fbpixel

Search icon
Search
Έξυπνες συμβουλές για το σωστό shopping therapy
LIFE & CAREER

Έξυπνες συμβουλές για το σωστό shopping therapy

Όλα όσα πρέπει να προσέξετε για να επενδύσετε στα κατάλληλα κομμάτια και να απολαύσετε την αγαπημένη σας συνήθεια


Μία από τις αγαπημένες μας συνήθειες είναι, χωρίς δεύτερη σκέψη, το shopping. Σε ποια δεν αρέσει να επενδύει σε fashionable items, τα οποία θα ανανεώσουν τόσο τη γκαρνταρόμπα και θα τονώσουν την ψυχολογία της; Μπορεί να διανύουμε τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει από το να αποκτήσουμε κομμάτια, τα οποία θα μπορούν να μας συνοδέψουν στις εμφανίσεις μας και τους επόμενους μήνες. Πολλές, δεν έχουν πραγματοποιήσει ακόμα τις διακοπές τους, γεγονός που δημιουργεί την ανάγκη για μερικές έξτρα προσθήκες της τελευταίας στιγμής. 

Σε όποια κατηγορία και να βρίσκεστε θα πρέπει να ακολουθήσετε μεθοδικά βήματα για πλήρως επιτυχημένες αγορές, που θα έχετε στη συλλογή σας για πολλά χρόνια, θα κολακεύουν τη σιλουέτα σας και παράλληλα θα μπορούν να σταθούν σε πλήθος περιστάσεων. 
Ανακαλύψτε όλα τα μυστικά που αξίζει να γνωρίζετε!

Εκκαθάριση 

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να γνωρίζετε πολύ καλά τα ήδη υπάρχοντα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σας. Προχωρήστε σε μία εκκαθάριση για να δείτε ποια είναι αυτά που χρειάζεστε πραγματικά και ποια αυτά που θέλετε να αντικαταστήσετε. Δεν υπάρχει λόγος να κρατάτε σχέδια, τα οποία έχετε πολλές σεζόν να τα φορέσετε, δεν σας αρέσουν πια ή δεν είναι στο σωστό νούμερο. Στη συνέχεια καταγράψτε όλα όσα επιθυμείτε να έχετε ή σας λείπουν και... it's shoppig time!

280261042-519224536544381-3416151942843695336-n.jpg
Image source: @zinafashionvibe

Ευελιξία 

Με την ανάγκη της μόδας για βιωσιμότητα και την καθιέρωση ευέλικτων looks από της απανταχού fashionistas, παρατηρούμε ότι το ενδιαφέρον θα πρέπει να στραφεί σε σχέδια που θα έχουν την ικανότητα να πάρουν πολλούς χαρακτήρες. Δημιουργήστε μία συλλογή, η οποία θα αποτελείτε από pieces, που θα μπορούν να συνδυαστούν με διαφορετικούς τρόπου για να σταθούν σε πλήθος εμφανίσεων, day to night. Tα sneakers που μπορούν να σταθούν ακόμα και στις πιο formal εμφανίσεις αλλά και οι άλλοτε βραδινές clutch bags που ταιριάζουν πια υπέροχα μ' ένα t-shirt και το τζιν παντελόνι μας για τις πρωινές μας βόλτες δεν πρέπει να λείπουν από τη συλλογή σας.  

Δώστε προσοχή στο νούμερο

Το έχουμε τονίσει επανειλημμένα πως το λάθος νούμερο, μπορεί να κάνει τη σιλουέτα σας να φαίνεται τελείως διαφορετική απ' ότι στην πραγματικότητα ενώ παράλληλα θα μειώσει και την κομψότητα και την ποιότητα του κομματιού. Γι' αυτό καλείστε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή και να αφιερώσετε λίγο περισσότερο χρόνο πριν πάρετε την τελική απόφαση. Αν παρόλα αυτά δεν βρίσκετε το σωστό νούμερο αλλά θέλετε να το αποκτήσετε η μοδίστρα σας θα σας δώσει τη λύση. 

296629999-1017172548983856-8906248619340658734-n.jpg
Image source: @stylegator

Πειραματιστείτε

Όπως αλλάζουμε και εξελισσόμαστε σαν προσωπικότητες καθημερινά αλλάζει και το στιλ μας. Αυτά τα δύο θα πρέπει να είναι άρτια συνδεδεμένα για να υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θα πρέπει να πειραματίζεστε με την εικόνα σας και να δοκιμάζετε νέα πράγματα. Το καλοκαίρι που η διάθεση μας είναι περισσότερο «ανεβασμένη» αποτελεί την ιδανική περίοδο. Μπορείτε να ακολουθείτε τα statement trends, αλλάζοντας ριζικά την εμφάνισή σας ή να προχωράτε σ' ένα βήμα τη φορά, συνδυάζοντας ένα κομμάτι που σας προσφέρει ασφάλεια μ' ένα πιο ιδιαίτερο.

Ενημερωθείτε 

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για μια ανανεωμένη συλλογή από την ενημέρωση. Αν αγαπάτε τη μόδα και επιθυμείτε να εξελίσσεστε σ΄αυτό το κομμάτι της ζωής σας θα πρέπει να μαθαίνετε συνεχώς καινούρια πράγματα. Ανακαλύψτε νέα brands, αντλήστε έμπνευση από εικόνες του εξωτερικού και σκεφτείτε out of the box. Πριν φτάσετε στο σημείο του shopping πρέπει να έχετε «μελετήσει» πολύ καλά και να είστε σίγουρη για τα κομμάτια στα οποία θα επενδύσετε.