fbpixel

Search icon
Search
Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν και τους έκανε εντύπωση!


Σταυρούλα Κλειδαριά

snapinstaapp-460677401-510613308356634-3572457049397161264-n-1080.jpg

Μπορεί τον τελευταίο καιρό να απασχολεί τα media για τα προσωπικά της, αλλά εγώ ακόμα πιστεύω πως πρόκειται για μια από τις πιο επιτυχημένες γυναίκες επιχειρηματίες της γενιάς της και σίγουρα η επιρροή της στο κοινό της είναι πραγματικά τεράστια. Η Chiara Ferragni, ως λάτρης της χώρας, πρόκειται να βρεθεί και πάλι εδώ, αυτήν τη φορά για χάρη ενός exclusice event στο notos της Αθήνας (Σταδίου & Αιόλου, 105 51), όπου θα παρουσιαστεί η makeup σειρά της. To γεγονός θα λάβει χώρα την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στις 19:30 και είναι σίγουρα μια καλή ευκαιρία να τη γνωρίσουμε από κοντά όσοι συνεχίζουμε να τη θαυμάζουμε. Προσωπικά, ανυπομονώ γι' αυτό το event!

zongolopoulos.jpg

Διάβασα ότι η γκαλερί Λόλα Νικολάου θα παρουσιάσει από την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, μια επιλογή από τις σειραϊκές αναπαραγωγές έργων σε μικρό format του Γιώργου Ζογγολόπουλου από το ομώνυμο Ίδρυμα. Μεταξύ των έργων περιλαμβάνονται οι Ολυμπιακοί Κύκλοι, η γλυπτική σύνθεση στην είσοδο της ΔΕΘ, οι εμβληματικές Ομπρέλες στην παραλία της Θεσσαλονίκης, καθώς και άλλες συνθέσεις με ομπρέλες, φακούς και ελάσματα. Παράλληλα η γκαλερί θα παρουσιάσει τις πλέον πρόσφατες ζωγραφικές συνθέσεις της εικαστικού Αλεξίας Ξαφοπούλου, την ενότητα έργων της με τίτλο The Great Wide Open, έργα σε καμβά, ποικίλων διαστάσεων με μεικτές τεχνικές.

a-weekend-in-tweed-5.jpg

Λατρεύω τις Σπέτσες και η αλήθεια είναι πως το φθινόπωρο έχουν άλλη χάρη! Θέλοντας να πληροφορούμε διαρκώς για ό,τι νέο «τρέχει» εκεί, έμαθα πως το Poseidonion Grand Hotel ανοίγει τις πόρτες του για ένα ξεχωριστό “Weekend in Tweed” από τις 25 έως τις 28 Οκτωβρίου γιορτάζοντας την 10η επέτειο του θεσμού και προσκαλώντας τους λάτρεις των vintage ποδηλάτων σε ένα ξεχωριστό ταξίδι στον χρόνο. Οι κόρνες των ποδηλάτων θα ηχήσουν ξανά με φόντο το εμβληματικό Poseidonion Grand Hotel και την κοσμοπολίτικη αύρα του νησιού των Σπετσών. Θα είναι μαγικό!


Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

1-Q6JPU.jpg

Λάτρεψα τη νέα συνεργασία της Ελληνίδας σχεδιάστριας Mary Katrantzou μαζί με το διάσημο brand Vibi Venezia. Εκτός από τα υπέροχα σχέδια που παρουσιάστηκαν, τα δύο μεγάλα ονόματα της μόδας, βρέθηκαν για πολύ καλό σκοπό. Αναλυτικότερα, η Mary Katrantzou συμπράττει με την Vibi Venezia και την Kalogirou, για τη δημιουργία ενός συλλεκτικού υποδήματος για την ενίσχυση του έργου του Μαζί για το Παιδί. Τα ξεχωριστά πολύχρωμα prints και τα ευφάνταστα σχέδια από το αρχείο της Mary Katrantzou, αγκαλιάζουν την capsule συλλογή που διατίθεται αποκλειστικά σε επιλεγμένα καταστήματα KALOGIROU και στο Kalogirou.com.

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις της capsule συλλογής θα διατεθούν για το πρόγραμμα «Στήριξη Ευάλωτων Οικογενειών» του Μαζί για το Παιδί και συγκεκριμένα για την ενίσχυση και ενδυνάμωση γυναικών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας με παιδιά, προκειμένου να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους.

37fcb0ef-9673-4f1c-b8ba-411cd60f8d4b.jpg

Μπορεί να μην καταφέρνω να διαβάσω συχνά βιβλία, αλλά έχω ιδιαίτερη αδυναμία στα coffee table books, τα οποία αφορούν τη μόδα, τις τέχνες και το design. Έτσι λοιπόν, διάβασα το "Art Book Εικοστός Αιώνας", που μέσα από τις σελίδες του παρουσιάζονται οι καλλιτεχνικές εξάρσεις δέκα ετερόκλητων δεκαετιών, γεμάτων αισιοδοξία, περιπέτεια, απόγνωση, απομόνωση, συνειδητοποίηση. Στις 500 έγχρωμες σελίδες του, 500 χαρακτηριστικά έργα ισάριθμων σύγχρονων δημιουργών, μ' ένα σύντομο διαφωτιστικό κείμενο το οποίο συνοδεύει κάθε εικόνα, προσθέτοντας τις απαραίτητες πληροφορίες για τον δημιουργό, την τεχνοτροπία και την εποχή, δίνουν ένα εντυπωσιακό στίγμα μιας ολόκληρης εποχής. Αν λοιπόν είστες λάτρεις της τέχνης, τότε σίγουρα αξίζει να το προσθέσετε στη συλλογή σας. 

