρυσές λεπτομέρειες τα κάνουν πιο luxurious και αριστοκρατικά.

teorema-milanese-renovation-of-apartment-milan-by-marcante-testa-yellowtrace-25.jpg

Υλικά όπως τα πλακάκια τσιμέντου, το έγχρωμο μέταλλο, το συρματόπλεγμα και το πολυστρωματικό υλικό έχουν άμεσες επιρροές από τη mid-century εποχή, κατά την οποία κατασκευάστηκε ολόκληρο το κτίριο. Εξυπηρετούν επίσης στο να μετριάσουν την αφθονία των πολυτελών υλικών όπως είναι ο ορείχαλκος, το μάρμαρο και οι custom-made ταπετσαρίες. Η αλληλεπίδραση αυτή δημιουργεί μια μοναδική σύνδεση μεταξύ της καθημερινότητας και του εξελιγμένου στοιχείου, του παρελθόντος και του παρόντος. Η Marcante Testa χρησιμοποιεί περίεργα διακοσμητικά χαρακτηριστικά, που λειτουργούν ως επέκταση της ίδιας της αρχικής αρχιτεκτονικής, κυρίως με την εφαρμογή ενός ανώτατου ορόφου στο σαλόνι, ένα σημείο στο σπίτι, το οποίο σύμφωνα με τους σχεδιαστές, είναι το πιο παραμελημένο στον τομέα των εσωτερικών χώρων του σπιτιού.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του διαμερίσματος στη gallery

Πηγή: Yellowtrace