fbpixel

Search icon
Search
Έχετε στρογγυλό πρόσωπο; Αυτά είναι 5 haircuts ιδανικά για εσάς
HAIR & NAILS

Έχετε στρογγυλό πρόσωπο; Αυτά είναι 5 haircuts ιδανικά για εσάς

Βρείτε αυτό που θα αναδείξει στο μέγιστο το πρόσωπό σας


Κάποτε υπήρχε μια εποχή όπου η μόνη πηγή έμπνευσης για το κούρεμα που θα επιλέγατε, βρισκόταν σε καταλόγους του κομμωτηρίου. Έτσι, κάθε φορά που θέλατε να αλλάξετε κάτι, έπρεπε να ξεφυλλίσετε όλες τις σελίδες, ώστε να αποφασίσετε τι σας ταιριάζει. Τώρα, χάρη στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχετε πρόσβαση σε ειδικούς και σε συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διαλέξετε όλα εκείνα που πραγματικά θα αναδείξουν το σχήμα του προσώπου σας. Φυσικά, αυτό σας δίνει τον απαραίτητο χρόνο και την άνεση να αλλάξετε γνώμη όσες φορές θέλετε, πριν το προγραμματισμένο ραντεβού.

Γι' αυτόν τον λόγο συγκεντρώσαμε όλα εκείνα τα κουρέματα που είναι ιδανικά για εσάς που έχετε στρογγυλό πρόσωπο, ώστε να βρείτε αυτό που πραγματικά κάνει match με εσάς.

1. Long Layers

at-marisacuts.jpg
@marisacuts

Τα μακριά στρώματα στα μαλλιά είναι ιδανικά για εσάς που έχετε αυτό το σχήμα προσώπου. Δημιουργούν μια ισορροπία που κάνει το πρόσωπο να φαίνεται ελαφρώς μακρύτερο και όχι πιο στρογγυλό. Εάν δεν επιλέξετε στρώσεις, και πείτε το «ναι» σε ένα κούρεμα ενός μήκους τότε να ξέρετε πως αυτή η επιλογή θα τονίσει τα φυσικά σας χαρακτηριστικά, κάτι που ίσως θέλετε να αποφύγετε.

2. Mid-Length Cut with Chin-Length Layers

at-kirstyannehair-bwc1Y.webp
@kirstyannehair

Παρόμοια με το κούρεμα shag, οι στρώσεις που έχουν μήκος ώς το πηγούνι, θα σας βοηθήσουν να επιμηκύνετε το πρόσωπο σας και θα το πλαισιώσουν υπέροχα. Αν μάλιστα προσθέσετε και κάποιες μπούκλες σε αυτό το στυλ -αν τα μαλλιά σας δεν είναι φυσικά σγουρά- τότε θα δείτε ένα ακόμη πιο πετυχημένο αποτέλεσμα. Ειδικά αν είστε λάτρης του όγκου, αυτή την επιλογή θα τη λατρέψετε. Όσον αφορά το που θα κάνετε τη χωρίστρα, είναι σημαντικό να κρατήσετε τα περισσότερα μαλλιά σας προς τη μια πλευρά του προσώπου, καθώς αυτό θα δώσει στο πρόσωπο σας την ψευδαίσθηση του μήκους.

3. Pixie Cut

hair.jpg
sezane.com

Αν προτιμάτε ένα πιο κοντό στυλ που απαιτεί ελάχιστο styling, τότε θα σας πούμε πως με ένα pixie cut δε μπορείτε να κάνετε λάθος ποτέ. Αυτό είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο δημοφιλή κουρέματα για στρόγγυλο πρόσωπο, οπότε αν ψάχνετε για έμπνευση, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναζητήσετε το πως ταιριάζει υπέροχα στη Ginnifer Goodwin. Εάν έχετε σγουρά μαλλιά και ανησυχείτε για το πώς θα φαίνονται τα μαλλιά σας με ένα pixie κούρεμα, τότε μπορείτε να το αλλάξετε με ένα bob με πολλές στρώσεις.

4. Shag Cuts

shag-hiarcut @corazonsagrado_.webp
@corazonsagrado_

Ένα μακρύ shag, είναι το κατάλληλο look για όσες έχετε πιο στρογγυλό πρόσωπο. Τα στρώματα που δημιουργούνται πλαισιώνουν το πρόσωπο δίνοντας την εστίαση στην κεντρική κάθετη γραμμή του προσώπου και όχι στο πλάτος του. Αφήστε το μακρύ και απολαύστε μια από τις πιο stylish επιλογές που μπορείτε να κάνετε. 

5. Bangs

bangs-juliesfi.jpg
@juliesfi

Όπως διακρίνετε, όλες οι επιλογές έχουν να κάνουν με μύτες, διαφορετική μήκη και έμφαση σε πολλά επίπεδα. Για αυτό το λόγο η εμφάνιση αυτή, που δε χρειάζεται να κλειστεί σε κάποιο συγκεκριμένο style, όπως το shag, θα προσθέσει μια διαφορετική προοπτική στο συνολικό look σας και θα αναδείξει το σχήμα του προσώπου σας. Αποφύγετε τις πιο απαλές μύτες καθώς μπορεί να τονίσουν περαιτέρω τα χαρακτηριστικά σας και τολμήστε να πείτε το «ναι» σε κάτι το οποίο σίγουρα θα εντυπωσιάσει.

Κεντρική φωτογραφία: @juliesfi