461319178-516062524706182-5927156642351029094-n.jpg

Το ενδιαφέρον μου για τη μόδα με οδηγεί στο να περνάω πολλές ώρες στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ανακαλύπτοντας νέα, ενδιαφέροντα πράγματα. Αυτήν την εβδομάδα, έπεσε στην προσοχή μου το instagram account, TagWalk. Πρόκειται για έναν λογαριασμό, ο οποίος παρουσιάζει έρευνες σχετικά με σχεδιαστές, collections και fashion brands. Αναδεικνύει τις τάσεις, τα must pieces και όλα όσα ξεχωρίζουν στον υπέροχο fashion world με ποσοστά που βασίζονται σε πρόσφατες έρευνες. Είναι όντως πολύ χρήσιμη!


Κωνσταντίνος Τανιάς

sienna-miller-brings-bohemian-chic-to-chloe-pfw-show-09-26-2024-6.jpg

Λατρεύω το στιλ της Sienna Miller, η οποία αποδεικνύει συνεχώς πως η κομψότητα πρέπει να είναι αβίαστη και να πηγάζει με κάποιον τρόπο από μέσα σου χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Αυτή η φυσικότητα της Miller είναι που με κάνει να γράφω για την ίδια. Πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η δημόσια εμφάνισή της στο Paris Fashion Week και πιο συγκεκριμένα στο show του οίκου Chloé για τη σεζόν Spring/Summer 2025. Με pastel χρώματα, χρυσά κοσμήματα και 70's γυαλιά ηλίου, κατάφερε γι' άλλη μια φορά να τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω της.

dt-h-lidl-ellas-kai-i-we4all-sinodoiporoi-ston-dromo-ghia-ena-kalytero-aurio.jpg

Αν δεν αγαπήσουμε και προστατέψουμε εμείς οι ίδιοι το περιβάλλον, τότε ποιος; Διάβασα πως η Lidl Ελλάς ενώνει τις δυνάμεις της με την We4All και υποστηρίζει δράσεις δεντροφυτεύσεων, εκπαιδεύσεων και λοιπές περιβαλλοντικές ενέργειες με στόχο έναν πιο πράσινο και υγιή πλανήτη. Στο πλαίσιο της χορηγίας, η Lidl Ελλάς θα υποστηρίξει δράσεις που περιλαμβάνουν δενδροφυτεύσεις, φροντίδα ήδη φυτεμένων δενδρυλλίων, εκπαιδεύσεις σε σχολεία, καθώς και δράσεις καθαρισμού για την πρόληψη πυρκαγιών. Επιπλέον, θα οργανωθούν διαδικτυακά σεμινάρια για τους εργαζόμενους της Lidl Ελλάς με θέματα όπως «ΔΑΣΟΣ: Πρόληψη και Πυροπροστασία» και «Σπατάλη Τροφίμων», με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γύρω από περιβαλλοντικά ζητήματα. Tέλος, οι άνθρωποι της εταιρείας θα μπορούν να συμμετάσχουν ενεργά στις δράσεις αυτές, ενισχύοντας την κοινή προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικού εθελοντισμού. Τέτοιες πρωτοβουλίες με «πράσινο» χαρακτήρα είναι σημαντικό να ακούγονται, καθώς έτσι κινητοποιούμαστε και λαμβάνουμε μέριμνα για ένα καλύτερο, eco-friendly μέλλον.

10acampus-30s.jpg

Ανυπομονώ για την έκθεση «FUTURE COMETH – Κολλέγιο Ανατόλια. 100 Χρόνια στη Θεσσαλονίκη» στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 4 Οκτωβρίου 2024 και θα διαρκέσει έως την 1η Δεκεμβρίου 2024 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Μέσα από σπάνιο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό, ιστορικά ντοκουμέντα, σύγχρονα τεκμήρια, καθώς και ιστορίες άγνωστες για το ευρύ κοινό, αποκαλύπτεται η συναρπαστική ιστορία του Κολλεγίου Ανατόλια, και τεκμηριώνεται η αδιάρρηκτη σχέση του με τη Θεσσαλονίκη, την πόλη στην οποία ο εκπαιδευτικός οργανισμός μετεγκαταστάθηκε αναγκαστικά το 1924 από τη Μερζιφούντα του Πόντου ακολουθώντας το κύμα των προσφυγικών πληθυσμών μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή.


