fbpixel

Search icon
Search
Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν και τους έκανε εντύπωση!


Η εβδομαδιαία στήλη των editors του GLOW.GR ανανεώνεται και φέρνει νέο αέρα στα Σαββατοκύριακα! Με πλούσιο περιεχόμενο, ενδιαφέρουσες  επιλογές και προτάσεις του σύγχρονου lifestyle, είμαστε εδώ για να σας ενημερώσουμε για ό,τι μας κίνησε την περιέργεια, ό,τι θαυμάσαμε, ξεχωρίσαμε, παρακολουθήσαμε, ακούσαμε, απολαύσαμε και επιθυμούμε να μοιραστούμε μαζί σας. 

Open the door to a new era! 

Σταυρούλα Κλειδαριά 

24-1.jpg

Διάβασα την κριτική του Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλου για την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου "Poor Things", και συμφώνησα απόλυτα μαζί του πως πρόκειται για ένα σύγχρονο αριστούργημα. Η ερμηνεία της Emma Stone συγκλονιστική και θα προσθέσω ότι εκτός από τους καταπληκτικούς χώρους που παρουσιάζονται στο film, και τα κοστούμια της Holly Waddington είναι ότι ωραιότερο έχω δει τελευταία. Ελπίζω η ταινία να ανταμειφθεί με πολλά βραβεία Oscar.

snapinstaapp-416629942-6767362820052965-2617503630071018614-n-1080.jpg

Άκουσα τη συγκλονιστική αφήγηση της αρχαιολόγου Αγγελικής Κοτταρίδη στη διάλεξη που έγινε πριν λίγες μέρες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σχετικά με την πορεία και το πολύτιμο έργο της μέχρι σήμερα από βοηθός του Μανώλη Ανδρόνικου έως το μεγαλύτερο επίτευγμά της, το Πολυκεντρικό Μουσείο και το πρόσφατο Ανάκτορο των Αιγών. Μια αξιοθαύμαστη κατάθεση ψυχής, αφιερωμένη στη μεγάλη της αγάπη την αρχαιολογία, που αφήνει πίσω της αληθινούς ιστορικούς θησαυρούς για τη χώρα μας για τους οποίους της είμαστε ευγνώμονες.

aaaabzxsleblkk-hy5rizzdvwrdw1aqyhpd2sdr-vmitwkd7xcnp-d1gb2ucoodfrbmfk5v7oqwqqdjplokct6rt9x3k3pb01rzmcz7v.jpg

Παρακολούθησα τη νέα σειρά του Netflix, Berlin, όπου ο εκκεντρικός χαρακτήρας του Casa de Papel αφηγείται την ιδιαίτερη ιστορία του πριν τη μοιραία -για τη ζωή του- ληστεία. Εντυπωσιάστηκα από τη σπιρτάδα του και την έξυπνη σκηνοθεσία του. Α must-see!


Κωνσταντίνος Τανιάς

snapinstaapp-419294591-1813562902430439-8169903829057317433-n-1080.jpg

Εντυπωσιάστηκα με το Menswear show για την SS24 του οίκου Louis Vuitton, με την υπογραφή του Pharrell. Μια American-inspired συλλογή με Western επιρροές, που διέφερε από κάθε άλλη του εμβληματικού fashion house. Όλα δείχνουν πως ο Pharrell έχει πολλά ακόμα να δώσει ως creative director στο τιμόνι της LV.

apple-tv-the-new-look-key-art-graphic-header-16-9-show-home-bsy31280.jpg

Παρακολούθησα το trailer της νέας σειράς της Apple TV+, "The New Look", η οποία «ρίχνει φως» στην αμφιλεγόμενη σχέση του Christian Dior με την Coco Chanel - και ανυπομονώ να τη δω. Πρόκειται να φέρει και πάλι στην επιφάνεια τους κανόνες που όρισαν οι δυο τους στη μόδα, τη μεταξύ τους σχέση και όλα όσα τους καθιστά σήμερα και για πάντα μοναδικούς. Η σειρά κάνει πρεμιέρα στις 14 Φλεβάρη. 

