fbpixel

Search icon
Search
Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν και τους έκανε εντύπωση!


Σταυρούλα Κλειδαριά

66583164b4350-03-paris.jpg

Εντυπωσιάστηκα με το νέο εγχείρημα του Molteni&C Paris Flagship Store. Το iconic Flagship Store πειραματίστηκε με την παιχνιδιάρικη διάθεση του designer Ron Gilad στη διάρκεια των Designer’s Days στο Παρίσι. Ο designer, γνωστός για την καυστική του προσέγγιση και την ατελείωτη προσπάθεια να αμφισβητήσει την άποψη μας θέασης με την ελπίδα να βρουν ενδιαφέρουσες νέες γωνίες, ερμηνεύει τις Designer’s Days, σαν ένα παιχνιδιάρικο ραντεβού τέχνης, design και χιούμορ. Η εγκατάσταση περιλαμβάνει εμβληματικές εικόνες πολιτισμού, που ερμηνεύονται με ριζοσπαστικό και κομψό τρόπο. 

dt.jpg

Άκουσα για τη φανταστική δράση, «Μικροί Ολυμπιονίκες», που διοργανώνει το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας, το οποίο στεγάζεται εντός του εμπορικού κέντρου Golden Hall και δημιουργήθηκε από τη LAMDA Development. Πιο συγκεκριμένα, με στόχο να προάγει τις αρχές και τις αξίες του Ολυμπισμού, γιορτάζει τη φετινή Ολυμπιακή χρονιά με μια ιδιαίτερη διασκεδαστική και εκπαιδευτική πρωτοβουλία. Τις απαντήσεις αναζητούν παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, από 2 Ιουνίου έως και 27 Ιουλίου, παίζοντας και ανακαλύπτοντας τις αξίες του Ολυμπισμού. Οι «Μικροί Ολυμπιονίκες» γίνονται λαμπαδηδρόμοι, αθλητές και δημιουργοί της Ολυμπιακής δάδας, ενώ στο τέλος της κάθε δράσης, μια ιδιαίτερη έκπληξη τους περιμένει, μέσα από τη συλλογή εκθεμάτων του Μουσείου.

graviera-naxos-plum-and-geranium-syrup-2.jpeg

To βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Pelagos στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens λανσάρει την τρίτη ετήσια σειρά μενού Pelagos On Tour: ένας φόρος τιμής στα απίστευτα υλικά τριών ηλιόλουστων κυκλαδίτικων νησιών. Μετά από ένα γαστρονομικό ταξίδι, ο αναγνωρισμένος σεφ Luca Piscazzi και η ομάδα του παρουσιάζουν εννέα υλικά από τη Σίφνο, τη Σαντορίνη και τη Νάξο που αφηγούνται την ιστορία των νησιών, των κατοίκων τους, της κουλτούρας και της γαστρονομικής τους κληρονομιάς. Ανυπομονούμε να τα γευτούμε!


Κωνσταντίνος Τανιάς

kinds-of-kindess-trailer.webp

Παρακολούθησα τη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, "Kinds of Kindness", και μπορώ να πω πως ενθουσιάστηκα γι' άλλη μια φορά με τη δουλειά του Έλληνα δημιουργού. Μια ιστορία, που ακολουθεί έναν άνθρωπο χωρίς επιλογές, έναν αστυνομικό που ανησυχεί για τη σύζυγό του που εξαφανίστηκε στη θάλασσα και μια γυναίκα που είναι αποφασισμένη να βρει έναν άνθρωπο ώστε να γίνει ένας πνευματικός ηγέτης. Πρόκειται για ένα film που ενώνει ξανά τη βραβευμένη με Oscar Emma Stone με τους συμπρωταγωνιστές της στο "Poor Things", Willem Dafoe και Margaret Qualley, καθώς και με τον ηθοποιό Joe Alwyn από την «Ευνοούμενη».