Αγάπη Γαβριηλίδου

shutterstock-1497983267-1.jpg

Διάβασα πρόσφατα μία μελέτη ερευνητών του Πανεπιστημίου Edith Cowan της Αυστραλίας, με φόντο τη θετική επίδραση που έχουν τα ταξίδια στο ανθρώπινο σώμα και πνεύμα. Οι ειδικοί εφάρμοσαν τη θεωρία της εντροπίας και ουσιαστικά, το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν είναι ότι τα ταξίδια αναψυχής μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του χρόνιου stress, να μειώσουν την υπερενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά και να ενθαρρύνουν την κανονική λειτουργία του συστήματος αυτοάμυνας. Τι μας δείχνουν όλα τα παραπάνω; Πως ακόμη κι ένα σύντομο travel-break μπορεί να κάνει τη διαφορά!

snapinstaapp-460857400-1607129223350636-5702757412371765268-n-1080.jpg

Μια τάση που αγαπώ και ξεχωρίζω για μία ακόμη season, είναι τα μινιμαλιστικά basics, που έρχονται να συμπληρώσουν ιδανικά κάθε look και κάθε outfit της ημέρας. Τα απλά tank tops και τα εφαρμοστά tees παίζουν πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ντουλάπα μου -και δεν ξεφεύγουν από τη χρωματική παλέτα του λευκού, του μαύρου και του γκρι- κι αυτομάτως, η καθημερινότητά μου έχει γίνει πολύ πιο εύκολη, καθώς είμαι έτοιμη για κάθε περίσταση!

poli.jpg

Πρόσφατα, πραγματοποίησα ένα work-trip στην Τουρκία και πιο συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη και μπορώ να πω πως η πόλη αυτή με κέρδισε, αλλά με προβλημάτισε κιόλας. Εντυπωσιάστηκα από τα πολύ ιδιαίτερα vibes και την αισθητική της, ωστόσο, την ίδια στιγμή το... χάος που επικρατεί σε κάθε της δρόμο και η απίστευτη κίνηση μου προκάλεσαν σε πολλές περιπτώσεις έναν mini εκνευρισμό. Σε γενικές γραμμές -πάντως- θεωρώ πως πρόκειται για ένα must-do ταξίδι και αν δεν το έχετε ήδη κάνει, αξίζει πραγματικά να την επισκεφθείτε.


Μάρα Γρηγοριάδου

unnamed-1-FD4KE.jpg

Το brand Telfar, το οποίο από την πρώτη στιγμή σημείωσε μεγάλη επιτυχία, αποφάσισε να σημειώσει την είσοδο του στο luxury market με μια τσάντα από πραγματικό δέρμα, καθώς για όποιον δεν το γνώριζε, τόσο καιρό δραστηριοποιούνταν με faux leather κυρίως από πολυεστέρα. Το Telfar Carry δεν είναι η πρώτη φορά που η μάρκα ασχολείται με το πραγματικό δέρμα. Πήραμε τις πρώτες γεύσεις από τα γνήσια δερμάτινα προϊόντα της Telfar με τα πορτοφόλια που λανσαρίστηκαν σε πληθώρα χρωμάτων το 2023. Όπως και το OG Telfy, το Telfar Carry διαθέτει κλασικό ορθογώνιο σχήμα, βολικούς ιμάντες και, φυσικά, το αλάνθαστο λογότυπο της μάρκας που είναι χαραγμένο στο μπροστινό μέρος. Πρόκειται ένα λανσάρισμα για το οποίο ανυπομονώ!

unnamed-2-jvYf8.jpg

Μιλώντας για πολυαναμενόμενα λανσαρίσματα, η Djerf Avenue, δηλαδή το λατρεμένο μου brand της influencer & entrepreneur Matilda Djerf, ανακοίνωσε την κυκλοφορία 4 νέων προϊόντων τα οποία αναφέρονται στον χώρο της ομορφιάς. Η Matilda εξαρχής αποτελεί σύμβολο της εποχής μας για το signature 90's blowout, ένα στιλ που αντιγράφω από την πρώτη στιγμή που το είδα, δηλαδή τα τελευταία 4 χρόνια. Ωστόσο, η μάρκα της αφορούσε μέχρι πρόσφατα μόνο ρούχα και homeware. Οι followers της Matilda, και εγώ, περιμέναμε εδώ και πολύ καιρό μια κυκλοφορία που θα αφορά το signature hair look της. Ακολουθώντας, λοιπόν, την πρόσφατη κυκλοφορία των hair products της, τώρα επανήλθε ανακοινώνοντας το λανσάρισμα δύο hair shampoo & conditioners!

unnamed-RstjS.jpg

Μια τάση που ξεχώρισα είναι η απόχρωση του μπορντό. Μπορντό στα ρούχα, στα παπούτσια, στις τσάντες, στα χείλη και στα νύχια. Με λίγα λόγια... μπορντό παντού! Ανέκαθεν έχουμε συνδέσει την άφιξη του φθινοπώρου με ζεστές αποχρώσεις όμως το πορτοκαλί της κολοκύθας και των φθινοπωρινών φύλλων που πέφτουν από τα δέντρα. Όμως το μπορντό είναι κατά την άποψή μου το κατεξοχήν πιο chic χρώμα τόσο για τα outfits μας όσο και για τις εμφανίσεις ομορφιάς μας.