fbpixel

Search icon
Search
Εμπνευστείτε από την τολμηρή κατοικία του designer Jean-Philippe Demeyer στην πόλη Μπριζ
INTERIORS

Εμπνευστείτε από την τολμηρή κατοικία του designer Jean-Philippe Demeyer στην πόλη Μπριζ

Κάθε της χώρος θυμίζει ζωντανό εικαστικό δρώμενο με έντονο το ethnic στοιχείο


Κάθε χώρος γίνεται "ένα" με την προσωπικότητα του ιδιοκτήτη του και αυτό είναι το στοιχείο που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον πέρα από τους κανόνες του σχεδιασμού και της κατασκευής. Στο σημερινό μας ταξίδι θα γνωρίσουμε μια άκρως τολμηρή κατοικία στην πόλη Μπριζ του Βελγίου. Το σπίτι αυτό ανήκει στον Jean-Philippe Demeyer, έναν τολμηρό Βέλγο έμπορο αρχαιοτήτων, ο οποίος έγινε αυτοδίδακτος σχεδιαστής και φημίζεται για τις ιδιοσυγκρασιακές, πολύχρωμες διακοσμήσεις ανακυκλωμένα έπιπλα που δημιουργεί μαζί με τους συνοδοιπόρους του στην επιχείρηση και στη ζωή, Frank Ver Elst και Jean-Paul Dewever. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι τρεις τους βρήκαν τότε το συγκεκριμένο σπίτι, το οποίο διακρίνεται για το παραδοσιακό φλαμανδικό στιλ, μια σχετικά νέα κατοικία, που κατασκευάστηκε το 2012. 

The interesting revival

ad0423-demeyer-1-2-copy.webp

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της κεντρικής αισθητικής φιλοσοφίας, στην οποία προχώρησαν στο νέο τους σπίτι, ήταν η μέθοδος της αναβίωσης. Ο Demeyer, μη επιθυμώντας να αναδιαμορφώσει την ήδη υπάρχουσα εσωτερική αρχιτεκτονική επέλεξε να εφαρμόσει έξυπνες τεχνικές καμουφλάζ, ειδικά σε ό,τι σχετίζεται με τις χρωματικές παλέτες των τοίχων και την τελική εικόνα των δαπέδων. Η χρήση τερακότας κατάφερε να σβήσει τις ενοχλητικές λεπτομέρειες και η τοποθέτηση εντοιχισμένων μοκετών αναβάθμισαν αυτόματα το style. 

"Ugly things inspire me to change"

ad0423-demeyer-4-2-copy-1.webp
Ο Demeyer έχει παραδεχθεί πολλές φορές ότι αποφεύγει συνειδητά την αίσθηση της ανιαρότητας. Όπως χαρακτηριστικά έχει αναφέρει: "Βάλτε με σε ένα σπίτι χωρίς ατμόσφαιρα και θα μπορούσατε κάλλιστα να με βάλετε σε μια κλινική". Γι' αυτό και αγαπά την τόλμη και το παιχνίδισμα σε ό, τι σχεδιάζει. "Με ελκύουν τα παλιομοδίτικα πράγματα, τα έπιπλα της γιαγιάς, αλλά θέλω να τα αλλάξω. Τα άσχημα πράγματα με εμπνέουν να τα αλλάξω", αποκαλύπτει. Στο νέο τους σπίτι, το όραμά του έχει γίνει πραγματικότητα, καθώς έχει καταφέρει να δημιουργήσει εκκεντρικούς συνδυασμούς, στους οποίους τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχουν τα ιδιαίτερα patterns, artworks, αλλά και εκλεπτυσμένες υφές. 
ad0423-demeyer-15-copy.webp
Κανένας χώρος δεν μοιάζει ακατοίκητος και όλοι μοιράζονται ξεχωριστά μυστικά ομορφιάς. Έντονα επίσης είναι τα ethnic στοιχεία, τα οποία ταξιδεύουν κάθε προσκεκλημένο στην άγρια γοητεία της Αφρικής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η διακόσμηση της τραπεζαρίας, στην οποία ένα πτυσσόμενο παραβάν έχει επενδυθεί με με αιγυπτιακά ιερογλυφικά, με την επιμέλεια ενός Αργεντινού ζωγράφου. Όπως παρατηρούμε, το ξύλο παίζει τον δικό του καθοριστικό ρόλο ειδικά στον συγκεκριμένο χώρο, ολοκληρώνοντας με ισορροπία το safari concept, στο οποίο έχει κατευθυνθεί με τα natural στοιχεία να πρωταγωνιστούν. Δίνουν την εντύπωση μιας ιδιαίτερης στιγμής ιεροτελεστίας, με τον χαμηλό φωτισμό να χαλαρώνει τις αισθήσεις και να οδηγεί ιδιοκτήτες και προσκεκλημένους στην απόλυτη ξεκούραση.
Αυτή η κατοικία αποτελεί πηγή έμπνευσης και κίνητρο για να γίνουμε ακόμη πιο τολμηροί στη διακόσμηση των προσωπικών μας χώρων!
Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες της υπέροχης κατοικίας στη gallery!

Source: Architectural Digest

Photo credits: Miguel Flores-Vianna