hmeres-kefalonias-image-3.jpg

Διάβασα ότι η πλούσια κουζίνα της Κεφαλονιάς καταφθάνει στην κουζίνα του Salonika Restaurant στο Makedonia Palace και ο executive chef Σωτήρης Ευαγγέλου με την ομάδα του υποδέχονται τον Κεφαλονίτη chef Γιώργο Αντωνέλλο για ένα ταξίδι στις αυθεντικές γεύσεις και τα αρώματα του νησιού. Στις 7, 8 και 9 Ιουνίου, στο Salonika Restaurant μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την γαστρονομία του ελληνικού νησιού. Αυθεντικές γεύσεις, όπως η Κεφαλονίτικη κρεατόπιτα, το κουνέλι λαγωτό, η αγκινάρα τηγανιτή, θα πρωταγωνιστούν, ενώ το μοναδικό terroir του τόπου θα αναδειχθεί μέσα από τη wine list. Ρομπόλα, μαυροδάφνη βοστιλίδι και μοσχάτο είναι μερικές από τις γηγενείς ποικιλίες του νησιού που περιλαμβάνει η λίστα με κρασιά από τα τοπικά οινοποιεία.

1-cover-photo-kids-fun-festival-2024-ambas.jpg

Εντυπωσιάστηκα με το Kids Fun Festival 2024, όπου περισσότεροι από 9.000 επισκέπτες κατέκλυσαν τους καταπράσινους κήπους του ξενοδοχείου Hyatt Regency Thessaloniki. Για 2η χρονιά, μικροί και μεγάλοι έζησαν συγκινητικές στιγμές, γεμάτες ενέργεια, μουσική, χορό, με άπειρες εκπλήξεις και αμέτρητα δώρα. Ένας μοναδικός θεσμός υπέρ των σκοπών του Ελληνικού Παιδικού Χωριού Φιλύρου, που έδωσε την ευκαιρία σε πάνω από 80 αθλητικές και εκπαιδευτικές ομάδες, με τουλάχιστον 150 δράσεις, να μοιραστούν μια ξεχωριστή βιωματική εμπειρία που απογείωσε την ψυχαγωγία και την διασκέδαση.


Χρύσα Σιμώνη

screenshot-2024-05-31-at-122654-pm.png

Μια τάση που έχω ξεχωρίσει είναι αυτή των απόλυτα διαχρονικών επιλογών sunglasses. Ένα από τα πιο timeless ζευγάρια είναι αδιαμφισβήτητα τα Wayfarers της Ray-Ban. Η τελευταία συνεργασία της Ray-Ban έγινε με τον Anthony Vaccarello του Saint Laurent και τη Hailey Bieber για να δημιουργήσουν την περιορισμένης έκδοσης Ultra Black Wayfarer. Τα γυαλιά είναι τώρα διαθέσιμα για αγορά online, αλλά και στα καταστήματα Saint Laurent Rive Droite στο Λος Άντζελες και Saint Laurent Babylone στο Παρίσι.

shutterstock-1820525027.jpg

Διάβασα ένα opinion piece στην εφημερίδα Guardian UK που έχει να κάνει με το people-pleasing και την έννοια του 'little white lie' και σας συστήνω να το διαβάσετε ανεπιφύλακτα. Η δημοσιογράφος Radhika Sanghani ουσιαστικά καταρρίπτει τον όρο του "αθώου ψέματος" καθώς εξηγεί πως εν τέλει, παραμένει ψέμα και εκτός αυτού, μπορεί να δημιουργήσει απόσταση μεταξύ μας και των κοντινών μας ανθρώπων, κάνοντας μας να μη φαινόμαστε ποτέ ευάλωτοι. 

dsc04888.jpg

Εντυπωσιάστηκα με τη γευστική ταξιδιωτική εμπειρία στην εορταστική εκδήλωση του Domaine Porto Carras, «Ανοιχτές Πόρτες 2024» στο επισκέψιμο οινοποιείο του κτήματος. Ο θεσμός ‘Ανοιχτές Πόρτες’ διοργανώνεται συλλογικά από την ένωση Οινοποιών Βορείου Ελλάδος στα επισκέψιμα οινοποιεία των μελών της.  Για όσους έχασαν την εκδήλωση, συστήνω ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε τις εγκαταστάσεις του οινοποιείου Domaine Porto Carras, οι οποίες είναι επισκέψιμες καθημερινά, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες οινικού τουρισμού. 


