fbpixel

Search icon
Search
The New Look: H νέα σειρά μόδας για την αμφιλεγόμενη σχέση του Christian Dior με την Coco Chanel
FASHION NEWS

The New Look: H νέα σειρά μόδας για την αμφιλεγόμενη σχέση του Christian Dior με την Coco Chanel

Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, ο κόσμος της μόδας τον οποίο κατέκτησαν από κοινού και το αξεπέραστο DNA που άφησαν πίσω τους - όλα αποτυπωμένα στη μικρή οθόνη


Εάν θα έπρεπε να αποδώσουμε όλα όσα κυριαρχούν στη μόδα του σήμερα σε ανθρώπους, τότε αυτοί θα ήταν σίγουρα η Coco Chanel και ο Christian Dior. Δύο προσωπικότητες τόσο διαφορετικές μεταξύ τους, αλλά ταυτόχρονα όμοιες, καθώς κατάφεραν να δημιουργήσουν νέα δεδομένα στη μόδα, να καταρρίψουν τα κοινωνικά στεγανά, να αφήσουν στην άκρη τα ταμπού και να μείνουν για πάντα στην ιστορία.

Μια νέα σειρά στo Apple TV+ που κυκλοφορεί στις 14 Φεβρουαρίου πρόκειται να φέρει και πάλι στην επιφάνεια τους κανόνες που όρισαν οι δυο τους στη μόδα, τη μεταξύ τους σχέση και όλα όσα τους καθιστά σήμερα και για πάντα μοναδικούς! 

Παρίσι, 1940

shutterstock-797197360.jpg

Η γαλλική πρωτεύουσα έχει πέσει ήδη στα χέρια των Γερμανών. Όλα δείχνουν να γκρεμίζονται παρά το γεγονός πως πριν την εισβολή το Παρίσι ήταν πιο μπροστά από την εποχή του, κάτι στο οποίο συνέβαλε η Coco Chanel μέσα από τη σχεδιαστική πρωτοπορία της. Μια νέα εποχή για τις γυναίκες, την οποία η ίδια όρισε από το μηδέν. Το 1909 ήταν μόνο η αρχή για έναν κολοσσό στη μόδα, τότε που η Γαλλίδα σχεδιάστρια άνοιξε το πρώτο της κατάστημα με γυναικεία καπέλα στην Πόλη του Φωτός.

Όλες οι καινοτομίες της είναι γνωστές, συγκροτώντας το αξεπέραστο σχεδιαστικό της σύμπαν: Από το Chanel No.5, τα παντελόνια που φορέθηκαν για πρώτη φορά από τις γυναίκες, τα καπέλα, τα κοσμήματα -όλα την έκαναν να βρεθεί στο επίκεντρο του Παρισιού και ολόκληρου του κόσμου.

Ο Christian Dior κι ένα νέο «κύμα» στη μόδα

christiandior-01-2015.jpg

Αρχές δεκαετίας του '40. Το Παρίσι αρχίζει σταδιακά να κατακτά και πάλι τη λάμψη που του αναλογεί, αυτήν τη φορά με έναν νέο αέρα που έρχεται να ανατρέψει τα πάντα. Ο Christian Dior έφερε το λεγόμενο "New Look", αναβιώνοντας με τον δικό του τρόπο όλα όσα χαρακτήριζαν τη μόδα του παρελθόντος, με ένα modern twist που έκανε τη διαφορά. Η γραμμή του 1947, με τις φαρδιές φούστες και τη στενή μέση, προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση. Η αισθητική του, σε μια εποχή που οι γυναίκες είχαν αρχίσει να απελευθερώνονται από τους περιορισμούς του πολέμου, παρέπεμπε στο παρελθόν. Έφερε και πάλι στο επίκεντρο την υψηλή ραπτική του Παρισιού, που είχε παρακμάσει στη διάρκεια του πολέμου. Το 1949 τα τρία τέταρτα των εξαγωγών της Γαλλίας έφεραν το όνομά του και αυτό λέει τα πάντα!

Πολλοί είναι αυτοί που κάνουν λόγο για μια κόντρα μεταξύ Chanel και Dior. Ο δεύτερος κατάφερε να εκθρονίσει από την κορυφή την πρώτη, που μέχρι τότε ήταν η διασημότερη fashion designer παγκοσμίως. Στην πραγματικότητα ανήκαν σε δύο διαφορετικούς κόσμους -και οι δύο με έμφαση στη high-end αισθητική και την πρωτοπορία. Το μόνο σίγουρο είναι πως άφησαν πίσω τους δύο από τους πιο iconic οίκους όλων των εποχών, η υπογραφή των οποίων δεν πρόκειται να σβήσει ποτέ.

The New Look: Η ιστορία τους στη μικρή οθόνη

1024x788-0xac120003-11181904461629387030.jpg

Η νέα σειρά του Apple TV+ με τίτλο "The New Look" παρουσιάζει την τεράστια πορεία των Christian Dior και Coco Chanel την περίοδο μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Μπορεί ακόμα να μην έχουν ανακοινωθεί πιθανές ημερομηνίες σχετικά με το πότε θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα της σειράς, αλλά ήδη γνωρίζουμε πως αυτή θα εστιάζει στους δύο iconic σχεδιαστές που κατέκτησαν τον κόσμο της μόδας, αλλά και το πώς ο Dior κατάφερει να βρεθεί στην πρώτη γραμμή μετά τη Chanel.

Πίσω στη ναζιστική εποχή του Παρισιού, εκεί όπου θα διαδραματίζεται η νέα αυτή παραγωγή, που πρόκειται να ενθουσιάσει κάθε fashion lover και όχι μόνο. Όλα τα γεγονότα βασίζονται στην πραγματική ιστορία των σχεδιαστών κι επικεντρώνονται στην ανατρεπτική στιγμή του 20ου αιώνα, όταν το Παρίσι οδήγησε τον κόσμο πίσω στη ζωή μέσα από τη μόδα.

Μια καινούρια εποχή στην οποία πρωταγωνιστές ήταν ο Dior και η Chanel...

Ben Mendelsohn & Juliette Binoche στους πρωταγωνιστικούς ρόλους

ben-mendelsohn-and-juliette-binoche-to-play-christian-dior-and.jpeg

Όπως αναφέρει η Apple TV, το The New Look θα περιλαμβάνει, επίσης, ιστορίες άλλων εμβληματικών σχεδιαστών, όπως οι Pierre Balmain, Cristóbal Balenciaga, Hubert de Givenchy, Pierre Cardin και Yves Saint Laurent. Τα γυρίσματα της σειράς θα γίνουν αποκλειστικά στην Πόλη του Φωτός και, όπως μαθαίνουμε, ο Ben Mendelsohn θα υποδυθεί τον Christian Dior και η Juliette Binoche την Coco Chanel.

Δύο φυσιογνωμίες που μετρούν τεράστια επιτυχία στον χώρο της υποκριτικής, με τον Todd A. Kessler -τον παραγωγό της σειράς- να βρίσκει στα πρόσωπά τους τον δυναμισμό των σχεδιαστών.

Παρακολουθήστε το trailer:

Info: Η σειρά κάνει πρεμιέρα στις 14 Φεβρουαρίου στo Apple TV+.