fbpixel

Search icon
Search
Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να βάζετε θερμότητα στο styling των μαλλιών σας
HAIR & NAILS

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να βάζετε θερμότητα στο styling των μαλλιών σας

Οι celebrity experts εξηγούν


Αν και δεν θα προτείναμε να απαλλαγείτε οριστικά από τα πιστολάκια και από την αγαπημένη σας ιδιωτική, πρέπει να σας τονίσουμε πως η υπερβολική έκθεση στη θερμότητα μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στις τρίχες σας. Γι' αυτόν τον λόγο συγκεντρώσαμε τα βήματα που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε τα μαλλιά των ονείρων σαςν χωρίς να χρειαστεί να τα καταστρέψετε. 

caetanaba-face-skin-beauty.jpg
@caetanaba

Ξεκινήστε με ενυδάτωση

Τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα στα μαλλιά ξεκινούν πάντα από τον τρόπο που τα λούζετε. Η τεχνολογία στα εργαλεία θερμότητας κλείνει τα πετσάκια της τρίχας και κάνει τα μαλλιά να φαίνονται άμεσα πιο λαμπερά και χωρίς φρεζάρισμα. Για να πετύχετε αυτό το αποτέλεσμα χωρίς θερμότητα, τα μαλλιά χρειάζονται εντατική ενυδάτωση με σαμπουάν και θεραπείες. Η βαθιά περιποίηση είναι μια κρίσιμη διαδικασία ανάμεσα στο λούσιμο και το styling των μαλλιών σας, και έχει σχεδιαστεί για να βοηθά στην αποκατάσταση και διατήρηση της υγρασίας, ανεξάρτητα από τον τύπο των μαλλιών σας. Τα ενυδατωμένα μαλλιά αποτρέπουν τη φθορά, το σπάσιμο και τις σχισμένες άκρες. Μια θεραπεία μία φορά την εβδομάδα είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να τους κάνετε. 

Εξετάστε τη ρουτίνα που έχετε στο λούσιμο

Το να αφήσετε τα μαλλιά να στεγνώσουν φυσικά είναι ο ευκολότερος τρόπος για να αποφύγετε τη θερμότητα, αλλά η χρήση των κατάλληλων leave-in προϊόντων είναι απαραίτητη. Η ενίσχυση του όγκου σε λεπτά μαλλιά χωρίς θερμότητα μπορεί να είναι μια πρόκληση, επομένως μια μους είναι απαραίτητη. Εφαρμόστε στα μαλλιά ένα τέτοιο προϊόν και τρίψτε τα με τα χέρια σας για μέγιστο όγκο. Για εσάς που έχετε σγουρά μαλλιά, ένα leave-in μαλακτικό αποτελεί το κλειδί για την αποφυγή του ανεπιθύμητου φριζαρίσματος και για τη διατήρηση της ενυδάτωσης των μαλλιών. Μόλις στεγνώσουν, οι οροί και τα έλαια θα σας δώσουν το επιθυμητό φινίρισμα. Θα βοηθήσουν στη βελτίωση της ομαλότητας τους και στην εξασθένιση των σπασιμάτων για ένα κομψό αποτέλεσμα.

amanda-sand-skin-beauty-face.jpg
@amanda_sand

Κάντε πλεξούδες

Μην φοβάστε τις κοτσίδες και τις πλεξούδες που θα σας βοηθήσουν για να δημιουργήσετε υπέροχα στυλ χωρίς θερμότητα. Το θετικό είναι ότι αυτό το styling λειτουργεί και σε μαλλιά που δεν έχουν λουστεί σήμερα. Ακόμη, η χρήση μιας μεταξωτής μαξιλαροθήκης θα εξασφαλίσει ότι οι πλεξούδες σας θα κρατήσουν χωρίς να χαλάσουν το βράδυ στον ύπνο. Μάλιστα, μόλις τις βγάλετε θα έχετε έναν υπέροχο κυμματισμό και έτσι χωρίς θερμότητα μπορείτε να πετύχετε δύο διαφορετικά styling. Αν τα μαλλιά σας είναι πολύ λεπτά και δεν κρατάνε, μπορείτε να δημιουργήσετε κυματισμούς και κίνηση μακράς διαρκείας προετοιμάζοντας τα με ένα ελαφρύ προϊόν styling όπως μια κρέμα που ενισχύει τις μπούκλες και φυσικά κάνοντας μία, δύο ή τρεις πλεξούδες πριν πάτε για ύπνο. Όσο πιο χαλαρή είναι η πλεξούδα, τόσο πιο χαλαρό και ανέμελο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Προετοιμασία το προηγούμενο βράδυ

Το styling των μαλλιών σας κατά τη διάρκεια της νύχτας εξοικονομεί χρόνο που χρειάζεστε κατά τη διάρκεια της πρωινής σας ρουτίνας, ενώ η χρήση ενός αντικειμένου από την ντουλάπα σας μπορεί να δημιουργήσει αποτελέσματα που πετυχαίνετε μόνο στο κομμωτήριο. Πως; Με τον πιο απλό τρόπο: το τύλιγμα των μαλλιών γύρω από ένα κομμάτι ύφασμα, μπορεί να μιμηθεί το πιστολάκι. Χωρίστε τα βρεγμένα μαλλιά σε τμήματα και πλέξτε ένα μεταξωτό μαντήλι, σε κάθε τμήμα. Περιμένετε μέχρι να στεγνώσουν τελείως πριν τα αφαιρέσετε και στη συνέχεια χτενίστε τα για να χαλαρώσετε τις μπούκλες. Το μετάξι θα βοηθήσει επίσης στη μείωση του φριζαρίσματος. Ολοκληρώστε με λακ για επιπλέον κράτημα ή με ένα γυαλιστερό σπρέι γυαλάδας. Αν επιθυμείτε πρόσθετο όγκο στις ρίζες, τότε λίγο dry shampoo θα κάνει θαύματα.

Κεντρική φωτογραφία: @emitaz