Αγάπη Γαβριηλίδου

image-1.jpeg

Παρακολούθησα κι εγώ τον αγώνα του Rafael Nadal στον 1ο γύρο του Roland Garros και η αλήθεια είναι πως περίμενα με μεγάλη αγωνία να δω την κατάσταση του Ισπανού. Δεν είναι σε καλή κατάσταση ο Rafa. Δεν είναι στο επίπεδο που ήταν, δεν μπορεί να παλέψει με την ίδια δύναμη κι εύλογα ήρθε ένας αποκλεισμός με το... καλημέρα από τον Alexander Zverev στο Παρίσι. Στο μέρος που του ταιριάζει όσο κανένα άλλο, μπροστά στο κοινό που τον λατρεύει. Το τέλος πλησιάζει κι αυτό, είναι κάτι που το γνωρίζει κι ο ίδιος και πλέον, αυτό που περιμένουν όλοι, είναι το αν θα μπορέσει πράγματι να μας χαρίσει μία ακόμη παράσταση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Rafa είναι μαχητής, αλλά το έργο του μοιάζει να είναι πραγματικά δύσκολο..

prasini-salata-me-suka-pose-amugdala.jpeg

Οι σαλάτες αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μου διατροφής κι αυτό που μου αρέσει να κάνω τελευταία, πλησιάζοντας και προς το καλοκαίρι, είναι να συνδυάζω τις λατρεμένες μου (not) green salads με διάφορα φρούτα εποχής. Για παράδειγμα, ένας πολύ καλός συνδυασμός είναι το μαρούλι και η ρόκα είτε με μερικά σύκα, είτε ακόμη καλύτερα με λίγο δροσερό καρπούζι ή και πεπόνι. Προσθέστε και λίγο cottage cheese και μερικά κριτσίνια, αν και προσωπικά τα τελευταία τα αποφεύγω- και ολοκληρώστε με μερικές σταγόνες ξύδι βαλσάμικο. Την γεύτηκα πρόσφατα και μπορώ να πω ότι η γεύση πραγματικά θα σας ταξιδέψει.

makria-mallia.jpeg

Μια τάση που έχω ξεχωρίσει, που κερδίζει συνεχώς όλο και περισσότερους fans, είναι αυτό των DIY συνταγών και -επιτέλους- το δοκίμασα κι εγώ. Μάσκες προσώπου, μάσκες για τα μαλλιά, για το σώμα... Μπορούμε να κάνουμε όλες μας... θαύματα, με πολύ απλά υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας κι έχοντας δοκιμάσει αρκετές παραλλαγές τελευταία, μπορώ να πω ότι τα αποτελέσματα είναι πραγματικά θεαματικά, εφόσον επιλέξουμε τα κατάλληλα products για τις δικές μας ανάγκες. Προσωπικά, λατρεύω τον συνδυασμό του καστορέλαιου με το αμυγδαλέλαιο και το έλαιο δενδρολίβανου. Ανακατέψτε ίση ποσότητα από τα τρία υλικά κι εφαρμόστε τη μάσκα σε όλο το μήκος των μαλλιών σας, αφήνοντάς τη να δράσει για 15-20 λεπτά. Ξεβγάλτε προσεκτικά και επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μία φορά την εβδομάδα. Πραγματικά, τα μαλλιά σας θα σας ευγνωμονούν!


