fbpixel

Search icon
Search
Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν και τους έκανε εντύπωση!


Σταυρούλα Κλειδαριά

secondwoman-site-newsletter-1200x900px.jpg

Ανυπομονώ να δω το “The Second Woman” των Nat Randall και Anna Breckon, στις 5 Οκτωβρίου στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Ένας μαραθώνιος αντοχής, τόσο για την κύρια ερμηνεύτρια, τη Στεφανία Γουλιώτη, όσο και για το κοινό. Και παράλληλα, ένας μαραθώνιος εκπλήξεων, καθώς η κάθε σκηνή, αν και φαινομενικά ίδια, αποκαλύπτει άλλες ποιότητες στη ρομαντική σχέση του εκάστοτε ζευγαριού, αφού κανείς, ούτε η πρωταγωνίστρια, δεν ξέρει ποιοι θα ανέβουν μαζί της στη σκηνή, κι αν ο επόμενος παρτενέρ της θα είναι ερασιτέχνης ή κάποιος διάσημος καλλιτέχνης. Ένα πρωτόγνωρο μανιφέστο για τον ρόλο των φύλων και την ευαίσθητη δυναμική των σχέσεων και μια εμπειρία ζωντανού κινηματογράφου, το “The Second Woman” είναι ένα διεθνώς καταξιωμένο θεατρικό, κοινωνιολογικό και ψυχολογικό πείραμα, σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Nat Randall και της Anna Breckon, δύο ανερχόμενων δημιουργών από την Αυστραλία, που δείχνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα δουλειά τους.

zara-1-1w93Y.jpg

Διάβασα για μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα που διοργανώνει το περιοδικό ΚΤΙΡΙΟ, με την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης με θέμα «Αρχιτεκτονική & Δημιουργικότητα στη Θεσσαλονίκη» τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, ώρα 17.30 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2. Μια σειρά από τα πιο σημαντικά αρχιτεκτονικά γραφεία της πόλης θα παρουσιάσουν τα τελευταία έργα τους ενώ σε ένα πάνελ που αναμένεται να είναι εξίσου ενδιαφέρον με αυτό της προηγούμενης ημερίδας, αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ένα event που σίγουρα δε θα ήθελα να χάσω δεδομένου ότι λατρεύω το design!

bab-4233-copy.jpg

Λατρεύω τα after work drinks το φθινόπωρο κι επιτέλους μπορώ να τα απολαύσω! Το Athens Bar Show έχει, από το 2010, καθιερωθεί ως το σημαντικότερο γεγονός της βιομηχανίας των spirits και του bartending στην Ελλάδα ενώ, παράλληλα, το Athens Bar Week αποτελεί ένα πολυήμερο ταξίδι στον κόσμο του ποτού και της υψηλής γαστρονομίας, με τα καλύτερα μπαρ του κόσμου να καταλαμβάνουν την πρωτεύουσα. Από φέτος ήδη, παράλληλο, ανεξάρτητο πόλο έλξης της Ελληνικής και όχι μόνο Bar & Spirit Community θα αποτελεί το Salonica Bar Week (29/9 – 4/10). Οι 5 αυτές ημέρες θα αποτελέσουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο του ποτού και της υψηλής γαστρονομίας που υπόσχεται να επαναπροσδιορίσει την έξοδο στα bars και το fine drinking mingling, αναπτύσσοντας έτσι ακόμα περισσότερο τη μοντέρνα κουλτούρα διασκέδασης.


Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

01j7hkfbcjzr4612vaeq.webp

Οι σειρές του Netflix έχουν μετατραπεί σε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας τα τελευταία χρόνια. Το Emily in Paris έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον μας από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του και ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε τα νέα επεισόδια που κυκλοφορούν. Την Πέμπτη το βράδυ δεν μπόρεσα να αντισταθώ και παρακολούθησα όλα τα επεισόδια του νέου κύκλου. Κι ενώ η πλοκή της ιστορίας δεν θυμίζει καθόλου την πραγματικότητα μας, οι εικόνες που παρουσιάζονται, τα fashion items που επιλέγονται αλλά και οι χαρακτήρες που πρωταγωνιστούν μας βοηθούν να χαλαρώσουμε και να ξεχαστούμε. Αν ακόμα δεν το έχει βάλει στη watch list σας, σας προτείνω να το κάνετε οπωσδήποτε αυτό το Σαββατοκύριακο. 