20231220-boutari-the-white-knight-1.png

Γεύτηκα τον νέο αφρώδη οίνο της Boutari, "The White Knight", που αποτελεί τον ιδανικό συνοδοιπόρο για όλες αυτές τις στιγμές που αξίζουν παραπάνω λάμψη. Το "The White Knight" έρχεται στα ποτήρια μας, παραγόμενο με την παραδοσιακή μέθοδο (Methode Traditionnelle), η οποία δημιουργεί αφρώδεις οίνους που χαρακτηρίζονται από αρωματική πολυπλοκότητα και γευστική ιδιαιτερότητα, λόγω της δεύτερης ζύμωσης στη φιάλη και της παραμονής στη συνέχεια του οίνου επί 18 μήνες με τις οινολάσπες του.


Χρύσα Σιμώνη 

Άκουσα το νέο τραγούδι "Yes and?" της Ariana Grande! Το pop είδωλο, μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια, ανακοίνωσε επιτέλους ότι κυκλοφορεί επίσημα το νέο της άλμπουμ, με τίτλο "Eternal Sunshine". Αγαπώ την ιδιαίτερη φωνή της και χαίρομαι που η καλλιτέχνιδα μετά τις μεταστάσεις της ψυχικής της υγείας κατάφερε να επανέλθει δυναμικά, ανυπομονώ να απολαύσω κάθε τραγούδι του καινούριου δίσκου σύντομα. Ακούστε το εδώ

screen-shot-2024-01-18-at-103012-am.png

Ξεχώρισα τη νέα SKIMS Valentine's Day campaign, με πρωταγωνίστρια τη μία και μοναδική Lana Del Ray. Οι εικόνες της μουσικού, που απαθανατίστηκε από τη Βρετανίδα φωτογράφο Nadia Lee Cohen, παρουσιάζουν την ίδια με κάποια από τα best-selling κομμάτια του shape wear brand. Πρόκειται για την επιτομή του coquette trend - μία τάση στη μόδα της άνοιξης που συναντάμε παντού αυτή τη στιγμή!

img-9735.jpg

Εντυπωσιάστηκα με τα νέα πως η Derma-Act Clinic της υποψήφιας για βραβείο Oscar Μαρία Μπακάλοβα, κλείνει 1 έτος λειτουργίας! Το  προηγούμενο έτος, η Μπακάλοβα μετέτρεψε ένα απλό όνειρο σε στόχο, ο οποίος άρχισε σιγά σιγά να γίνεται πραγματικότητα. Και τα καλύτερα νέα; Η κλινική derma-act.gr θέλει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της προς όλους τους ασθενείς της, που συνέβαλαν στην επιτυχία της τον περασμένο χρόνο, προσφέροντας μια μοναδική προσφορά, την οποία μπορείτε να ανακαλύψετε εδώ.


Αγάπη Γαβριηλίδου 

51bdstoiytl.jpg

Άκουσα το "Psychology Unplugged" του Dr. Corey J. Nigro και το συστήνω ανεπιφύλακτα. Πολλές φορές αισθάνομαι πως όλοι μας έχουμε την ανάγκη από μερικά μικρά breaks στη διάρκεια μίας γεμάτης ημέρας. Σύμμαχός μου σε αυτές τις στιγμές είναι η μουσική συνήθως, ωστόσο, τελευταία έχω βάλει στην καθημερινότητά μου και μερικά podcasts, κυρίως με κεντρικό θέμα συζήτησης την ψυχολογία και ανάλυσή της. Αποτελούν μία λατρεμένη συνήθεια των τελευταίων ημερών και η διαφορά στη διάθεσή μου είναι εμφανής από τα πρώτα κιόλας λεπτά της ακρόασης. Ανακαλύψτε το εδώ