Μάρα Γρηγοριάδου

snapinstaapp-446823600-834412605257658-6364998447992945194-n-1080.jpg

Η Loewe εκτός από πολύ αγαπημένο μου brand, δεν σταματάει ποτέ και να με εντυπωσιάζει. Η νέα της Pre Fall 24 Collection φωτογραφήθηκε με Iphone! Υπό μια έννοια σε μια πραγματικότητα στην οποία τα luxury brands παράγουν περιεχόμενο υψηλής επεξεργασίας, η Loewe απάντησε "relax" - "ας παρουσιάσουμε την ποιότητα των κομματιών μας στην πιο ωμή μορφή της". Και κατά την άποψή μου, μόνο ένα κομμάτι τέτοιας ποιότητας θα μπορούσε να δείξει τόσο υπέροχο, σε βαθμό που μπορείς να αισθανθείς το υλικό μέσα από την οθόνη του κινητού.

441499385-946774433596008-5071255473764591927-n.jpg

Πρόσφατα διάβασα ένα άρθρο που μου κέντρισε το ενδιαφέρον ως συντάκτρια ομορφιάς. Το άρθρο της India Roby στο Highsnobiety χαρακτηριστικά αναφέρει: "Τι απέγιναν οι διασκεδαστικές συσκευασίες των προϊόντων ομορφιάς;". Η απουσία δημιουργικότητας στις συσκευασίες των beauty products χαρακτηρίζεται ως κρίση στον χώρο της ομορφιάς και μάλιστα ο μινιμαλισμός που ακολουθούν πολλά brands καταλήγει βαρετός και χωρίς καμία δημιουργικότητα. Σήμερα, η ομορφιά φαίνεται να πέφτει θύμα του «blanding»: μάρκες με απλές ή ακόμα και μονόχρωμες συσκευασίες και ένα καθαρό λογότυπο χωρίς χαρακτήρες - μια λιτή εμφάνιση που αντικατοπτρίζει τη "χαλαρή" φωνή που πολλές μάρκες υιοθετούν ταυτόχρονα σε όλα τα μηνύματα των προϊόντων τους. Η ομορφιά, μια βιομηχανία που έχει χτιστεί πάνω στη λάμψη και τη γοητεία, δεν παρουσιάζεται πλέον σε μια συσκευασία που να ταιριάζει με τις εκθαμβωτικές ρίζες της. Αυτές τις μέρες, τα ράφια είναι γεμάτα με φτηνά, γκρι μπουκάλια τυπωμένα με παρόμοια είδη γραμματοσειράς sans serif - πάρτε, για παράδειγμα, τα σιωπηλά προϊόντα Rhode της Hailey Bieber

snapinstaapp-445939496-806363931432160-4846779681651295241-n-1080.jpg

Συνειδητοποίησα την παγίδα της αναζήτησης της τελειότητας. Σίγουρα έχετε βρεθεί στη θέση που σχεδιάζετε ένα ταξίδι και κοιτάζετε το πρόγραμμά σας διεξοδικά ώστε να τα δείτε όλα, να τα δοκιμάσετε όλα και φυσικά να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι. Αυτή ακριβώς ήταν η εμπειρία μου αυτή τη βδομάδα, κατά την οποία αφιέρωσα πολύ χρόνο αλλά και ψυχική ηρεμία στο να σχεδιάσω το τέλειο ταξίδι. Ένα ταξίδι στο οποίο και εγώ και ο σύντροφός μου θα δούμε όλα όσα μας ενδιαφέρουν σε ένα συγκεκριμένο όριο ημερών. Κάνοντας λίγο διαλογισμό με τον εαυτό μου, κατάλαβα ότι είχα πέσει στην παγίδα του "να πάνε όλα τέλεια". Κατά κάποιον τρόπο όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, παρουσιάζεται η αίσθηση του "carpe diem". με έναν τρόπο σύμφωνα με τον οποίο πρέπει κάθε μέρα αυτής της νέας εμπειρίας να είναι...η τέλεια μέρα. Η συμβουλή μου προς εσάς που σίγουρα σχεδιάζετε τις διακοπές σας αλλά και προς τον ίδιο μου τον εαυτό είναι να κάνετε ένα βήμα πίσω και να κοιτάξετε τι πραγματικά έχει σημασία. Και, προφανώς, ότι ένα ταξίδι δεν χρειάζεται να είναι τέλειο για να είναι υπέροχο και μοναδικό!