00045-khaite-spring-2025-ready-to-wear-credit-brand.webp
Khaite SS25

Ο Μήνας Μόδας που λαμβάνει χώρα δύο φορές το χρόνο και η αλήθεια είναι ότι αποτελεί μία από τις αγαπημένες μου συνήθειες. Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης και όπως ήταν αναμενόμενο παρουσιάστηκαν πολλές τάσεις που θα κυριαρχήσουν την επόμενη άνοιξη. Λάτρεψα τις διαφάνειες που θα συνεχίσουν να κυριαρχούν αλλά με πιο κομψό και classy τρόπο. Updated υφάσματα και πιο απαλές αποχρώσεις μπαίνουν στο επίκεντρο, αναδεικνύοντας την πιο ρομαντική πλευρά αυτού του trend. 

kjprimary-d9146fd759f14b22acaba41243f39a22.png

H Kendall Jenner είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πρόσωπα τόσο στον χώρο της μόδας όσο και σ΄αυτόν του lifestyle. Η αλήθεια είναι πως μαγνητίζει τα βλέμματα με κάθε της εμφάνιση και κίνηση. Αυτήν τη φορά ξεχώρισα, το νέο hair look της. Πιο συγκεκριμένα το top model αποφάσισε να κάνει μια δραστική αλλαγή στην εμφάνισή του υιοθετώντας ένα butterscotch blonde χρώμα μαλλιών. Εκτός από το χρώμα, η Kendall Jenner φαίνεται πως ανανέωσε και το κούρεμά της, υιοθετώντας ένα culvicut lob, δηλαδή ένα μακρύ καρέ, που φτάνει μέχρι το ύψος των κοκάλων του στέρνου. I like it!


Κωνσταντίνος Τανιάς

https-hypebeastcom-image-2024-09-12-gary-hume-burberry-london-fashion-week-set-design-collaboration-exclusive-info-1.png

Διάβασα ότι ο Βρετανός σχεδιαστής Daniel Lee θα παρουσιάσει την τέταρτη συλλογή του για τον οίκο Burberry τη Δευτέρα το απόγευμα, φιλοξενώντας τo show για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου. Προγραμματισμένη για την τελευταία ημέρα της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου, η επίδειξη της Burberry για τη σεζόν Summer 2025 θα συνεχίσει να επεκτείνει το απεριόριστο όραμα του Lee για το brand και το σκηνικό της πασαρέλας -όλοι λένε- πως δε θα μας απογοητεύσει.

shutterstock-2499245863.jpg

Πληροφορήθηκα πως το efood, η #1 υπηρεσία delivery στην Ελλάδα, συμμετέχει, για ακόμη μια χρονιά, στο κορυφαίο food festival της χώρας, το Burger Fest 2024, το οποίο φέτος γιορτάζει τα 10 χρόνια του. Η διοργάνωση που προσελκύει κάθε χρόνο τους food lovers απ’ όλη την Ελλάδα, μετονομάζεται φέτος σε "Burger Fest x efood", με το efood να δημιουργεί μια αναβαθμισμένη και αξέχαστη εμπειρία για όλους τους λάτρεις των burgers. Προσωπικά, είναι το αγαπημένο junk food και αυτή η συνεργασία με χαροποίησε ιδιαίτερα.

h.png

Λατρεύω να περιποιούμαι τον εαυτό μου, αλλά και να γνωρίζω κόσμο που μοιράζεται την ίδια αγάπη για το skincare με εμένα. Και αυτός είναι ο λόγος που προσπαθώ συνεχώς να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί στον κόσμο της ομορφιάς και της ευεξίας. Έμαθα, λοιπόν, η Ariadne Athens, το πρώτο ελληνικό πολυτελές spa brand ανοίγει τις πόρτες του σε αυτόν τον κόσμο. Εμπνευσμένο από τις ηλιόλουστες ακτές του Αιγαίου, το brand αντλεί από την πλούσια κληρονομιά της ελληνικής μυθολογίας, των μεσογειακών φυτών και της κυκλαδίτικης αισθητικής. Στην καρδιά του βρίσκεται η αφοσίωση στην έννοια της «ουσίας» - η Ariadne Athens πιστεύει ότι η πραγματική ομορφιά πηγάζει από την αρμονία του σώματος, του νου και της ψυχής και ότι τα πιο αγνά συστατικά της φύσης έχουν τη δύναμη να αποκαλύψουν λαμπερή επιδερμίδα κι εσωτερική ευεξία. Μια εταιρία που πραγματικά αξίζει να δοκιμάσετε!


