fbpixel

Search icon
Search
Ectoin: Ο κόσμος της αντιγήρανσης υποδέχεται ένα promising δραστικό συστατικό
FACE & BODY

Ectoin: Ο κόσμος της αντιγήρανσης υποδέχεται ένα promising δραστικό συστατικό

Πρόκειται να δείτε την εκτοΐνη παντού, για αυτό επιτρέψτε μας να σας συστήσουμε αυτό το magic ingredient


Προτού μιλήσουμε για την εκτοΐνη, ας επιστρέψουμε για λίγο μερικά χρόνια πριν, όπου όλοι όσοι ασχολούνταν με την περιποίηση της επιδερμίδας δεν μπορούσαν να σταματήσουν να μιλούν για το υαλουρονικό οξύ. Η δημοτικότητά του συνέβη εν μία νυκτί -αλλά διατηρήθηκε σταθερά, αποτελώντας βασικό συστατικό της ρουτίνας κάθε beauty lover. Η νιασιναμίδη απέκτησε τη φήμη της λίγο αργότερα. Και πάλι, ένα συστατικό με πολλαπλά οφέλη που αξίζει την αναγνώριση που του δόθηκε. Επόμενο θέμα στην ατζέντα: Ectoin, ένα "under the radar" συστατικό, αν και πολύ ικανό, που λειτουργεί ως ο απόλυτος σωματοφύλακας της επιδερμίδας σας.

Το Ectoin είναι το συστατικό που αξίζει την προσοχή σας το 2024. Είναι η επιτομή της κυτταρικής προστασίας. Εκτιμάται για τις ενυδατικές, σταθεροποιητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, βοηθά στην προστασία των κυττάρων του δέρματος από περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες, όπως η ρύπανση και η υπεριώδης ακτινοβολία, ενώ η ικανότητα δέσμευσης του νερού προσφέρει επίσης έντονη ενυδάτωση στο δέρμα.

6d192ce990094603e624bc73fb56d3db.jpg

Εν ολίγοις: κάνει-καλώς-πολλά. Θα το βρείτε σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και μαζί με τα πάντα, από ενυδατικά συστατικά μέχρι οξέα απολέπισης. Είναι ασφαλές και συνιστάται από τους ειδικούς για κάθε τύπο δέρματος και είναι εξαιρετικά εύκολο να ενσωματωθεί στη ρουτίνα σας.

Για να μάθετε τα πάντα για το ανερχόμενο συστατικό, διαβάστε παρακάτω

Τι είναι η εκτοΐνη;

Με απλά λόγια, πρόκειται για ένα συστατικό που έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει το δέρμα σας από τη φθορά. Το μικρό, εξαιρετικά σταθερό μόριο που κατατάσσεται στην κατηγορία των extremolysin, είναι σε θέση να συνδεθεί με το νερό και να σχηματίσει μια κυριολεκτική προστατευτική ασπίδα. Τα extremolysins παίρνουν το όνομά τους επειδή βρίσκονται σε βακτηριακούς οργανισμούς και είναι γνωστό ότι βοηθούν στην προστασία από το στρες και πιο συγκεκριμένα το στρες από το περιβάλλον, εξηγούν οι δερματολόγοι. Το φυσικό μόριο, στη συνέχεια, με μεταφορά, προσφέρει παρόμοια προστασία στα κύτταρα του ανθρώπινου δέρματος. Η εκτοΐνη είναι αξιοσημείωτη ως προς την ικανότητά της να σχηματίζει συνδυασμούς που περιβάλλουν τα κύτταρα, τα ένζυμα, τις πρωτεΐνες και άλλα βιομόρια, ώστε να μπορεί να προστατεύει τις κυτταρικές μεμβράνες από χημικές και φυσικές βλάβες.

f7e46932f0177cd979a6b97a92f68422.jpg

Ποια είναι τα οφέλη της στην περιποίηση της επιδερμίδας;

Τώρα που διαπιστώσαμε πώς λειτουργεί η εκτοΐνη, είναι εύκολο να καταλάβουμε τι μπορεί να κάνει για το δέρμα σας. Επειδή η εκτοΐνη παρέχει μια προστατευτική ασπίδα για το δέρμα, μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη του δερματικού φραγμού και στην πρόληψη της απώλειας νερού. Προστατεύοντας από εξωτερικούς στρεσογόνους παράγοντες, προσφέρει επίσης προστασία από το μπλε φως και τη ρύπανση. Ως αποτέλεσμα, πιθανότατα θα διαπιστώσετε ότι η ενσωμάτωση του συστατικού στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας θα έχει ως αποτέλεσμα καλύτερα επίπεδα υγρασίας και πιο λείο δέρμα.

Η εκτοΐνη έχει επίσης μια αξιόλογη αντιφλεγμονώδη ιδιότητα, γεγονός που την καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για όσους είναι επιρρεπείς στην ερυθρότητα και τον ερεθισμό. Αποτελεί ευεργετικό συστατικό σε προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για ευαίσθητο ή φλεγμονώδες δέρμα. Βοηθά επίσης στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων κυττάρων του δέρματος, εξαλείφει τα αντιδραστικά είδη οξυγόνου και έχει αντιγηραντικές ιδιότητες που πηγάζουν από την ικανότητά του να προστατεύει το δέρμα από εξωτερικούς στρεσογόνους παράγοντες και να βελτιώνει την ελαστικότητα. 

snapinstaapp-404284850-1040704054020739-1271470113994874951-n-1080-2.jpg

Είναι ασφαλές συστατικό προς χρήση;

Η εκτοΐνη είναι ένα αρκετά αποδεκτό συστατικό και είναι ασφαλές για όλους τους τύπους δέρματος και μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως το έκζεμα, ο ερεθισμός, η γήρανση, η φλεγμονή, η ξηρότητα ή τα ηλιακά εγκαύματα. Είναι ιδανικό για κάποιον που αναζητά επιπλέον ενυδάτωση και ενδεχομένως θέλει να μειώσει τις βλάβες από το περιβαλλοντικό στρες -ιδιαίτερα αν η καθημερινή ηλιακή βλάβη ή η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελούν κίνδυνο.

Θα πρέπει πραγματικά να εξετάσετε την ενσωμάτωσή της εκτοΐνης στη ρουτίνα σας όμως αν έχετε ευαίσθητο ή επιρρεπές στην ακμή δέρμα. Λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων της, η εκτοΐνη μπορεί να βοηθήσει στην καταπράυνση και την ηρεμία του ευαίσθητου δέρματος, μειώνοντας την ερυθρότητα και τον ερεθισμό. Δεδομένου ότι είναι μη κωμειογόνο και μη ερεθιστικό, η εκτοΐνη είναι επίσης μια εξαιρετική προσθήκη για άτομα με τάση ακμής που αναζητούν ενυδάτωση. 


Κεντρική φωτογραφία: @hannaschonberg