3-nu14Z.jpg

Παρακολούθησα τη σειρά Peaky Blinders. Όντας ένας άνθρωπος που δεν αγαπώ τις σειρές, τις ταινίες και γενικότερα το cinema, δεν είναι πολλές οι φορές που αισθάνομαι την ανάγκη να καθίσω απέναντι από μία οθόνη, για να παρακολουθήσω κάτι από τα παραπάνω. Ωστόσο, πρόσφατα ένα πολύ κοντινό μου πρόσωπο μου μίλησε με πολύ ιδιαίτερο τρόπο για τη συγκεκριμένη σειρά και με έβαλε στη διαδικασία να της δώσω μία ευκαιρία. Μπορώ να πω ότι για την ώρα, μου αρέσει πολύ και αν δεν την έχετε ήδη παρακολουθήσει, νομίζω πως αξίζει να την προσθέσετε στην must-see list σας. Μπορείτε να την βρείτε στο Netflix! 

3-8OiRf.jpg

Μία τάση που ξεχώρισα είναι ένα αγαπημένο beauty trend, και είναι το "latte makeup". Λατρεύω τις καφέ αποχρώσεις, την ηλιοκαμένη επιδερμίδα, τα λαμπερά juicy χείλη και τα σαγηνευτικά μάτια. Επειδή, λοιπόν, δεν είμαι πολύ fan των heavy products, η συγκεκριμένη τάση έχει κερδίσει αυτήν την περίοδο μία θέση στην καρδιά μου. Μάλιστα, με τη βοήθεια του TikTok και -φυσικά- της Hailey Bieber -uh yes- δε θα δυσκολευτείτε καθόλου να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα! Δείτε το προφίλ της εδώ


Μάρα Γρηγοριάδου 

3333.jpg

Διάβασα μια σειρά από ενδιαφέροντα features, μεταξύ των οποίων – στο πλαίσιο της μελέτης για τις σπουδές μου στο Condé Nast College of Fashion, ξεχώρισα ένα στο Fashion United UK, το οποίο εξηγεί το drop & queue culture, δηλαδή την σχετικά νέα τακτική πολλών fashion brands –και όχι μόνο–, να ανακοινώνουν την κυκλοφορία ενός προϊόντος και να το θέτουν σε περιορισμένη διαθεσιμότητα. Σε συνδυασμό με αυτό, οι λάτρεις της μόδας στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν το κομμάτι αυτό υπόκεινται στη διαδικασία μεγάλης αναμονής. Από την άλλη, η «κουλτούρα της ουράς» έχει παρατηρηθεί και σε οίκους όπως ο Goyard, για τον οποίο η αναμονή αποσκοπεί περισσότερο στο να απολαύσει κάποιος πελάτης μια ολοκληρωμένη εμπειρία εξυπηρέτησης, παρά στην προώθηση ενός limited piece.  

11-wfwYX.jpg

Παρακολούθησα ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ το οποίο ονομάζεται "Our Planet", στο Netflix, και πραγματεύεται ακριβώς αυτό. Ως μια documentary enthusiast και λάτρης της απόκτησης όλο και περισσότερων γενικών γνώσεων, βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τις πληροφορίες και την περιγραφή της εξέλιξης του πλανήτη μας από τη μέρα που εμφανίστηκε έως και σήμερα. Τέτοιου είδους θεάματα, επιπλέον, με βοηθούν να αφιερώνω λίγο χρόνο μέσα σε μια κατά τα άλλα γεμάτη ημέρα, στο να εκτιμήσω τη μαγεία της φύσης και της ζωής στο σύνολό της.

    snapinstaapp-346099707-238750548832322-4358660295430864692-n-1080.jpg

    Άκουσα το podcast “Date yourself instead” της Lyss Boss. Ο Ιανουάριος είναι μια περίοδος που θέτουμε στόχους και δίνουμε προτεραιότητα στην αυτοβελτίωση. Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτής της κοινής αντίληψης αυτή την εβδομάδα άκουσα διάφορα επεισόδια από τη συγκεκριμένη podcast σειρά. Εκτός από τις χρήσιμες ερωτικές συμβουλές, οι πληροφορίες που κυριαρχούν πραγματεύονται κυρίως το να επιλέγουμε πρώτα από όλους και από όλα τον εαυτό μας! Ακούστε το εδώ.