Αγάπη Γαβριηλίδου

1418877134-fecy7-1.jpeg

Προσωπικά, μπορώ να πω πως εκτιμώ βαθύτατα τους celebrities που κάνουν ένα step μπροστά και παίρνουν θέση για κρίσιμα θέματα που απασχολούν όλο τον κόσμο. Έτσι, εντυπωσιάστηκα από την στάση της Taylor Swift, με φόντο τις εκλογές στις ΗΠΑ. Η πασίγνωστη star ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει την Kamala Harris στις επερχόμενες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν σε λιγότερο από δύο μήνες, σημειώνοντας σε ανάρτησή της, πως: «Νομίζω ότι είναι μια σταθερή, ταλαντούχα ηγέτιδα και πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα σε αυτή τη χώρα, αν μας οδηγεί η ηρεμία και όχι το χάος». Πρόκειται για μία από τις πιο επιδραστικές καλλιτέχνιδες της γενιάς της και μας το απέδειξε αυτό για μία ακόμη φορά.

shutterstock-2109324791.jpg

Γνωρίζετε πως μπορείτε να χαλαρώσετε το νευρικό σας σύστημα με μια μόνο κίνηση yoga; Αντιμετωπίζοντας εδώ και καιρό μικρά θέματα με τον ύπνο, διάβασα πρόσφατα για μία συγκεκριμένη άσκηση που υπόσχεται άμεση χαλάρωση και ηρεμία και μπορώ να πω ότι λειτούργησε, δοκιμάζοντάς την! Αν θέλετε κι εσείς να τη δοκιμάσετε, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ξαπλώσετε στο κρεβάτι σας και να τοποθετήσετε τα πόδια σας σε έναν άδειο τοίχο. Τραβήξτε το γοφούς, προκειμένου να ακουμπούν σε αυτόν και σηκώστε τα πόδια σας, για να δημιουργηθεί ένα νοητό “L”. Τοποθετήστε τα χέρια κατά μήκος των πλευρών ή αγκαλιάστε απαλά το στήθος σας κι αναπνεύστε αργά, επικεντρώνοντας στο τέντωμα των ποδιών και γοφών.

snapinstaapp-381548029-850377009713479-7200110999726833736-n-1080.jpg

Το “liquid hair” είναι η τάση που έχω ξεχωρίσει κι έχει κερδίσει μία θέση στην καρδιά μου, καθώς η λάμψη παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο! Τα μαλλιά δεν πρέπει να φαίνονται υγρά, αλλά μαλακά και φουσκωτά κι ακόμη κι αν δεν ανήκετε στους hair-experts -εγώ σίγουρα όχι- μπορείτε σίγουρα να πετύχετε το ιδανικό look πολύ εύκολα. Λίγο νερό, μία κρέμα styling και μία βούρτσα, για να σταθεροποιήσετε τα μαλλιά σας είναι όσα χρειάζεστε για ένα απλό hairstyle και σίγουρα, το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.


Μάρα Γρηγοριάδου

unnamed-15.jpg

Λατρεύω την περίοδο του Fashion Month - οι δρόμοι γεμίζουν με stylish επιλογές, εξαιρετικά shows και presentations και φυσικά... μαγευτικά pop-ups! Για αυτό, εντυπωσιάστηκα από το pop up store του Daniel Wellington στην πλατεία San Babila στο κέντρο του Μιλάνου. Το pop up παρουσιάζει τη νέα συλλογή του brand μαζί με exclusive gifts και έναν εκθαμβωτικό στολισμό με λουλούδια. Καθώς πρόκειται να βρεθώ στο Μιλάνο στις επόμενες μέρες, σίγουρα θα το επισκεφτώ!

unnamed-14.jpg

Για όσους δεν το γνωρίζουν, I am a pop girl. Γι' αυτό κι ενθουσιάστηκα όταν πληροφορήθηκα από το Instagram profile της Dua Lipa σχετικά με το tour της για το 2025. Ο τίτλος του tour "Radical Optimism" μας προετοιμάζει ήδη για κάτι μοναδικό από την νεαρή τραγουδίστρια που φαίνεται να «πετάει» στην σκηνή. Προς το παρόν έχουν ανακοινωθεί συγκεκριμένες ημερομηνίες ξεκινώντας από την Αυστραλία και την Ευρώπη και καταλήγοντας στην Αμερική, όμως η Dua μας ενημερώνει ότι θα ανακοινωθούν και άλλες ημερομηνίες.

unnamed-13.jpg

Μια τάση που ξεχώρισα είναι η χρήση accessories στα μαλλιά, και ειδικότερα των sporty headbands. Σύμφωνα με τα it girls του Instagram οι κορδέλες μαλλιών δεν θα πάνε πουθενά στο κοντινό μέλλον, και καθώς είναι το πιο εύχρηστο αξεσουάρ που μπορούμε να υιοθετήσουμε, εγώ δεν θα το παραλείψω από τις καθημερινές εμφανίσεις μου.