fbpixel

Search icon
Search
INTERIORS

Είναι αυτό το διαμέρισμα στο Βερολίνο το απόλυτο μέρος για party;

Σχεδιασμένο από τον Fabian Freytag


Είναι αυτό το διαμέρισμα στο Βερολίνο το απόλυτο μέρος για party;


Ο ιδιοκτήτης αυτού του διαμερίσματος στο Βερολίνο έδωσε στον interior designer Fabian Freytag μια απλή εντολή: να σχεδιάσει έναν χώρο σαν club, όπου θα νιώθει τόσο καλά όσο και στις νυχτερινές του εξόδους.

Αυτός ο πελάτης, ο οποίος γνωρίζει όλες τις μυστικές διευθύνσεις της πόλης και αγαπά να περιβάλλεται από φίλους, χρειαζόταν έναν χώρο που να φέρνει τα party nights στο σπίτι. Σήμερα, η αντίθεση μεταξύ του κτιρίου του 1900 και της αστραφτερής ατμόσφαιρας που δημιούργησε ο Fabian στο εσωτερικό του είναι εντυπωσιακή. Τα μεγάλα παράθυρα, οι καθρέφτες και τα μεταλλικά στοιχεία δημιουργούν μια εκθαμβωτική εμπειρία από τη στιγμή της εισόδου.

Take a tour!
fabian-freytag-berlin-apartment-living-room-65aa8cd851d16.jpg


«Γνωρίζω τον ιδιοκτήτη εδώ και περίπου 10 χρόνια. Είχα σχεδιάσει το δικηγορικό του γραφείο σε στιλ Mad Men»
, εξηγεί ο Fabian. Στο σπίτι, είχε ως στόχο να αναπαράγει το αμερικανικό στιλ του μεσαίου αιώνα, αλλά σε μια παιχνιδιάρικη, luxury εκδοχή, συνδυάζοντας λεπτομέρειες από ξύλο καρυδιάς με πιο λαμπερά στοιχεία.

Η διαρρύθμιση δεν έχει τροποποιηθεί σχεδόν καθόλου, αλλά ο Fabian διασκέδασε τονίζοντας το υπάρχον γωνιώδες πλαίσιο. Οι περισσότερες από τις κατά παραγγελία δημιουργίες έχουν λοξή μορφή, ενώ η σκάλα που οδηγεί σε μια βεράντα είναι ό,τι πιο πρωτότυπο έχουμε θαυμάσει τελευταία. Όπως, σε όλα τα πάρτι, τα πράγματα ξεκινούν από την κουζίνα. Είναι ο αγαπημένος χώρος του Fabian και ο πρώτος που αντικρίζεται μπαίνοντας στο ρετιρέ. 

fabian-freytag-berlin-apartment-kitchen-65aa8d2501d74.jpg


«Ο ιδιοκτήτης λατρεύει τη μαγειρική και το ιδιαίτερο είναι ότι, όταν καλεί κόσμο, η προετοιμασία του φαγητού είναι μέρος του event»
, προσθέτει. «Συναντιούνται, ανοίγουν ένα μπουκάλι κρασί και αρχίζουν να μαγειρεύουν. Η βραδιά συχνά τελειώνει στον μεγάλο καναπέ του σαλονιού».

Ένα mix από ιδιαίτερες, bold αποχρώσεις που ισορροπούν φανταστικά με ουδέτερους τόνους συνθέτουν όλο το home σκηνικό, το οποίο βγάζει μια αίσθηση απαράμιλλου, τόσο inspiring μοντερνισμού που σε καμία περίπτωση δεν περνά απαρατήρητος. Στο μεταξύ, διατηρείται ένα διαχρονικό vibe ως προς την αρχιτεκτονική, παρά τις «τολμηρές» αποχρώσεις που επιλέχθηκαν. Ίσως αυτό να οφείλεται στο κλασικό λευκό που λειτούργησε ως τον τέλειο καμβά.

fabian-freytag-berlin-apartment-bedroom-65aa8d7905815.jpg


Οι γεμάτοι έργα τέχνης διάδρομοι διαθέτουν φώτα που λειτουργούν σαν γλυπτά δείχνοντας τον δρόμο μέσα στο σπίτι, ενώ παράλληλα οι μεγάλοι πίνακες έχουν εξασφαλίσει διάσταση από γωνιά σε γωνιά. Δόθηκε βάση στα υλικά κατασκευής, ενώ βλέπουμε πως στα περισσότερα σημεία του σπιτιού κυριαρχεί το ξύλο σε μια πολύ ανοιχτόχρωμη και «γλυκιά» απόχρωση. 

Στο μεταξύ, οι χρυσές προσθήκες στους τοίχους και τις επιφάνειες λειτουργούν σαν bonus στο όλο design, αναβαθμίζοντάς το και κάνοντάς το να αποπνέει έντονα τον μοντερνισμό, ο οποίος αποτέλεσε από την αρχή κύριο στοιχείο ως προς τη διαμόρφωση. Παράλληλα, πινελιές τέχνης σε παρεμφερείς τόνους ξεπροβάλλουν και δημιουργούν ένα artistic, τόσο elegant αποτέλεσμα.

fabian-freytag-berlin-apartment-dining-area-65aa8d3fed710.jpg


Όλοι οι αναφορές τις οποίες εντοπίζουμε στις γωνιές του διαμερίσματος, προσφέρουν μια up to date εικόνα, απόλυτα εναρμονισμένη με την ιταλική φινέτσα. Ένα ultra cozy περιβάλλον, ιδανικό για μια ήρεμη καθημερινότητα στην καρδιά του Βερολίνου κι ένα τρανό παράδειγμα για το πώς μπορεί κανείς να συνδυάσει την απαραίτητη πρακτικότητα με τις κομψές γραμμές που κλέβουν την παράσταση.

1

Wall lamp

H&M Home BUY HERE

2

Hourglass

Venini, Farfetch BUY HERE

3

Vase

Zara Home BUY HERE

4

Clock

Kartell, Παρουσίαση BUY HERE

5

Bookends

Jonathan Adler, Farfetch BUY HERE

Φωτογραφίες: Vincent Leroux